Πόρτο – Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-0: Γκολκίπερ και αλλαγές έκαναν τη διαφορά (hls)

Η Πόρτο με γκολ των Ζαϊντού και Γκαλένο που ήρθαν από τον πάγκο πήρε το πρώτο τρίποντο στον όμιλο κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν που έχασε πέναλτι στο 0-0.

Οι «δράκοι» έχουν πλέον ίδιους βαθμούς με τις «ασπιρίνες» και την Ατλέτικο Μαδρίτης, σε ένα γκρουπ που έχει ξεχωρίσει η Μπριζ.

H Mπάγερ ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα και κατάφερε να σκοράρει στο 16′ με τον Χάντσον – Οντόι, όμως το γκολ ακυρώθηκε μετά από εξέταση του replay καθώς η φάση ξεκίνησε από φάουλ υπέρ των «δράκων».

Η Πόρτο ισορρόπησε στη συνέχεια, όμως το ματς πήρε φωτιά στο τέλος του α’ μέρους.

Συγκεκριμένα, στο 42ο λεπτό η γηπεδούχος πίστεψε ότι άνοιξε το σκορ με αντεπίθεση και σκόρερ τον Ταρεμί.

Όμως το γκολ όχι μόνο ακυρώθηκε, αλλά ο διαιτητής Τέιλορ μετά από θέαση του replay καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Λεβερκούζεν, για χέρι του Κάρμο στο ξεκίνημα της φάσης!

Οι «ασπιρίνες» όμως δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν, καθώς ο τερματοφύλακας της Πόρτο Ν. Κόστα απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση του Σικ, κρατώντας το μηδέν!

Στο ξεκίνημα του β’ η Πόρτο έδειξε πιο αποφασισμένη χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Εβανίλσον, ενώ στη συνέχεια έγινε ακόμα πιο επιθετική με τις αλλαγές του Κονσεϊσάο.

Ο τελευταίος δικαιώθηκε για τις επιλογές του στο 69′, όταν μετά από μία πανέμορφη αντεπίθεση, μία από τις αλλαγές, ο Ζαϊντού, άνοιξε το σκορ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ταρεμί.

Η Μπάγερ είχε πια καταρρεύσει και στο 87′ οι «δράκοι» έκαναν το 2-0 με τον Ταρεμί να δίνει έτοιμο γκολ σε άλλη μία αλλαγή, τον Γκαλένο.

Δευτερόλεπτα αργότερα, η κακή βραδιά ολοκληρώθηκε για τους Γερμανούς, που έμειναν με δέκα λόγω αποβολής του Φρίμπονγκ με δεύτερη κίτρινη.

Πόρτο (Κονσεϊσάο): Ν. Κόστα – Μάριο (63′ Γκαλένο), Πέπε, Κάρμο, Ουέντελ (63′ Ζαϊντού) – Μ. Κόστα (46′ Oτάβιο), Εουστάκιο, Ουρίμπε (83′ Γκρούγιτς), Πεπέ – Εβανίλσον (71′ Μαρτίνεθ), Ταρεμί.
Μπάγερ Λεβερκούζεν (Σεοάνε): Χραντέτσκι – Φρίμπονγκ, Ταχ, Ταπσόμπα, Χινκαπιέ – Άντριχ (72′ Ντεμίρμπαϊ), Αράνγις (79′ Αμίρι) – Χλόζεκ (72′ Aντλί), Ντιαμπί, Χάντσον – Οντόι – Σικ.

Τα αποτελέσματα στον 2ο Όμιλο (3η Αγωνιστική):

Kλαμπ Μπριζ – Ατλέτικο Μ. 2-0

Πόρτο – Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-0

H βαθμολογία:

ΘέσηΟμάδαΑγ.Τερ.Β.
1.Μπριζ37-09
2.Πόρτο33-63
3.Μπάγερ Λεβερκούζεν32-33
4.Ατλέτικο Μ.32-53

Η επόμενη Αγωνιστική (12/10):

Ατλέτικο Μ. – Κλαμπ Μπριζ

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Πόρτο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.