Ολυμπιακός: Τις προκρίσεις τις δίνει η άμυνα!

Ο δρόμος για τους ομίλους του UEFA Champions League θα περάσει απ' τα μετόπισθεν.

Ο Ολυμπιακός μετά την ισοπαλία 1-1 με τη Μακάμπι στη Χάιφα στον β’ προκριματικό γύρο του UEFA Champions League, θα τα δώσει όλα για τη νίκη που θα του χαρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου και περιμένει ο Απόλλων Λεμεσού. Ο Πέδρο Μαρτίνς προανήγγειλε διαφορετικό πρόσωπο στο “Γ. Καραϊσκάκης”, καθώς η δυναμική και τα ζητούμενα του αγώνα θα είναι διαφορετικά και για τις δύο ομάδες.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έβγαλε λαγό απ’ το καπέλο το βράδυ της Τετάρτης, όταν και έριξε στη μάχη τον Τικίνιο Σοάρες, ο οποίος ταίριαζε απόλυτα στις συνθήκες του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα η μοναδική ξεχωριστή πινελιά, ήταν η είσοδος του Σωκράτη στα τελευταία λεπτά και η τριάδα στην άμυνα με σκοπό να “δέσει” τη νίκη. Αυτό δε συνέβει και η Μακάμπι βρήκε γκολ στην εκπνοή με τυχερό τρόπο, για να φτάσει στο τελικό 1-1.

Αυτό που ισχύει στις προκριματικές φάσεις είναι πως οι άμυνες οδηγούν σε επιτυχίες. Σε ένα διάστημα της σεζόν που συνήθως δεν υπάρχει χημεία στις ομάδες, όταν η αμυντική λειτουργία είναι αποτελεσματική, τότε έρχονται οι προκρίσεις. Ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί γκολ στα τελευταία τρία ματς προκριματικών Champions League που έχει αγωνιστεί με Λουντογκόρετς και Μακάμπι Χάιφα. Από εκεί και πέρα σε δέκα παιχνίδια είχε δεχτεί μόλις ένα γκολ!

Ήταν το τέρμα που πέτυχε η Κράσνονταρ στο γήπεδο της, στο τελικό 1-2 υπέρ του Ολυμπιακού στις 27 Αυγούστου 2019. Ακολούθησε το θριαμβευτικό 4-0 του Φαλήρου. Η υψηλή συγκέντρωση λοιπόν της αμυντικής γραμμής θα οδηγήσει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση και σταδιακά θ’ απελευθερώσει τη μεσαία και επιθετική γραμμή των πρωταθλητών Ελλάδας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.