Mother μου ένας… Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο 250ο παιχνίδι του στην Ευρώπη επικράτησε εύκολα της Μάδεργουελ στην Σκωτία με 2-0 και ήδη μπορεί να σκέφτεται την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός στο 250ο παιχνίδι του στην Ευρώπη επικράτησε εύκολα της Μάδεργουελ στην Σκωτία με 2-0 και ήδη μπορεί να σκέφτεται την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ολοι οι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Φερέιρα, έδειξαν να πιάνουν εξαιρετική απόδοση. Το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ σημείωσε ο Μαυρίας.

Ο Φερέιρα έστεισε τον Παναθηναϊκό με τους Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες και Σπυρόπουλο στην άμυνα. Ο Βιτόλο ήταν το αμυντικό χαφ και δίπλα του ουσιαστικά ήταν ο Μαρίνος. Μπροστά τους οι Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος, Σισοκό και μόνος στην επίθεση ο Τοτσέ.

Η διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής ουσιαστικά από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πήραν αμέσως τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και ουσιαστικά έδειξαν ότι θα είναι θέμα χρόνου να ανοίξουν το σκορ. Για την ακρίβεια χρειάστηκαν 14′ μόλις λεπτά. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε φάουλ και είτε η μπάλα κατέληξε κατευθείαν στα αντίπαλα δίχτυα, είτε την βρήκε ο Μπουμσόνγκ. Σίγουρα πάντως το 0-1 είχε γίνει και το νερό έμπαινε στο αυλάκι για να καταγράψει ένα ακόμα διπλό στην ιστορία του το τριφύλλι.

Αναμενόμενο ήταν ότι μετά το γκολ οι Σκωτσέζοι θα προσπαθούσαν να αντιδράσουν και να πιέσουν τα καρέ του Ορέστη Καρνέζη για να πετύχουν την ισοφάριση. Ομως τόσο ο Ελληνας τερματοφύλακας, όσο και οι συμπαίκτες του, έδειξαν ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να τους επιτρέψουν να πανηγυρίσουν, αλλά να διατηρήσουν το προβάδισμα στο σκορ, πάση θυσία.

Μάλιστα αν ο Τοτσέ ήταν πιο συγκεντρωμένος ή ο Παναθηναϊκός γενικά στην τελική προσπάθεια ήταν πιο εύστοχος, τότε ίσως το παιχνίδι να είχε καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο. Εστω κι έτσι όμως, η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα ουσιαστικά, με αποτέλεσμα η νίκη να φαντάζει εύκολη. Και έγινε ακόμα πιο εύκολη, όταν στο 76′ ο Σισοκό είδε τον Μαυρία να φεύγει σφαίρα στην αντεπίθεση και αφού του έδωσε την μπάλα, ο νεαρός να τελειώνει τη φάση υποδειγματικά, να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στην Ευρώπη και να σφραγίζει την νίκη με 2-0. Το πρώτο του γκολ θα μπορούσε να πετύχει στις καθυστερήσεις και ο Φορναρόλι, όμως πλάσαρε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο σοβαρός Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα από την Μάδεργουελ και έχει μετατρέψει την ρεβάνς σε τυπική διαδικασία. Μπορεί από τώρα να σκέφτεται τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και να κάνει και τον ανάλογο προγραμματισμό.

Διοργάνωση: Champions League

Φάση: Τρίτος προκριματικός γύρος

Γήπεδο: Φιρ Παρκ

Οι συνθέσεις:

Μάδεργουελ: Ράντολφ, Χάμελ, Χάτσινσον, Ράμσντεν, Λο, Χάτελι, Χάμφρι, Λάσλει, Ογιάμα, Χίγκντον, Μέρφι

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Μαρίνος, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βελάσκες, Σισόκο, Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλος, Ζέκα, Τοτσέ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Μαυρίας, Φορναρόλι, Σεϊταρίδης, Πετρόπουλος, Κατσουράνης, Φουρλάνος.

Διαιτητής: Πολ φαν Μπούκελ

Βοηθοί: Μπέρι Ζίμονς, Νίκι Ζίμπερτ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.