Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι 0-0: «Ροντέο» στο τέλος και στα ημιτελικά οι Άγγλοι (vids)

Το εισιτήριο για τα ημιτελικά πήραν οι Πολίτες, που άντεξαν στην πίεση των Ροχιμπλάνκος στο δεύτερο μέρος. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Φελίπε στις καθυστερήσεις! Απίστευτη φάση για τους Μαδριλένους στο 90+12'!

Ανάσα ικανοποίησης και ανακούφισης μπορούν να πάρουν οι φίλαθλοι της Μάντσεστερ Σίτι μετά και τη δύσκολη πρόκριση που πήρε επί της Ατλέτικο Μαδρίτης και το 0-0 στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο», το οποίο στέλνει την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στα ημιτελικά και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ένα παιχνίδι που ήταν η… μέρα με τη νύχτα στα δύο ημίχρονα και το οποίο πρόσφερε πολλές συγκινήσεις, με αποκορύφωμα την εκπληκτική επέμβαση του Έντερσον στον Κορέα στο 90+12′ του ματς, δίνοντας το εισιτήριο για τους «4» του Champions League στους Πολίτες, χάρις τη νίκη τους στο πρώτο ματς με 1-0.

Παράλληλα ήταν ένας αγώνας (με και για γερά) νεύρα, έπειτα και την αποβολή του Φελίπε στις καθυστερήσεις, ο οποίος είδε τον διαιτητή Σίμπερτ να τον τιμωρεί για το σκληρό του μαρκάρισμα και την κλωτσιά που έριξε πάνω στον Φόντεν.

Όλα αυτά συνέθεσαν μια ποδοσφαιρική παράσταση που θα συζητιέται για καιρό, αν και το πρώτο μέρος δεν προμήνυε τίποτα από αυτά που θα βλέπαμε στο δεύτερο 45λεπτό…

…τα ίδια Σιμεόνε μου!

Φωτοτυπία του πρώτου ματς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο», με τη μοναδική αλλαγή να έρχεται στο που αμυνόταν στο γήπεδο η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Εν αντιθέσει με το ματς στην Αγγλία και την έδρα της Μάντσεστερ Σίτι ο Ντιέγκο Σιμεόνε είχε δώσει οδηγία στην άμυνά του να είναι πιο ψηλά, ώστε να καταφέρει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να βάλει δύσκολα στον Πέπ Γκουαρδιόλα.

Τίποτα από αυτά δε συνέβη όμως, με τους Πολίτες να έχουν την μπάλα στην κατοχή τους και να μην επιτρέπουν στους αντιπάλους τους να απειλήσουν. Μάλιστα στις ελάχιστες καλές στιγμές του πρώτου μέρους είχαν την κορυφαία.

Στο 30ο λεπτό και ύστερα από υποδειγματική ανάπτυξη βρέθηκαν μέσα στα καρέ του Όμπλακ, αλλά ο Γκιντογάν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από απίστευτα πλεονεκτική θέση!

Ενδεικτικό της εκ νέου αμυντικής προσέγγισης του αγώνα από τον προπονητή των Ροχιμπλάνκος ήταν το γεγονός πως το πρώτο σουτ τους στο ματς ήρθε στο 35′ από τον Κοντογκμπιά! Αυτή μάλιστα ήταν και η παρθενική τους τελική σε… 125 λεπτά, καθώς στο πρώτο παιχνίδι δεν είχαν κάνει καμία!

Κάτι που δεν ξέφυγε και από την καλύτερη υπηρεσία ανάλυσης την Opta, που με τον τρόπο της έδειξε το πόσο (δεν) πίεσε μέχρι εκείνο το σημείο η Ατλέτικο Μαδρίτης ύστερα από… ενάμιση ματς! Συγκεκριμένα η μοναδική τελική κατέγραψε ποσοστό 0.03 στα xG, στο 0-0 του πρώτου 45λεπτου της ρεβάνς…

«Έβγαλαν» αντίδραση οι Ροχιμπλάνκος, αλλά…

Άλλη… ομάδα εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο του «Γουάντα Μετροπολιτάνο» στο δεύτερο μέρος η Ατλέτικο Μαδρίτης, που χρειάστηκε μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να φτάσει στη μικρή περιοχή του Έντερσον και να κερδίσει κόρνερ με τον Γκριεζμάν. Μπορεί αυτό να πέρασε ανεκμετάλλευτο, αλλά ήταν το πρώτο δείγμα της εικόνας που θα έβλεπε ο ποδοσφαιρικός πλανήτης στα επόμενα λεπτά του ματς.

Πρέσινγκ στο 1/3 της Μάντσεστερ Σίτι, πολλά κλεψίματα και συνεχή δημιουργία φάσεων από τους Ροχιλμπάνκος είχε το… μενού μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας.

Στο 55′ ο Φέλιξ βρέθηκε μέσα στην περιοχη, όμως η κεφαλιά του υπό δύσκολες προϋποθέσεις πέρασε ψηλά άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Γκριεζμάν είχε την καλύτερη στιγμή της ομάδας του με το σουτ του να περνάει ελάχιστα άουτ!

Σε αυτό το τέταρτο οι Μαδριλένοι είχαν τέσσερις τελικές στην προσπάθειά τους να βρουν το γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου ματς.

Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο με διακοπές, αλλαγές και τον τραυματισμό του Γουόκερ από πλευράς Πολιτών, με τον Άγγλο αμυντικό να αποχωρεί λίγο μετά (73′) και τη θέση του να παίρνει ο Ακέ.

Σε αυτό το διάστημα ο Σιμεόνε άλλαξε ακόμη περισσότερο την τακτική του προσέγγιση, με τριπλή αλλαγή στο 69′. Μία εξ αυτών μάλιστα, ο Ντε Πολ, λίγο έλειψε να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με την μπάλα! Ο Αργεντινός βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Έντερσον και σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε και τους Σουάρες και Κούνια στο 82′ της αναμέτρησης, με τον τελευταίο να φτάνει μια… ανάσα από το γκολ τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.

Ο 22χρονος Βραζιλιάνος φορ βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει στον Στόουνς και να περνάει… βασανιστικά κόρνερ!

Από εκείνο το σημείο και έπειτα το ματς «χάλασε» για λίγο, με τον Φελίπε να πέρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια στις καθυστερήσεις, λόγω του σκληρού μαρκαρίσματός του πάνω στον Φόντεν. Ο Σίμπερτ μοίρασε και κίτρινες σε Σάβιτς και Ακέ, οι οποίοι άρχισαν «κοκορομαχία» και παράλληλα έδωσε εννιά λεπτά καθυστερήσεις, τα οποία έγιναν 12!

Παρ’όλα αυτά ο Γκιντογάν στο 90+6′ έφτασε κοντά στο να «κλειδώσει» την πρόκριση με γκολ του, αλλά ο Όμπλακ του είπε «όχι» στο τετ α τετ τους! Δύο λεπτά μετά μάλιστα οι Ροχιμπλάνκος έφτασαν κοντά στο τέρμα που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση, αλλά ο Έντερσον απέκρουσε δύσκολα το απευθείας φάουλ του Καράσκο.

Όμως η φάση του αγώνα έγινε στο 90+12′! Ύστερα από αλεπάλληλες κόντρες η μπάλα έφτασε στον Κορέα, ο οποίος όμως είδε τον γκολκίπερ των Πολιτών να κάνει μια εξαιρετική επέμβαση και να του στερεί το γκολ που θα έστελνε τις δύο ομάδες στο έξτρα μισάωρο! Τελικό αποτέλεσμα, 0-0 και η πρόκριση στη Μάντεστερ Σίτι!

Η ταυτότητα του ματς:

Champions League: Προημιτελική φάση

Γήπεδο: «Γουάντα Μετροπολιτάνο»

Κίτρινες: 24′ Φελίπε, 80′ Γιορέντε, 90+1′ Σάβιτς, 90+10′ Σιμεόνε – 85′ Ρόδρι, 90+1′ Ακέ, 90+4′ Μαχρέζ, 90+6′ Φόντε, 90+7′ Κανσέλο

Κόκκινες: 90+1′ Φελίπε

Διαιτητής: Σίμπερτ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Σιμεόνε): Όμπλακ, Σάβιτς, Φελίπε, Ρεϊνίλντο, Γιορέντε, Κοντογκμπιά, Κόκε (69′ Ντε Πολ), Λεμάρ (82′ Σουάρες), Λόντι (70′ Κορέα), Γκριεζμάν (69′ Καράσκο), Φέλιξ (82′ Κούνια)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ (73′ λ.τρ. Ακέ), Στόουνς, Λαπόρτ, Κανσέλο, Σίλβα (79′ Φερναντίνιο), Ρόδρι, Γκιντογάν, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε (65′ Στέρλινγκ), Φόντεν


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.