Group B: Ο Σαλάχ οδηγεί τη Λίβερπουλ, ο Ντίας την Πόρτο! (vids)

Το απόλυτο μετά από τρεις αγώνες έχει η Λίβερπουλ, μετά τη νίκη της επί του κακού της «δαίμονα», Ατλέτικο Μαδρίτης, την οποία δεν είχε κερδίσει σε κανέναν από τους τέσσερις προηγούμενους αγώνες του Champions League (2 ισοπαλίες, 2 ήττες).

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Σαλάχ που πέτυχε δύο γκολ, φτάνοντας τα 12 σε πρωτάθλημα και Champions League. Η Πόρτο βρήκε λύση με τον πρώτο της σκόρερ εφέτος, τον Κολομβιανό Ντίας και απέκτησε προβάδισμα τουλάχιστον για την 3η θέση, αφήνοντας τη Μίλαν στον προβληματισμό, χωρίς βαθμό σε τρεις αγώνες.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λίβερπουλ 2-3
Η Λίβερπουλ μπήκε φουριόζα στο γήπεδο και μέσα σε 13 λεπτά πέτυχε δύο γκολ, με το σλάλομ του Μοχάμεντ Σαλάχ στο 8ο λεπτό, και το βολέ του Κεϊτά στο 13ο. Με το τέρμα που πέτυχε ο Αιγύπτιος επιθετικός, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Λίβερπουλ που σκοράρει σε εννιά συνεχόμενα παιχνίδια! Στη συνέχεια όμως ανέλαβε δράση ο Αντουάν Γκριεζμάν, που πριν εκπνεύσει το πρώτο ημίχρονο είχε φέρει το παιχνίδι στην ισορροπία, με δύο γκολ στο 20΄και στο 34΄.

Ο Γάλλος πέτυχε για 6η φορά στο Champions League δύο γκολ σε έναν αγώνα, όλες με τη φανέλα της Ατλέτικο. Κανένας άλλος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των «ροχιμπλάνκος» δεν έχει πετύχει περισσότερες από δύο! Από μεγάλος πρωταγωνιστής, μετατράπηκε σε μοιραίο παίκτη, όταν στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Φιιρμίνο, σε μία διεκδίκηση της μπάλας, αν και φάνηκε ότι δεν είχε δει καν τη θέση του ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ.

Οι ισορροπίες άλλαξαν και η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρήκε το πολυπόθητο γκολ στο 78ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σαλάχ, παράβαση που δόθηκε για ανατροπή του Ζότα από τον Ερμόσο. Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχει νικήσει σε πέντε σερί εντός έδρας αγώνες του Champions League (3 ισοπαλίες, 2 ήττες), το μεγαλύτερο σερί χωρίς εντός έδρας νίκη στη διοργάνωση.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Φελίπε, Κοντογκμπιά (46΄ Χοσέ Χιμένες), Ερμόσο(80΄ Γιορέντε), Κόκε, Τρίπιερ, Λεμάρ (80΄Λουίς Σουάρες), Ντε Πολ (80΄ Λόντι), Καράσκο, Φέλιξ (80΄ Άνχελ Κορέα), Γκριεζμάν
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ (85΄ Γκόμεζ), Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Χέντερσον, Κεϊτά (46΄Φαμπίνιο), Σαλάχ (90+2΄Γουίλιαμς), Φιρμίνο, Μανέ

Πόρτο-Μίλαν 1-0
Στο «Ντραγκάο» η Πόρτο ήταν καλύτερη από τη Μίλαν, διατήρησε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό σε τη διάρκεια του αγώνα δημιουργώντας αρκετές φάσεις. Τη λύση τελικά την έδωσε ο πρώτος της σκόρερ, ο Κολομβιανός Λουίς Ντίας στο 65ο λεπτό με το 7ο εφετινό του τέρμα (σε 11 αγώνες). Με εξαίρεση τα πέντε γκολ που δέχτηκε από τη Λίβερπουλ, η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, κράτησε απαραβίαστη την εστία της, στα έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια της στη φάση των ομίλων του Champions League.

ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Μάριο, Εμπεμπά, Πέπε, Ουεντέλ, Οτάβιο, Ουρίμπε, Ολιβέιρα (67΄ Βιτίνια), Ντίας, Ταρεμί (84΄ Μαρτίνεθ), Εβανίλσον (67΄ Κορόνα)
ΜΙΛΑΝ: Ταταρουσάνου, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι (59΄ Ρομανιόλι), Τουρέ (58΄ Καλουλού), Τονάλι (68΄ Μπακαγιόκο), Μπενασέρ, Σαλεμάκερς, Κρούνιτς (83΄ Μαλντίνι ), Λεάο, Ζιρού (58΄ Ιμπραχίμοβιτς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.