Ποδοσφαιρικό “χρηματιστήριο”: Οι 5 σταρ που έχασαν την αξία τους. Και στην κορυφή είναι ένας Έλληνας!

Αυτοί είναι οι 5 σταρ που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά γήπεδα και έχουν κάνει… limit down. Ανάμεσα τους βρίσκουμε και έναν Έλληνα!

Το ποδόσφαιρο πλέον έχει περάσει σε άλλη… φάση. Τα ποσά που ξοδεύονται από τις ομάδες για παίκτες είναι εξωπραγματικά και η αξία κάθε ποδοσφαιριστή εξαρτάται από την πορεία του, αλλά και τις επιτυχίες της ομάδας του. Πλέον υπάρχει ένα “αόρατο” ποδοσφαιρικό “χρηματιστήριο”, το οποίο παρακολουθεί τις “μετοχές” των παικτών και καταγράφει κέρδη και απώλειες. Αυτοί είναι οι 5 σταρ που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά γήπεδα και έχουν κάνει… limit down. Ανάμεσα τους βρίσκουμε έναν Έλληνα και μάλιστα στην πρώτη θέση!

Κώστας Μανωλάς (Ολυμπιακός): Αξία 5 εκ. ευρώ (πτώση 78,3%)

Μανωλάς
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Tέτοια πτώση δεν ματάγινε τα τελευταία χρόνια στο ποδοσφαιρικό “χρηματιστήριο”. Ο Κώστας Μανωλάς είδε την ποδοσφαιρική του μετοχή να κατρακυλά στα 5 εκ. ευρώ, ξεκάθαρα εξαιτίας της αγωνιστικής του εικόνας. Ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής στην αρχή της σεζόν στη Νάπολι, αλλά και η μεταγραφή του στο – σχετικά υποβαθμισμένο – ελληνικό πρωτάθλημα, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της χρηματιστηριακής αξίας για τον έμπειρο Έλληνα κεντρικό αμυντικό.

Κρίστιαν Έρικσεν (Μπρέντφορντ) – Αξία: 15 εκ. ευρώ (πτώση 62,5 %)

Κρίστιαν Έρικσεν
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Λογική η μεγάλη πτώση του Κρίστιαν Έρικσεν στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Άλλωστε λίγοι περίμεναν ότι θα έπαιζε ξανά ποδόσφαιρο μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας στο περσινό Euro. Η αξία του Δανού πριν από την ανακοπή καρδιάς ήταν στα 40 εκ. ευρώ, ενώ πλέον υπολογίζεται στα 15 εκ. ευρώ.

Εντέν Αζάρ (Ρεάλ Μαδρίτης) – Αξία 16 εκ. ευρώ (πτώση 60%)

Εντέν Αζάρ
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ο ηγέτης της Εθνικής Βελγίου έγινε – λόγω τραυματισμών – “κομπάρσος” στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, ενώ δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα στη Ρεάλ Μαδρίτης και είναι με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου.

Αρτούρ (Γιουβέντους) – Αξία 20 εκ. ευρώ (πτώση 50%)

Αρτούρ Μέλο
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

O Βραζιλιάνος μέσος κόστισε το βάρος του σε… χρυσάφι στη Γιουβέντους, προκειμένου να τον αποκτήσει από τη Μπαρτσελόνα, ωστόσο όχι μόνο δεν έχει δικαιώσει τους Ιταλούς για την απόκτηση του, αλλά έχει προβληματίσει και με τις “χαμηλές πτήσεις” στο Τορίνι.

Λορέντσο Ινσίνιε (Νάπολι) – Αξία 25 εκ. ευρώ (πτώση 47,9%)

Η “ελεύθερη πτώση” του έμπειρoυ εξτρέμ στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο δεν έχει γίνει εξαιτίας της αγωνιστικής του εικόνας. Άλλωστε ο Ινσίνιε είναι από τους πρωταγωνιστές της Νάπολι και στη φετινή σεζόν. Όμως η απόφαση του να μετακομίσει το καλοκαίρι στον Καναδά και την άσημη ομάδα του Τορόνο, ήταν αρκετή για να προκαλέσει μεγάλη πτώση στην ποδοσφαιιρκή του μετοχή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.