Νο pasaran! (video)

Η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη αλλά η μπάλα δεν πέρναγε με τίποτα (no pasaran!) από την άμυνα της Ατλέτικο, που πήρε τελικά το 1-1 χάρη σε ένα εκπληκτικό γκολ του Ντιέγκο. Ισοφάρισε με τον Νεϊμάρ η Μπάρτσα που δεν μπόρεσε στο φινάλε να πάρει τη νίκη.

Η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη αλλά η μπάλα δεν πέρναγε με τίποτα (no pasaran!) από την άμυνα της Ατλέτικο, που πήρε τελικά το 1-1 χάρη σε ένα εκπληκτικό γκολ του Ντιέγκο. Ισοφάρισε με τον Νεϊμάρ η Μπάρτσα που δεν μπόρεσε στο φινάλε να πάρει τη νίκη.

Με φοβερή προσήλωση στο πλάνο του Ντιέγκο Σιμεόνε, οι παίκτες της Ατλέτικο παρά το γκολ που δέχθηκαν στάθηκαν εξαιρετικά (αμυντικά) απέναντι στους Καταλανούς.

Το παιχνίδι γινόταν στο μισό γήπεδο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αλλά οι χώροι ήταν ελάχιστοι για τη Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες του Μαρτίνο ωστόσο, πίεσαν ασφυκτικά (και) στο δεύτερο ημίχρονο και με μαέστρο τον Αντρές Ινιέστα έφτασαν έστω στην ισοφάριση.

Γκολ για όσκαρ από τον Ντιέγκο, με τους Μαδριλένους να παίρνουν αυτό που ήθελαν ενόψει της ρεβάνς του «Βιθέντε Καλδερόν».

Τέταρτη συνεχόμενη ισοπαλία φέτος για τις δύο ομάδες (διπλός τελικός ισπανικού Σούπερ Καπ, παιχνίδι πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα) κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία στα μεταξύ τους ματς. Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο θα τα ξαναπούν εκτός από τη ρεβάνς του Τσάμπιονς Λιγκ και την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος στη Βαρκελώνη, με το ματς να μην αποκλείεται να κρίνει ακόμα και τον τίτλο.

Μπλοκάρισμα της Μπάρτσα

Η Ατλέτικο εφάρμοσε πλήρως την τακτική του Σιμεόνε από το πρώτο δευτερόλεπτο του ματς. Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο, όπου οι φιλοξενούμενοι έχασαν την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου με τον Βίγια να σουτάρει λίγο έξω από το δοκάρι του ασταθούς Πίντο (5′), οι «ροχιμπλάνκος» οχυρώθηκαν στα μετόπισθεν.

Η αμυντική τακτική της Ατλέτικο ήταν αποτελεσματικότατη, αφού χαρακτηριστικό αποτελεί πως κάθε παίκτης των «μπλαουγκράνα», είχε μονίμως δύο αντίπαλους παίκτες μπροστά του.

Το παιχνίδι παιζόταν μόνιμα στο μισό γήπεδο (της Ατλέτικο) με τη Μπάρτσα να μην μπορεί να μπει με αξιώσεις στην περιοχή. Χρειάστηκε ο Μέσι να επιστρατεύσει όλη του την τέχνη για την καλύτερη στιγμή των παικτών του Μαρτίνο, με τον Αργεντινό να πασάρει στον Ινιέστα αλλά το σουτ του τελευταίου από πλεονεκτική θέση να κοντράρει τελευταία στιγμή ο Μιράντα.

Αυτή ήταν η καλύτερη και μία από τις ελάχιστε φορές που η Μπαρτσελόνα απείλησε την εστία του Κουρτουά, αφού όλες τις υπόλοιπες αναγκαζόταν να σηκώνει ψηλά τη μπάλα με την κατάληξη να είναι είτε κάποια ακίνδυνη κεφαλιά είτε κάποιο άστοχο σουτ από μακριά.

Οι Μαδριλένοι βγήκαν από το καβούκι τους στο τελευταίο πεντάλεπτο και υπενθύμισαν πως μπορούν να… παίξουν και επίθεση, με τον Βίγια να νικιέται από τον Πίντο στο 45′.

Η ισοπαλία των πρώτων 45′, αποτυπώθηκε ακόμα και στις αναγκαστικές αλλαγές, αφού Πικέ (προσγειώθηκε ανώμαλα στο έδαφος) και Ντιέγκο Κόστα (δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει με το πονεμένο του πόδι) αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο στο 13′ και στο 30′ αντίστοιχα.

Σφυροκόπημα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως έπρεπε για να πάρει «φωτιά» το ματς. Το ασύλληπτο σουτ του Ντιέγκο στο 56′ (εξωτερικά φάλτσα από πλάγια δεξιά έξω από την περιοχή) έστειλε τη μπάλα εκεί όπου δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο Πίντο για το 0-1.

Από εκεί και πέρα το «Καμπ Νου» θύμισε πραγματική αρένα! Η Μπαρτσελόνα ανέβασε τρομακτικά την πίεσή της και το ανελέητο σφυροκόπημα της περιοχής του Κουρτουά είχε ξεκινήσει.

Ο Σιμεόνε έβγαλε τον μοναδικό επιθετικό που είχε απομείνει στο παιχνίδι (Βίγια) για να περάσει τον Σόσα και να μετατρέψει το σύστημα σε 4-6-0!

Ένα μόλις λεπτό μετά την αλλαγή του Βίγια, ήρθε αυτό που έμοιαζε αναπόφευκτο. Ο Ινιέστα πέρασε κάθετα για τον Νεϊμάρ και ο Βραζιλιάνος με άψογο πλασέ ισοφάρισε στο 71′ (1-1).

Ο εκπληκτικός Ινιέστα, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο 45λεπτο και αποτέλεσε για ακόμα μια φορά τον μαέστρο της Μπάρτσα. Ο Ισπανός μέσος, είχε μάλιστα και την καλύτερη στιγμή μετά το γκολ του Νεϊμάρ, αλλά το σουτ του έβγαλε εντυπωσιακά ο Κουρτουά.

Η Ατλέτικο παρέμεινε πιστή στην στρατηγική της (όχι πως μπορούσε να κάνει και διαφορετικά) και κατάφερε να κρατήσει το πολύτιμο 1-1. Οι «ροχιμπλάνκος» έδωσαν πολλά φάουλ έξω από την περιοχή του Κουρτουά αλλά ο Βέλγος όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών», όπως στο φάουλ του Μέσι στο 85′.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Μαρτίνο): Πίντο, Πικέ (Μπάρτρα 13′), Μασεράνο, Άλμπα, Άλβες, Φάμπρεγας (Σάντσεζ 68′), Τσάβι, Ινιέστα, Μπούσκετς, Μέσι, Νεϊμάρ

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Κουρτουά, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς, Χουάνφραν, Μιράντα, Τιάγκο, Κόκε, Τουράν (Ροντρίγκεζ 77′), Γκάμπι, Βίγια (Σόσα 70′), Ντιέγκο Κόστα (Ντιέγκο 30′)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.