Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ: Η παράδοση υπέρ των Γερμανών

Είναι η δέκατη ένατη φορά που οι «ροχιμπλάνκος» αντιμετωπίζουν γερμανική ομάδα στο Champions League, με τις γερμανικές ομάδες να έχουν την παράδοση υπέρ τους.

Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπορούσια Ντόρτμουντ «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» για τα προημιτελικά του Champions League. Οι «ροχιμπλάνκος» έρχονται αντιμέτωποι με γερμανική ομάδα για δέκατη ένατη φορά, μετρώντας εφτά νίκες, τρείς ισοπαλίες και εννιά ήττες.

Αρχικά, οι δύο ομάδες παίξανε στη φάση των ομίλων στη φάση των ομίλων του Champions League τη σεζόν 1996-97. Οι Βεστφαλοί πήραν εκτός έδρας νίκη με 1-0, ενώ η Ατλέτικο πήρε τη νίκη από την Ντόρτμουντ με 2-1.

Οι «ροχιμπλάνκος» τη σεζόν 2014-15 φιλοξενήθηκαν από την Μπάγερ Λεβερκούζεν στη «Bay Arena» για τη φάση των 16, οι «ασπιρίνες» πήραν τη νίκη με 1-0. Ωστόσο, στη ρεβάνς του «Βιθέντε Καλντερόν» η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε στην κανονική διάρκεια (1-0), και κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση. Ωστόσο, η πρόκριση έφτασε στη διαδικασία των πέναλτι, με τη «ρώσικη ρουλέτα» να βγάζει νικήτρια την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε με 3-2.

Την επόμενη σεζόν, η Ατλέτικο Μαδρίτης συναντήθηκε στα ημιτελικά με την Μπάγερν Μονάχου στο «Βιθέντε Καλντερόν». Το γκολ του Σαούλ Νιγκέθ ήταν αρκετό για τους «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι πήγαν στην «Αλιάνζ Αρίνα» για να υπερασπιστούν το προβάδισμα τους. Παρά το γεγονός ότι η Μπάγερν πήρε τη νίκη με 2-1, οι Μαδριλένοι προκρίθηκαν στον τελικό εκείνης της σεζόν, λόγω του εκτός έδρας γκολ.

Τη σεζόν 2016-17 η Ατλέτικο έπαιξε ξανά με την Μπάγερν στους ομίλους του Champions League. Η τελική έκβαση των αγώνων; Νίκες εκατέρωθεν με «μισό… μηδέν» . Αποτέλεσμα; Πρόκριση στους 16 και για τους δύο. Στα νοκ-άουτ, η Ατλέτικο ταξίδεψε στο Λεβερκούζεν. Σε σχέση με το παιχνίδι του 2015, η Ατλέτικο επικράτησε με 4-2. Στη ρεβάνς, οι γηπεδούχοι πήραν την πρόκριση με «λευκή ισοπαλία» (0-0).

Τη σεζόν 2018-19, οι μονομάχοι της Τετάρτης αναμετρήθηκαν στη φάση των ομίλων. Στο πρώτο παιχνίδι η Ατλέτικο νίκησε με 2-0, ενώ η Ντόρτμουντ στο παιχνίδι του «Signal Iduna Park» πήρε μια άνετη νίκη με 4-0.

Το 2019 Ατλέτικο και Λεβερκούζεν αναμετρήθηκαν στη φάση των ομίλων του Champions League. Οι «ροχιμπλάνκος» στο «Wanda Metropolitano» με 1-0, ενώ στη ρεβάνς η Λεβερκούζεν επικράτησε της Ατλέτικο με 2-1. Στο Final 8 εκείνης της σεζόν η Ατλέτικο αντιμετώπισε άλλη μια γερμανική ομάδα, τη Λειψία. Ωστόσο, οι «ταύροι» επικράτησαν με 2-1 και απέκλεισαν την Ατλέτικο από τη συνέχεια.

Την επόμενη σεζόν οι Μαδριλένοι κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο με την Μπάγερν Μονάχου. Στο «Alianz Arena» οι Βαυαροί επικράτησαν με 4-0, ενώ στο Wanda Metropolitano, οι ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1.

Την περσινή σεζόν, οι «ροχιμπλάνκος» έπαιξαν με τη Λεβερκούζεν στη φάση των ομίλων. Οι «ασπιρίνες» επικράτησαν με 2-0 στη «Bay Arena», ενώ στο «Wanda Metropolitano» οι δύο ομάδες πήραν ισοπαλία με 2-2, όντας και το «κύκνειο άσμα» για την Ατλέτικο στο Champions League.    


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.