Champions League: Θυμήθηκε τα νιάτα του ο Προβεντέλ

Ο Ιβάν Προβεντέλ έπαιζε ως επιθετικός μέχρι τα 15 του και ο παππούς του υπηρέτησε στον σοβιετικό στρατό με τον Λεβ Γιασίν. Ποιος τερματοφύλακας της Λάτσιο που ισοφάρισε την Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρεμιέρα των ομίλων;

Ο Προβεντέλ έγινε ο τέταρτος τερματοφύλακας που σκοράρει στο Champions League. Απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε στο Stadio Olimpico της Ρώμης έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Μπορεί να γνωρίζετε ήδη ότι ο Προβεντέλ είχε σκοράρει στο παρελθόν ως τερματοφύλακας της Juve Stabia το 2020.

Γεννήθηκε στο Pordenone το 1994 και έγινε 29 ετών τον περασμένο Μάρτιο. Ο πατέρας του, Βενάτσιο, πέθανε το 2016 σε ηλικία 82 ετών, ενώ η μητέρα του Έλενα είναι από τη Ρωσία και ήταν καθηγήτρια αγγλικών στη Μόσχα. Οι γονείς της, οι παππούδες του Προβεντέλ, ζούσαν κοντά στο σπίτι του σπουδαίου Λεβ Γιασίν και ο παππούς του τερματοφύλακα υπηρετούσε στον σοβιετικό στρατό με τον θρυλικό τερματοφύλακα. «Το γεγονός ότι ένας συγγενής ήταν φίλος του μοναδικού τερματοφύλακα που κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα με έκανε να ονειρεύομαι και να είμαι περήφανος» είχε πει ο Προβεντέλ σε παλαιότερη συνέντευξη στην Ιταλία

Σε άλλη συνέντευξη, που κυκλοφόρησε στα ιταλικά μέσα, ο Προβεντέλ αποκάλυψε ότι «ερωτεύτηκε» τον ρόλο του τερματοφύλακα το 2000, παρακολουθώντας τις αποκρούσεις του Φραντσέσκο Τόλντο εναντίον της Ολλανδίας στο EURO 2000. «Έπαιζα ως επιθετικός όταν ήμουν παιδί, αλλά κάποια στιγμή σκέφτηκα: «Θα παραιτηθώ αν δεν μπορώ να συνεχίσω ως τερματοφύλακας.» Ένας σύλλογος κοντά στην πόλη μου μου έδωσε την ευκαιρία να μπω αυτόν τον ρόλο. Κάποιος μου είπε ότι ήταν πολύ αργά για να πετύχω ως τερματοφύλακας και ότι θα είχα αποτύχει». Περιέργως, ο Τόλντο έγινε προπονητής του Προβέντελ πολλά χρόνια αργότερα, όταν ο τερματοφύλακας έπαιξε για την Ιταλία U20.

Το 2009, αποφάσισε ότι ήθελε να παίξει μόνιμα ως τερματοφύλακας πηγαίνοντας στην επαρχία του Treviso. Ο τότε προπονητής του ,αποφάσισε να του δώσει μια ευκαιρία στο νέο του ρόλο και ένα χρόνο αργότερα εντάχτηκε στην Ουντινέζε. Υπέγραψε στην Κιέβο Βερόνα σε ηλικία 18 ετών και στη συνέχεια έπαιξε ως δανεικός σε Πίζα, Περούτζια, Μόντενα. Υπέστη σοβαρό τραυματισμό στην περόνη το 2017, όταν έπαιζε στην Έμπολι και μετά από έναν εξάμηνο δανεισμό στη Γιούβε Στάμπια, εντάχθηκε στην Σπέτσια, όπου πέρασε δύο χρόνια, και στη συνέχεια στη Λάτσιο, που τον ήθελε απεγνωσμένα ο Μαουρίτσιο Σάρι. Ο Προβεντέλ παίζει με το Νο.94 που είναι η χρονιά που γεννήθηκε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.