Ο μοναδικός Κλάρενς Ζέεντορφ και η συλλογή του στο Champions League


Ο απόλυτος box-to-box μέσος είναι και ο μοναδικός που έχει κατακτήσει το Champions League με τρεις διαφορετικές ομάδες. Είναι ο Κλάρενς Ζέεντορφ…

Γεννήθηκε Πρωταπριλιά, όμως η καριέρα του ουδόλως παραπέμπει σε φάρσα.

Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους μέσους όλων των εποχών που ανέδειξε το ποδόσφαιρο. Ο, ίσως, απόλυτος «box-to-box» ποδοσφαιριστής…

Με έξοχα χαρακτηριστικά ως δημιουργός, διάθεση και προσόντα «εργάτη» στην άμυνα, οξυδέρκεια και ακρίβεια στράικερ στην εκτέλεση, παραπέμπει σε περιγραφή Πρωταπριλιάς, χωρίς όμως να είναι τέτοια.

Την καριέρα του κοσμούν πολλά και βαρύτιμα τρόπαια, όμως αυτό που έχει πετύχει με το Champions League, ξεχωρίζει εμφατικά.

Είναι ο μοναδικός στην ιστορία που το έχει κατακτήσει με τρεις διαφορετικές ομάδες. Μη μπερδεύεστε όμως, δεν έχει τρία, αλλά τέσσερα!

Το πρώτο με τον Άγιαξ όντας ακόμη αμούστακο παλικαράκι. Η αλήθεια είναι ότι από έφηβος έδειξε τη στόφα του, αφού παραμένει ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ με τον Αίαντα στην Eredivisie, τον Οκτώβριο του 1992 ενώ ήταν 16 χρόνων.

Βρήκε χώρο σε μια σπουδαία ομάδα που αγωνίζονταν οι αδερφοί ντε Μπουρ, ο Έντγκαρ Ντάβιτς, ο Γιάρι Λιτμάνεν, ο Πάτρικ Κλάιφερτ για να σηκώσει την «κούπα με τα αυτιά» το 1995.

Μια τριετία μετά την δοξασμένη εκείνη βραδιά της Βιέννης, ο Κλάρενς Ζέεντορφ το πανηγύρισε ξανά φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, σε ότι αποτέλεσε το πρώτο τρόπαιο της «βασίλισσας» στη διοργάνωση μετά από 32 χρόνια.

Η μετακόμιση του στη Μίλαν το 2002 έφερε την αύρα του νικητή στους «ροσονέρι» με τους οποίους το κατέκτησε δύο φορές, αρχής γενομένης το 2003 (στην πρώτη του σεζόν δηλαδή) και τη δεύτερη στον τελικό της Αθήνας το 2007.

Τέσσερις φορές, τρεις διαφορετικές ενώ υπάρχουν θρύλοι του αθλήματος που έμειναν χωρίς Champions League στη λαμπρή καριέρα τους


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.