Λίβερπουλ-Βιγιαρεάλ 2-0: Το Παρίσι είναι κοντά…(hls)

Οι «Κόκκινοι» με δύο γκολ σε δύο λεπτά έθεσαν θεμέλια πρόκρισης στον τελικό του Παρισιού, με τη Βιγιαρεάλ να έχει απολύτως παθητικό ρόλο στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Champions League στο «Άνφιλντ».

Οι Ισπανοί προσηλωμένοι στο αμυντικό πλάνο τους, προσπάθησαν να απορροφήσουν την πίεση της Λίβερπουλ, η οποία στο πρώτο μέρος δεν βρήκε πολλές καθαρές ευκαιρίες.

Πρώτοι απείλησαν οι γηπεδούχοι στο 12’ με τον Μανέ να αστοχεί με κεφαλιά υπό καλές συνθήκες, ύστερα από σέντρα του Σαλάχ. Στο 27’ και πάλι μια συνεργασία Σαλάχ-Μανέ έφερε τον Αιγύπτιο σε θέση βολής, αλλά αστόχησε για λίγο με το πλασέ, πατώντας περιοχή.

Η πίεση στο δεκάλεπτο 30’-40’ έγινε ακόμη πιο έντονη με τον Σαλάχ να αστοχεί στο 35’ ενώ ο Ντίας είχε δύο καλά σουτ εκτός μεγάλης περιοχής με τον Ρούλι να του αρνείται το γκολ.

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 42’ με ένα αριστοτεχνικό σουτ του Τιάγκο Αλκάνταρα, με την μπάλα να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι!

Ό,τι δεν κατάφερε σε 45 λεπτά η Λίβερπουλ, το κατόρθωσε από το 55’ έως το 57’, έχοντας και τη συνδρομή της τύχης, αφού στο 55’ ο Χέντερσον σέντραρε, η μπάλα από την κόντρα του Εστουπινιάν πήγε στο βάθος της εστίας του Ρούλι που αιφνιδιάστηκε. Και προτού προλάβει ο Αργεντινός να συνέρθει από το…σοκ του αυτογκόλ, μια κλασική συνεργασία Σαλάχ (1η ασίστ στο τρέχον CL) και Μανέ (14ο γκολ του Αφρικανού σε φάση νοκ-άουτ της διοργάνωσης) έφερε το 2-0.

Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, η ομάδα του Κλοπ δεν έβγαλε το πόδι από το γκάζι, επιμένοντας στη δημιουργία φάσεων, δίχως πάντως να βρει το 3-0, που θα της έδινε ακόμη μεγαλύτερη άνεση στη ρεβάνς της προσεχούς Τρίτης (3/5) στο «Θεράμικα».

Ενδεικτικό της παθητικότητας της Βιγιαρεάλ, η οποία δεν μπόρεσε να πάρει ανάσα στο «Ανφιλντ» το γεγονός πως είχε μόνο μία επιθετική προσπάθεια έναντι 20 των γηπεδούχων!

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (80’ Γκόμεζ), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (72’ Κεϊτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο Αλκάνταρα, Σαλάχ, Μανέ (73’ Ζότα), Ντίας (80’ Οριγκί)

Προπονητής: Γιούργκεν Κλοπ

Bιγιαρεάλ: Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Εστουπινιάν (72’ Τριγέρος), Καπού, Κοκλέν (57’ Πεδράθα), Παρέχο (72’ Οριέ), Τσουκουέζε (72’ Ντιά), Λο Τσέλσο, Νταντζούμα (86’ Αλκάθερ)

Προπονητής: Ουνάι Έμερι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.