Tσάμπιονς Λιγκ: Τα φώτα σε Μάντσεστερ και Μαδρίτη

Ξεκινούν το βράδυ της Τρίτης τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τα ματς Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ (22:00).

Στο Etihad, η Σίτι θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά έπειτα από τρεις σερί αποκλεισμούς στους «8»

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, μόνο με αυτοκτονία θα χάσει τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ και έτσι έχει το περιθώριο να κυνηγήσει τον μεγάλο της στόχο, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης. 

Η αγγλική ομάδα μετρά έξι σερί νίκες επί γερμανκών ομάδων εντός και εκτός έδρας, ωστόσο δεν έχει κερδίσει την Μπορούσια στις δύο προηγούμενες συναντήσεις τους, τη σεζόν 2012-13 στους ομίλους (1 ισοπαλία, 1 ήττα). 

Ο Γκουαρδιόλα δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, με την ομάδα του να μην έχει δεχτεί γκολ στον θεσμό επί 706 λεπτά και την πρώτη αγωνιστική των ομίλων απέναντι στην Πόρτο!

Η Ντόρτμουντ, θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις κακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, έχοντας αρκετές απουσίες καθώς λείπουν οι Μουκόκο, Σάντσο, Σμέλτσερ, Βίτσελ και Ζαγκαντού. 

Η παράδοση είναι εναντίον των Γερμανών, που έχουν χάσει πέντε σερί ματς από αγγλικές ομάδες και τέσσερα στα πέντε τελευταία σε αγγλικό έδαφος.

Ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ όμως θέλει να συνεχίσει το σερί που τον θέλει να έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ φέτος.

Πιθανές ενδεκάδες:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον – Ουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Κανσέλο – Ρόδρι, Γκουντογκάν – Στέρλινγκ, Μπ. Σίλβα, Φόντεν – Ντε Μπράινε.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτς – Τσαν, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο – Ντιλέινι, Μπέλινγχαμ, Νταχούντ – Αζάρ, Ρόις, Χάαλαντ.

Στο άλλο ματς που διεξάγεται στο Estadio Alfredo Di Stefano της Μαδρίτης, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Λίβερπουλ στην επανάληψη του τελικού του 2018, αλλά χωρίς μερικούς από τους βασικούς πρωταγωνιστές εκείνης της βραδιάς του Κιέβου. Ρονάλντο και Μπέιλ δεν υπάρχουν φυσικά, έχοντας βοηθήσει τότε τη «βασίλισσα» να κατακτήσει το τρόπαιο με νίκη 3-1, ενώ δεν αγωνίζεται λόγω τραυματισμού και ο Σέρχιο Ράμος, ο οποίος είχε βγάλει…νοκ – άουτ νωρίς – νωρίς τον Μοχάμεντ Σαλάχ, με μαρκάρισμα που έφερε τραυματισμό του Αιγύπτιου στον ώμο.

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, δεν έχει επίσης στη διάθεσή της τους Καρβαχάλ και Αζάρ, ενώ αμφίβολος είναι ο Βαλβέρδε. Ωστόσο προέρχεται από αήττητο σερί 11 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις και ξαναμπήκε για τα καλά στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου στην Ισπανία.

Η Λίβερπουλ, θέλει να πάρει εκδίκηση για την ήττα στο Κίεβο, αλλά και να πείσει ότι έχει συνέλθει από την αγωνιστική κρίση των προηγούμενων μηνών, έχοντας πλέον σταθερό κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Φίλιπς και Καμπάκ, τον Φαμπίνιο να έχει επανέλθει στη φυσική του θέση στο κέντρο και τον Ζότα να σκοράρει κατά ριπάς στην επιστροφή του από τραυματισμό.

Εκτός φυσικά είναι οι Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Χέντερσον, μαζί με τους Οριγκί και Κέλεχερ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, ξαναμπήκε για τα καλά στο κόλπο της τετράδας στην Πρέμιερ Λιγκ με τη νίκη επί της Άρσεναλ και τις γκέλες της Τσέλσι.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί έξι φορές στο παρελθόν, δύο σε τελικούς με μία νίκη έκαστη και τέσσερις φορές σε ομίλους, με δύο νίκες για κάθε ομάδα.

Πιθανές ενδεκάδες:

ΡΕΑΛ Μ.: Κουρτουά – Νάτσο, Βαράν, Μεντί – Βάσκεθ, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος, Μαρσέλο – Μπενζεμά, Ασένσιο.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον – Αλεξάντερ – Άρνολντ, Φίλιπς, Καμπάκ, Ρόμπερτσον – Τιάγκο, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ – Σαλάχ, Ζότα, Μανέ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.