Στην αρένα του «Καλδερόν»

Ατλέτικο και Τσέλσι διασταυρώνουν τα ξίφη τους το βράδυ της Τρίτης (21:45, novasports 2 & novasports 2 HD) στη Μαδρίτη και τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ατλέτικο και Τσέλσι διασταυρώνουν τα ξίφη τους το βράδυ της Τρίτης (21:45, novasports 2 & novasports 2 HD) στη Μαδρίτη και τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Πριν την έναρξη της διοργάνωσης λίγοι πίστευαν ότι οι δύο ομάδες θα έφταναν ως εδώ. Η αλήθεια, όμως, είναι και ότι το άξιζαν και ότι πρόκειται για δύο ομάδες με μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία και επιτυχίες στις διοργανώσεις της γηραιάς ηπείρου.

Οι «μπλε» και οι «ροχιμπλάνκος» είναι οι δύο τελευταίες ομάδες που κατέκτησαν το Γιουρόπα Λιγκ. Η Ατλέτικο έχει 4 διεθνή τρόπαια τα τελευταία ισάριθμα χρόνια (2 Γιουρόπα Λιγκ, 2 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ), ενώ η Τσέλσι έχει κατακτήσει στη σειρά Τσάμπιονς Λιγκ (2012) και Γιουρόπα Λιγκ (2013). Μάλιστα, οι δυο τους τέθηκαν αντιμέτωπες στο Σούπερ Καπ του 2012, με τους Ισπανούς να θριαμβεύουν με 4-1 χάρη σε ένα εντυπωσιακό χατ τρικ του Ρανταμέλ Φαλκάο.

Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, πάντως, η Ατλέτικο είχε πολύ καιρό να πρωταγωνιστήσει. Χρειάστηκε να περιμένουν 40 ολόκληρα χρόνια για να φτάσουν και πάλι στους «4» οι Μαδριλένοι, οι οποίοι διανύουν μία εντυπωσιακή σεζόν και βρίσκονται «αγκαλιά» με την κατάκτηση του τίτλου στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Η Τσέλσι από την άλλη, έχει σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία στον θεσμό, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά και τη μόνη της ελπίδα για τίτλο μετά την ήττα-στραπάτσο από τη Σάντερλαντ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Κανονικά θα αγωνιστεί ο Κουρτουά που είναι δανεικός στην Ατλέτικο από την Τσέλσι, η οποία δε θα έχει στη διάθεσή της τον τιμωρημένο Ιβάνοβιτς και τον τραυματία Ετό. Αντίθετα, ο Τσεχ θα αγωνιστεί κανονικά, ενώ ο Αζάρ είναι στην αποστολή, αλλά η συμμετοχή του παραμένει αμφίβολη, γεγονός που «πονοκεφαλιάζει» τον Μουρίνιο. Κανένα πρόβλημα από την άλλη για τον Σιμεόνε.

Εκτός του Σούπερ Καπ του 2012 οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές. Το 2009/10 για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ οι Άγγλοι νίκησαν με 4-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ενώ το ματς της Μαδρίτης έληξε ισόπαλο 2-2. Διαιτητής του αγώνα είναι ο Σουηδός, Γιόνας Έρικσον.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.