Νάπολι – Λίβερπουλ 4-1: Μαγεία στο νότο με «θύμα» τη Λίβερπουλ (hls)

Η Νάπολι έκανε ότι ήθελε στο πρώτο ημίχρονο που έχασε και πέναλτι, απέναντι σε μια πληγωμένη από απουσίες Λίβερπουλ που είχε πολλά αμυντικά προβλήματα.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι μπήκε με αέρα και με ωραίο ποδόσφαιρο δημιούργησε ευκαιρίες από νωρίς κόντρα σε μια Λίβερπουλ που δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα των τελευταίων ετών. Τιάγκο, Νούνιες, Ζότα, ανέτοιμοι να ξεκινήσουν έμειναν στον πάγκο και μπήκαν αργά…Μόλις στο 5ο λεπτό ο Πολωνός μέσος, Πιοτρ Ζιελίνσκι επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να σταματάει στο χέρι του Τζέιμς Μίλνερ και τη Νάπολι να παίρνει το προβάδισμα από την άσπρη βούλα (1-0, 5ο λεπτό). Ο Ζιελίνσκι είχε να σκοράρει στην διοργάνωση από το 2017 σε αγώνα κόντρα στη Φέγενορντ.

Στο 18ο λεπτό ο Οσίμχεν μπήκε στην περιοχή και ο Φαν Ντάικ ανέτρεψε τον Νιγηριανό επιθετικό με αποτέλεσμα η Νάπολι να πάρει δεύτερο πέναλτι μέσα σε 10 λεπτά! Ο Οσίμχεν ανέλαβε την εκτέλεση αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Άλισον που κράτησε το 1-0…Ο επιθετικός της ιταλικής ομάδας αισθανόταν ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε πριν φύγει το ημίχρονο από τον Τζιοβάνι Σιμεόνε. Η Λίβερπουλ είχε προβλήματα στην άμυνα με τον Κβαρατσκιέλια να χάνει τεράστια ευκαιρία και τον Φαν Ντάικ να σώζει πάνω στη γραμμή! Τα προβλήματα συνεχίστηκαν για την ομάδα του Κλοπ που είχε σαστίσει και τον Γκόμεζ να είναι εκτός κλίματος. Ο Αντρέ – Φρανκ Ανγκισά έκανε ότι ήθελε την κόκκινη άμυνα και έγραψε το 2-0 στο 31ολεπτό. Το Ντιέγκο Μαραντόνα πήρε φωτιά καθώς η Νάπολι δεν σταμάτησε να πυροβολεί και ο Αργεντινός Σιμεόνε μόλις μπήκε στο ματς στη θέση του τραυματία Οσίμχεν έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα μετά την προσπάθεια του Κβαρατσκιέλια (3-0, 44ο λεπτό).

Ο Ζιελίνσκι πέτυχε δεύτερο γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με την άμυνα της Λίβερπουλ να ψάχνεται, παρά την αλλαγή του Μάτιπ αντί του αρνητικού Γκόμεζ. Ο Πολωνός πολύ εύκολα έγραψε το 4-0 στο 47ο λεπτό. Η Λίβερπουλ αντέδρασε άμεσα και ξαναμπήκε στο παιχνίδι με το όμορφο πλασέ του μοναδικού παίκτη που διασώθηκε, Λούις Ντίας (4-1, 49ο λεπτό) αλλά ήταν αργά και το ματς είχε χαθεί από το πρώτο ημίχρονο. Ο Γιούργκεν Κλοπ ψαχνόταν στον πάγκο και έκανε τριπλή αλλαγή βάζοντας Ζότα, Νούνιες και Τιάγκο. Χρόνο συμμετοχής όταν το ματς είχε πλέον κριθεί πήρε και ο Βραζιλιάνος Αρτούρ που έκανε ντεμπούτο με την «κόκκινη» φανέλα ερχόμενος από τη Γιουβέντους.

Η Λίβερπουλ έχασε μόλις για δεύτερη φορά, σε 13 περιπτώσεις, σε πρεμιέρα των ομίλων, πάλι η Νάπολι την είχε νικήσει. Επόμενη αγωνιστική η Λίβερπουλ υποδέχεται τον Άγιαξ (13/9), ενώ η Νάπολι ταξιδεύει στη Γκλασκώβη και το Άιμπροξ για να αντιμετωπίσει την Ρέιντζερς (13/9). Στο ματς του Α’ ομίλου που προηγήθηκε, ο Άγιαξ νίκησε άνετα την Ρέιντζερς (4-0).

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Κιμ, Ραχμάνι, Ολιβέρα (74′ Μάριο Ρούι), Λομπότκα, Ανγκισά, Ζιελίνσκι (74′ Ελμάς), Πολιτάνο (58′ Λοσάνο), Κβαρατσκιέλια (57′ Τσέρμπιν), Οσίμχεν (41′ Σιμεόνε)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Άλεξάντερ – Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Έλιοτ, Φαμπίνιο, Μίλνερ (62′ Τιάγκο), Ντίας, Σαλάχ (62′ Ζότα), Φιρμίνο (62′ Νούνιες)

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Νάπολι – Λίβερπουλ 4-1 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Τα στιγμιότυπα του αγώνα.”,”thumbnailUrl”:”https://isthumbs.glomex.com/dC1jNWN5MW53cGJ5bnQvMjAyMi8wOS8wNy8yMS8xNV8xOV82MzE5MDllN2YxYjIwLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT6M2S”,”uploadDate”:”2022-09-07T21:17:57.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=3y8om249ji07mppg&playlistId=v-cmqem0dt761t”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.