Φερέιρα: “Νίκη για το γόητρο”

Για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα το ματς με την Κοπεγχάγη, δεν είναι αδιάφορο. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Παναθηναϊκού θέλει τη νίκη για λόγους γοήτρου.

Αυτό τόνισε στη συνέντευκη Τύπου για το παιχνίδι της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League.

Αναλυτικά:

Ο Παναθηναϊκός είναι χωρίς νίκη στη φετινή διοργάνωση, κάτι σπάνιο, είναι στόχος σας οι τρεις βαθμοί θέλετε να φύγει η ομάδα με ψηλά το κεφάλι; 
«Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια διοργάνωση που πάντα και για τις τέσσερις ομάδες υπάρχουν τρεις στόχοι. Πρώτον να είμαστε πρώτοι, διότι αυτό επιτρέπει να παίζεις με τον δεύτερο ενός άλλο ομίλου. Δεύτερον να παραμείνεις ως δεύτερος για να συνεχίσεις στην επόμενη φάση και τρίτον να βγεις τρίτος ώστε να μπορέσεις να έχεις τη δυνατότητα να μετάσχεις στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Δυστυχώς όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να φτάσει κανέναν από αυτούς τους στόχους που προανέφερα. Άρα τι μας μένει; Να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς, ώστε το γόητρο του Παναθηναϊκού να παραμείνει στην Ευρώπη δεδομένου ότι είμαστε μια μεγάλη ομάδα και πλέον αυτή είναι η κατάσταση και δεν μπορεί να αλλάξει σε αυτή την φάση, όσον αφορά την διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ, για αυτή τη χρονιά.

Η Κοπεγχάγη είναι μια καλή ομάδα η οποία χρειάζεται τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι για να μπορέσει να επιτύχει τον δεύτερο ή τον τρίτο από τους στόχους που προανέφερα. Άρα αύριο παίζουν δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους η καθεμία και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι. Καταλαβαίνετε όμως ότι την περισσότερη δουλειά πρέπει να την κάνει η Κοπεγχάγη».

Αφήσατε στην Αθήνα τον Γκοβού και τον Σεϊταρίδη. Για ποιο λόγο δεν μπορούν να κάνουν δεύτερο παιχνίδι συνεχόμενο σε μια εβδομάδα;
«Δεν είναι αυτοί οι λόγοι για τους οποίους δεν βρίσκονται και οι δύο εδώ. Αυτό έχει να κάνει με κάποιες δυσκολίες και ο ένας και ο άλλος σε σχέση με τον ρυθμό. Όσον αφορά ειδικά τον Γκοβού, υπάρχει δυσκολία γιατί βρίσκεται στο σπίτι του με πυρετό».

Ποια είναι η γνώμη σας για τον κ. Σολμπάκεν και τα όσα έχει πετύχει η Κοπεγχάγη;
«Είπα και προηγουμένως ότι η Κοπεγχάγη είναι μια ομάδα που έχει δουλέψει πάρα πολύ καλά χάρη στον προπονητή της. Παίζει ένα ποδόσφαιρο εύκολο αλλά πολύ επιθετικό. Παίζει το 4-4-2 με πολύ κοντινές γραμμές και για μένα αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια ομάδα πολύ ανταγωνιστική. Και αναμφισβήτητα ξέρω όλα όσα έχει πετύχει στο παρελθόν και είναι μια ομάδα άξια για το Τσάμπιονς Λιγκ».

Αυτό με τον ρυθμό μπορείτε να μας το εξηγήσετε, πως είναι δυνατόν κάποιος παίκτης να πάρει ρυθμό όταν δεν παίζει ή μόνο με είκοσι λεπτά ως αλλαγή; 
«Αυτό είναι μια υπόθεση που χρειάζομαι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να σας εξηγήσω. Δεν είναι της παρούσης. Αναφορικά με τους δύο τους, ο Σεϊταρίδης δεν έπαιζε εδώ και δυόμιση μήνες περίπου και ουσιαστικά δεν συμμετείχε στους αγώνες. Καταλαβαίνετε ότι για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις συνεχή προπόνηση και να μπορέσεις να ενταχθείς. Ενώ και η περίπτωση του Γκοβού είναι παρεμφερής. Αν δεν υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον και συνεχίσουν την καλή δουλειά και μέσα στα πλαίσια που ο κάθε παίκτης μπορεί να μπει και να χτυπήσει την ενδεκάδα, τότε και αυτοί και όλοι οι άλλοι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν. Ρυθμός σημαίνει να μπορείς να έχεις τη δυνατότητα να συμμετάσχεις στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού».

Με δεδομένου ότι ακολουθεί ένα παιχνίδι για το πρωτάθλημα που είναι ο βασικός στόχος της ομάδας, σκέφτεστε να κάνετε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα;
«Όχι, θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος ο οποίος πρέπει σε κάθε παιχνίδι που παίζει, να κάνει το καλύτερο για να κερδίζει το παιχνίδι. Αυτή είναι η δική μου άποψη και η δική μου ιδέα. Άρα αύριο σκοπός μας είναι να εγγυηθούμε την όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση της ομάδας. Και μετά τον αυριανό αγώνα και μέχρι την Κυριακή να βρω τους παίκτες που θα είναι πιο καλά προετοιμασμένοι για να παίξουν. Εν αντιθέσει με τον αυριανό αγώνα, στο πρωτάθλημα είμαστε πρωτοπόροι και θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνουμε στην πρώτη θέση». 

Σιμάο: “Για την περηφάνια μας”
Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Σιμάο, που εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του. Ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ υποστήριξε ότι πρέπει οι “πράσινοι” να παίξουν για να κερδίσουν. Αναλυτικά:

Η χρονιά δεν πήγε καθόλου καλά, τουλάχιστον ευρωπαϊκά, για τον Παναθηναϊκό. Τι γεύση θέλετε να αφήσετε με αυτό το τελευταίο παιχνίδι; 

«Δεν είχαμε καλό ξεκίνημα. Δεν καταφέραμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι αύριο και είναι σημαντικό για εμάς και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και θα παίξουμε για το γόητρο μας και την περηφάνια μας».

Αισθάνεστε κουρασμένοι από τα συνεχή παιχνίδια που δίνεται εσύ και οι συμπαίκτες σου, καθώς στο ματς με τον Πανσερραϊκό ο προπονητής έκανε λόγο για κούραση; 
«Ναι είναι γεγονός ότι αισθάνομαι λίγο κουρασμένος. Ακόμα και αν είμαι όμως, αν με επιλέξει ο προπονητής μου θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και αυτό θα κάνουν και οι συμπαίκτες μου. Είναι φυσιολογικό να είμαστε λίγο κουρασμένοι, καθώς δίναμε τρία ματς κάθε εβδομάδα, οπότε η κούραση είναι φυσιολογική. Είμαστε επαγγελματίες, ξέρουμε τι θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Είναι πιο εύκολο να παίξετε αύριο λόγω του ότι δεν θα έχετε άγχος;
«Όχι, γιατί αναμφισβήτητα θα κάνω αυτό που θα μου ζητήσει ο προπονητής μου. Όσο για την πίεση, πάντα υπάρχει πίεση όταν παίζεις στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης. Ο σκοπός μας είναι να παίξουμε και να κερδίσουμε»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.