Μακάμπι Χάιφα – Ολυμπιακός 1-1: Έφυγε σαστισμένος, την περιμένει στο Φάληρο! (hls)

Ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε στην εκπνοή απ' τη Μακάμπι με τυχερό γκολ του Χαζίζα και έφυγε με το 1-1 απ' τη Χάιφα. Σκόρερ των Πειραιωτών ο Ζινκερνάγκελ.

Μακάμπι Χάιφα και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στην πρώτη τους αναμέτρηση στον β’ προκριματικό γύρο του UEFA Champions League, στο “Σαμί Οφέρ” του Ισραήλ. Σκόρερ για τον Ολυμπιακό ο Φιλίπ Ζινκεράνγκελ (7′) στο πρώτο επίσημο γκολ της σεζόν, ισοφάρισαν με δόση τύχης στην εκπνοή οι γηπεδούχοι με τον Χαζίζα (95′).

👉 ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα, δίνοντας χρίσμα βασικού στους Κανέ (δίπλα στον Εμβιλά) και Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης. Το 4-2-3-1 απαρτίστηκε απ’ τους Βατσλίκ, Βρσάλικο, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κανέ, Μασούρα, Αγκιμπού Καμαρά, Ζινκερνάγκελ και Τικίνιο.

Ο Μπαράκ Μπακχάρ είχε ορισμένα ερωτηματικά σχετικά με την κατάρτιση της αρχικής ενδεκάδας της Μακάμπι Χάιφα για το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό και αποφάσισε να ρίξει στη “μάχη” τον Τσέρι στη θέση του τραυματία Γιάμπερ. Στην επίθεση ξεκίνησε ο Ντέιβιντ κι έτσι οι Ρουκαβίτσια και Πιερό, έμειναν εκτός αρχικού σχήματος. Η αρχική ενδεκάδα ήταν η εξής: Κοέν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνούντ, Μοχάμεντ, Λαβί, Τσέρι, Ατζίλι, Χαζίζα, Ντέιβιντ.

👉 ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται απ’ την ατμόσφαιρα και διατήρησε ένα πολύ ισορροπημένο προφίλ στα πρώτα κρίσιμα λεπτά του παιχνιδιού. Μάλιστα στο 7ο λεπτό ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη ουσιαστικά αξιόλογη στιγμή στο παιχνίδι. Ο Τικίνιο με λόμπα έψαξε τον Μασούρα απ’ τον άξονα, ο Έλληνας μέσος πίεσε για να κάνει δική του την μπάλα, ωστόσο κόπηκε. Η μπάλα κατέληξε στον Τικίνιο, ο οποίος με δυνατό σουτ την έστειλε στο αριστερό δοκάρι του Κοέν. Στην επαναφορά ο Ζινκερνάγκελ τη βρήκε στο δρόμο του και μπροστά απ την εστία της Μακάμπι για το 0-1!

👉 ΣΕΡΙ OFFSIDE ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΑΜΠΙ

Η Μακάμπι Χάιφα προσπάθησε να βρει γκολ και απάντηση στον Ολυμπιακό, αλλά δεν τα κατάφερε. Ήταν επιθετική, ωστόσο η συγκέντρωση των Πειραιωτών απέτρεψε τους παίκτες του Μπακχάρ, οι οποίοι απείλησαν με συνεχόμενες περιπτώσεις offside. Αρχικά ο Ατζίλι από καλή θέση στην περιοχή, έψαξε προβολή για να πλήξει την εστία του Βατσλίκ. Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να γίνεται απειλητικός στις αντεπιθέσεις. Στο 31′ ο Τικίνιο κράτησε έξυπνα και άνοιξε στον κενό χώρο για τον Μασούρα, ο οποίος έτρεξε με ένταση και γύρισε, ωστόσο η μπάλα πήγε στον Κοέν και όχι στον Ζινκερνάγκελ, ο οποίος είχε πάρει πάλι θέση φορ.

Στο 33′ ο Χαζίζα πραγματοποίησε ατομική ενέργεια απ΄ αριστερά, έκανε κίνηση προς τον άξονα και σούταρε. Ο Βατσλίκ μπλόκαρε ψύχραιμα! Τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι από θέση offside ο Ντέιβιντ, προσπάθησε να βρει δίκτυα με γυριστό σουτ. Στο 39′ οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα απ’ την ισοφάριση! Ο Σερί βρέθηκε απέναντι στον Βατσλίκ και πλάσαρε εύστοχα αλλά από θέση offside! Πολύ επιθετική η ομάδα του Ισραήλ, αμύνθηκε αποτελεσματικά ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχασε την κατοχή της μπάλας.

👉 ΠΙΕΣΗ ΑΠ’ ΤΗ ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός πιέστηκε, αλλά το 0-1 παρέμεινε. Στο 45′ ο Σούντγκερν σέντραρε, ο Πλάνιτς πήδηξε μπροστά απ΄ τον Βατσλίκ, ο οποίος έχασε την μπάλα μέσα απ’ τα χέρια του, χωρίς κόστος για τον Ολυμπιακό! Στο 48′ ο Σερί έψαξε το σουτ απ’ τον άξονα υπό πίεση απ’ τον Κανέ. Ο Βατσλίκ επενέβη και η μπάλα κατέληξε κόρνερ! Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα κατέληξε στον αφύλακτο Πλάνιτς, ο οποίος ήταν σε θέση offside κι έτσι παρέμεινε το 0-1 υπέρ του Ολυμπιακού!

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός με “επαγγελματικό” τρόπο βρήκε το πρώτο γκολ της βραδιάς με τον Φιλίπ Ζινκερνάγκελ. Η Μακάμπι προσπάθησε να βρει ισοφάριση, αλλά δεν τα έχει καταφέρει, έχοντας δύο ακυρωθέντα γκολ για offside!

👉 ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε γρήγορες αλλαγές στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Μαντί και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά πέρασαν στις θέσεις των Ζινκερνάγκελ και Αγκιμπού Καμαρά. Ο Πορτογάλος θέλησε να αυξήσει τα τρεξίματα του Ολυμπιακού. Στο 49′ ήρθαν ευχάριστα νέα για την ελληνική ομάδα, καθώς ο δραστήριος Ατζίλι αποχώρησε με τραυματισμό. Τη θέση του πήρε ο Ρουκάβιτσα. Στο 50′ ο Ολυμπιακός έψαξε δεύτερο γκολ με προσπάθειες Μασούρα, Τικίνιο, Αμπουμπακάρ και Μαντί Καμαρά. Το σουτ του τελευταίου κόντραρε στα σώματα! Εννέα λέπτα αργότερα ο Εμβιλά με αριστοτεχνικό τρόπο προσπάθησε να δημιουργήσει γκολ. Ο Γάλλος κράτησε με ψυχραιμία στο κέντρο μαζεύοντας γύρω του όλη την άμυνα της Μακάμπι. Την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μαντί, ωστόσο εκείνος τελείωσε τη φάση με δυνατή σέντρα.

👉 ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ

Η Μακάμπι είχε την… υποχρέωση να πιέσει τον Ολυμπιακό και το έκανε για 20 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, απ’ το 60ο ως το 80ο λεπτό. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Μπακχάρ είχε σημαντικές στιγμές. Στο 63′ ο Εμβιλά έκανε το λάθος, ο Σερί πάσαρε άμεσα στον νεοεισελθόντα Πιερό, ο οποίος πλάσαρε άστοχα απέναντι απ’ τον Βατσλίκ. Στο 69′ ήρθε καλό σουτ του Γκολντμπεργκ έξω απ’ την περιοχή, ο Βατσλίκ μπλόκαρε σταθερά! Στο 70′ ο Σερί σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, ο Κορνούντ αστόχησε με σουτ σε πρώτο χρόνο. Στο 72′ ο Μπουχαλάκης πήρε τη θέση του κουρασμένου Εμβιλά. Στο 76′ ο Ολυμπιακός έδειξε επιθετικό παλμό. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά δέχτηκε την μπάλα στα δεξιά της περιοχής, σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ! Δύο λεπτά αργότερα η Μακάμπι είχε τη σπουδαιότερη ευκαιρία στο ματς. Μετά από μπαλιά απ΄τα αριστερά του Χαζίζα, ο Πιερό προσπάθησε με διπλή προσπάθεια να σκοράρει. Αρχικά ο Βατσλίκ απέκρουσε και στη συνέχεια η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι!

👉 ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ

Στο 80′ ο Μαρτίνς φρόντισε να μαζέψει αμυντικά τον Ολυμπιακό, αλλάζοντας τη διάταξη για να κλείσει το παιχνίδι με τριάδα στην άμυνα. Ο Μασούρας έδωσε τη θέση του στον Άβιλα. Ο Σωκράτης πήρε τη θέση του Βρσάλικο. Στο 90′ ο Μοχάμεντ έκανε ντρίμπλα στον Μπουχαλάκη και σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ!

👉 ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΗ Η ΜΑΚΑΜΠΙ

Η Μακάμπι Χάιφα έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης χωρίς να καταλάβει και η ίδια πως! Στο 92′ ο Χαζίζα σέντραρε στα… τυφλά μετά την παρέμβαση του Σισέ και η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα, καθώς ο Βατσλίκ είχε παρασυρθεί απ’ την εξέλιξη της φάσης και ήταν εκτός θέσης! Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να σκοράρουν για δεύτερη φορά. Ο Σερί σούταρε εκτός περιοχής ωστόσο με ακόμα μια επέμβαση του Βατσλίκ παρέμεινε το τελικό 1-1!

👉 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Μακάμπι Χάιφα (Μπακχάρ): Κοέν – Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνούντ (79’ Μεναχέμ)– Μοχάμεντ, Λαβί (60’ Αμπού Φανί), Τσέρι – Ατζίλι (49’ Ρουκαβίτσια), Χαζίζα, Ντέιβιντ (60’ Πιερό)

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ – Βρσάλικο (80’ Σωκράτης), Σισέ, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά (72’ Μπουχαλάκης), Κανέ, Αγκ. Καμαρά (46’ Μ. Καμαρά)– Ζινκερνάγκελ (46’ Αμπουμπακάρ), Μασούρας (80’ Άβιλα), Τικίνιο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.