Ολυμπιακός: Μόνο Μαρτίνς και παίκτες ξέρουν τι εστί… Ιούλιος!

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είναι αντιμέτωποι με την κριτική. Είναι δίκαιη;

Η ισοπαλία με γκολ του Ολυμπιακού απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα σε άλλες ποδοσφαιρικές εποχές, πριν την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ, θα προκαλούσε σιγουριά για την πρόκριση μετά το δεύτερο ματς του Φαλήρου. Ωστόσο αυτό έχει αλλάξει. Πλέον όλα είναι ανοικτά και το 1-1 δεν αποτελεί ιδιαίτερο εφόδιο για τη ρεβάνς, καθώς όλα ξεκινούν απ’ την αρχή. Οι ομάδες έχουν πλέον… υποχρέωση να είναι περισσότερο αποτελεσματικές σε άμυνα και επίθεση στα εκτός έδρας ματς, καθώς η έλλειψη συγκέντρωσης πληρώνεται πολύ ακριβά.

Καλή εμφάνιση απ΄τον Τικίνιο. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται στο επίκεντρο πολύ σκληρής κριτικής από χθες το βράδυ. Η ελλιπής δημιουργία επιθετικών φάσεων, το… στρογγυλοκάθισμα πάνω στο γρήγορο γκολ και η παθητικότητα απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα, δημιουργούν κλίμα εν όψει ρεβάνς. Λίγοι βέβαια βλέπουν την αμιγώς ποδοσφαιρική εικόνα. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε μια ομάδα που ήδη είχε ένα δύσκολο επίσημο ματς στα πόδια της (παιχνίδι που έκρινε τίτλο), έπαιζε στην έδρα της σε… φίλιες καιρικές συνθήκες, ενώ της έδινε ώθηση ένα κοινό 30.000 οπαδών. Προφανώς τα παραπάνω δεν αποτελούν δικαιολογίες, ωστόσο θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν όσων είναι έτοιμοι να κρεμάσουν στα μανταλάκια, ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο Ζινκερνάγκελ έδειξε πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ήταν σχεδόν δεδομένο πως θα βλέπαμε ένα μέτριο προς κακό παιχνίδι σκοπιμότητας και απ’ τις δύο ομάδες. Ο Ιούλιος δεν είναι ο ιδανικός μήνας για ποδόσφαιρο. Ακόμα και τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης ζορίζονται αυτή την περίοδο και τρώνε στραπάτσα σε φιλικά. Ουσιαστικά πρόκειται για παιχνίδια μέσα απ’ τα οποία διαμορφώνεται το προφίλ της ομάδας. Ρίξτε μια ματιά και στα υπόλοιπα παιχνίδια του β’ προκριματικού γύρου. Εκτός απ΄τη Λουντογκόρετς που κέρδισε 3-0 τη Σάμροκ Ρόβερς, όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν αμφίρροπα και τα περισσότερα κρίθηκαν στο γκολ. Όσοι λοιπόν περίμεναν ένα άνετο 0-3 του Ολυμπιακού με καταιγισμό φάσεων, μάλλον ξεχνούν πως και ο αντίπαλος είναι διψασμένος για το αποτέλεσμα και πως πρόκειται για μια απ’ τις πιο απαιτητικές ομάδες της κλήρωσης.

Έχει σαφή εικόνα της σειράς με τη Μακάμπι ο Μαρτίνς. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Οι δηλώσεις του Μαρτίνς ήταν στοχευμένες και εύστοχες. “Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι το 1-1 είναι ένα καλό σκορ. Επηρεαστήκαμε πολύ από τις καιρικές συνθήκες και μας στοίχισαν σε δυνάμεις. Υπό τέτοιες συνθήκες και απέναντι σε έναν τόσο καλό αντίπαλο, το 1-1 δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Θα είναι διαφορετικά στο δικό μας γήπεδο και στις συνθήκες που έχουμε συνηθίσει. Μπορούμε εκεί να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε την πρόκριση”.

O Πορτογάλος κοιτάζει μόνο την ουσία. Με το τωρινό ρόστερ μπορεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Θέλει μέσω αυτών των πραγμάτων να φτάσει στην πρόκριση και από εκεί και πέρα είναι μια διαφορετική ιστορία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.