Μίλαν: Δεν «βλέπει» κάτι άλλο εκτός από τη νίκη στο Πόρτο

Ήρεμη μετά τη δύσκολη, όσο και πολύτιμη νίκη επί της Ελλάς Βερόνα, η Μίλαν στρέφει την προσοχή της στο Champions League και το πολύ κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι με την Πόρτο.


Μετά από «πικρές» και οριακές ήττες με τη Λίβερπουλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης, το επερχόμενο ματς στην Πορτογαλία, έχει αποκτήσει τη σημασία τελικού, με τους «ροσονέρι» να θέλουν αποκλειστικά τη νίκη, για να κρατήσουν «ζωντανές» τις ελπίδες πρόκρισης στη νοκ άουτ φάση. Καθώς περιμένουμε σε λίγες ώρες την έναρξη του αγώνα, εξετάζουμε ορισμένα στατιστικά στοιχεία των δύο αντιπάλων σε αυτόν τον αμφίρροπο 2ο όμιλο.

  • Η Πόρτο και η Μίλαν δεν έχουν συναντηθεί μετά από τον τελικό του Super Cup του 2003, όταν η Πόρτο ήταν κάτοχος του Κυπέλλου UEFA και η Μίλαν μόλις είχε κερδίσει το Champions League. Οι Ροσονέρι κέρδισαν με σκορ 1-0, χάρη στο γκολ του Άντρι Σεβτσένκο.
  • Συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών, επτά από τα οκτώ εκτός έδρας παιχνίδια της Μίλαν στις διοργανώσεις της UEFA στην Πορτογαλία, έληξαν ισόπαλα. Η μοναδική νίκη ήρθε εναντίον της Πόρτο, τον Μάρτιο του 1993 (1-0 με το γκολ του Ζαν-Πιερ Παπέν).
  • Το δίδυμο της Μίλαν, Ραφαέλ Λεάο και Μπραχίμ Ντίαζ, έχουν σκοράρει ή έχουν προσφέρει ασίστ και στις δύο εμφανίσεις τους στο φετινό Champions League.
  • Ο τελευταίος παίκτης της Μίλαν που σκόραρε σε τρεις συνεχόμενες εμφανίσεις του στο τουρνουά, ήταν ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς το 2011/12 (πέντε γκολ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.