Ο Βινίσιους ακονίζει τη λόγχη του για το Etihad

Ο Κάρλο Αντσελότι γνωρίζει πως για να έχει ελπίδες πρόκρισης στο σπίτι της πρωταθλήτριας Ευρώπης, θα πρέπει να έχει σε μεγάλη βραδιά τον Βραζιλιάνο επιθετικό του.

Το σπουδαίο γκολ του Τσουαμενί έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της Μαγιόρκα, με τους Μαδριλένους να περνούν αλώβητοι από το νησί, διατηρώντας το +8 από την Μπαρτσελόνα (την υποδέχονται την προσεχή Κυριακή στις 22:00) και να στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στη μεγάλη ρεβάνς με την Μάντσεστερ Σίτι μετά το ασύλληπτο 3-3 του “Σαντιάγο Μπερναμπέου”.

Στο “Σον Μόις” ο Κάρλο Αντσελότι έριξε τον Βινίσιους στον αγωνιστικό χώρο στο 63′ αλλά τριάντα ένα λεπτά ήταν αρκετά για τον Βραζιλιάνο για να επιβεβαιώσει πως βρίσκεται στην καλύτερο κατάσταση της σεζόν. Ο Βίνι είχε 4 επιτυχημένες ντρίμπλες καθώς και 4 επιθετικές προσπάθειες, οι 3 προς την εστία. Εξάλλου η μεγάλη ευκαιρία του Βαλβέρδε την οποία έσβησε με σπουδαίο τρόπο ο Νάστασιτς, γεννήθηκε από τα πόδια του Βραζιλιάνου. Κι όλα αυτά ενώ οι αποδοκιμασίες από την εξέδρα ήταν έντονες σε ένα γήπεδο στο οποίο έχει δεχθεί κατά το παρελθόν ρατσιστική λεκτική επίθεση.

“Γνωρίζαμε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερο γήπεδο για εκείνον. Όταν όμως πάτησε το χορτάρι έγινε αμέσως απειλητικός, ήταν κεφάτος και γεμάτος ενέργεια. Οι αποδοκιμασίες ήταν λογικό να έρθουν. Είναι συνώνυμο της επιτυχίας” σχολίασε ο “Καρλέτο”.

Εάν ο αγώνας στο Μάντσεστερ είναι το κυρίως πιάτο, τότε στο ισπανικό νησί ο Βινίσιους ήπιε το απεριτίφ κι έδειξε έτοιμος για τη μεγάλη μάχη.

Στον πρώτο αγώνα στη Μαδρίτη ο Αντσελότι τοποθέτησε στα αριστερά τον Ροντρίγκο και τον Βινίσιους λίγο πιο κεντρικά, ως εννιάρι κι όχι “ψευτοεννιάρι”. Το αποτέλεσμα ήταν δύο ασίστ από τα πόδια του. Μια πάσα μιλιμετρέ στην πλάτη της αγγλικής άμυνας την οποία μετέτρεψε σε γκολ ο συμπατριώτης του και μια σέντρα που είχε κατάληξη το μεγαλειώδες βολές του Βαλβέρδε για το 3-3. Τού έλειψε η ακρίβεια στα τελειώματα, ειδάλλως ο Ιταλός προπονητής θα είχε εγγράψει έναν τακτικό θρίαμβο.

Φορμαρισμένος και με όρεξη

Η σεζόν 23/24 δεν εκκίνησε καλά για τον 23χρονο, ο οποίος έχασε 31 ημέρες (6 αναμετρήσεις) εξαιτίας μυϊκού τραυματισμού και εν συνεχεία άλλες 44 ημέρες (7 αγώνες) με τραυματισμό στον δικέφαλο. Αυτός που έμοιαζε κατασκευασμένος από τιτάνιο, ξαφνικά εμφάνισε ρωγμές. Όμως η αλλαγή του χρόνου έφερε στο χορτάρι τον κανονικό Βινίσιους. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Μπέλιγχαμ κάλυπτε το κενό στους αριθμούς σκοράροντας σε ρυθμούς Κριστιάνο Ρονάλντο. Έως την 31 Δεκεμβρίου ο Άγγλος μέσος είχε 17 γκολ! Ο Βίνι μόνο 6. Ήταν Νοέμβριος όταν ο Αντσελότι διαβεβαίωνε τους…ανήσυχους δημοσιογράφους πως τόσο ο Ροντρίγκο όσο και ο Βινίσιους θα έκλειναν τη σεζόν με περισσότερα γκολ από τον Άγγλο.

Μέσα Απριλίου κι η “προφητεία” είναι κοντά στην ολοκλήρωσή της. Μπέλιγχαμ 20, Βινίσιους 18, Ροντρίγκο 16. Το νούμερο 7 των “Μπλάνκος” ζευγαρώνει τα γκολ του με 9 ασίστ. Μέχρι να φύγει το 2023 είχε 0,55 γκολ και 0,28 ασίστ ανά ματς. Εντός του 2024 οι αριθμοί του ανέβηκαν σε 0,75 και 0,31 αντίστοιχα.

Αυλή του σπιτιού του το Champions League

Στις 3 τελευταίες σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ο Βινίσιους πρωτεύει σε εμπλοκή στα γκολ (29 έναντι 26 του Εμπαπέ), σε ασίστ (15), σε αποφασιστικές πάσες (65), επιτυχημένες ντρίμπλες (65) και κερδισμένες μονομαχίες (197). Αφήστε που ξέρει πως είναι να σκοράρεις στο Etihad, αφού τον Απρίλιο του 2022 είχε κάνει το 3-2 (τελικό 4-3 για τη Σίτι) με τους Μαδριλένους να παίρνουν την πρόκριση με περιπέτεια στη ρεβάνς του “Σαντιάγο Μπερναμπέου”. Ο Γουαρδιόλα γνωρίζει από ποιον πρέπει να φυλαχθεί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.