Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 7-0: Μία ομάδα μόνος του ο Χάαλαντ με πενταρέ (hls)

Η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε 7-0 τη Λειψία και πανηγύρισε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Champions League. Πέντε γκολ ο Χάαλαντ!

Η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε τη Λειψία με 7-0 για τη φάση των 16 του Champions League! Το αξιοσημείωτο είναι πως τα πέντε απ΄τα επτά γκολ της βραδιάς τα πέτυχε ο Έρλινγκ Χάαλαντ και μάλιστα μέχρι το 57ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Νορβηγός έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που πέτυχε πέντε γκολ σε ένα ματς μετά τον Λουίς Αντριάνο της Σαχτάρ τον Οκτώβριο του 2014 (σε ματς απέναντι στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ) και τον Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα τον Μάρτιο του 2012 (σε παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν).

Οι “πολίτες” φυσικά πήραν την πρόκριση με συνολικό σκορ 8-1 απέναντι στη γερμανική ομάδα. Η Σίτι προηγηθηκε με 3-0 στο ημίχρονο με τον Χάαλαντ να πετυχαίνει χατ – τρικ με γκολ στο 22′ (πεν.), στο 24′ και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Χάαλαντ σκόραρε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 22’. Στο 24′ η μπάλα απ’ τη «βολίδα» του Ντε Μπρόινε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Χάαλαντ με κεφαλιά πέτυχε το 20. Ο 22χρονος Νορβηγός έγινε ο νεότερος παίκτης ο οποίος έφτασε τα 30 γκολ στη διοργάνωση!

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Γκρίλις εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντίας έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι και κινήθηκε παράλληλα προς την εστία και ο Χάαλαντ κινήθηκε έξυπνα για το 3-0.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν το ίδιο καταγιστικοί και με τον Γκουντογκάν έγραψαν το 4-0 στο 49′. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Χάαλαντ με γκολ στο 53′ και στο 57′. Στο 63′ ο Γκουαρδιόλα τον απέσυρε για να αποθεωθεί απ΄το κοινό. Το τελικό 7-0 διαμορφωσε ο Κέβιν ντε Μπρούινε στο δεύτερο λεπτό των καθυσετρήσεων.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Στόουνς (64’ Σέρχιο Γκόμεθ), Ακάντζι, Ντίας, Ακέ, Ρόδρι (64’ Κάλβιν Φίλιπς), Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκουντογάν (55’ Μαχρέζ), Γκρίλις (55’ Φόντεν), Χάαλαντ (63’ Άλβαρες)

ΛΕΙΨΙΑ: Μπλάσβιχ, Χένριχς (80’ Κλόστερμαν), Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Ράουμ, Λάιμερ, Καμπλ, Χαϊντάρα (63’ Σικαμάν), Σομποσλάι (72’ Όλμο), Βέρνερ (63’ Πόουλσεν), Φόρσμπεργκ (63’ Αντρέ Σίλβα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.