Προπονητής Ντνίπρο: “Ο Παναθηναϊκός έχει βάθος στο ρόστερ του”

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο προπονητής της προσεχούς αντιπάλου του Παναθηναϊκού Ολεξάντερ Κούτσερ, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τους "πράσινους".

Καλά διαβασμένος φαίνεται πως είναι ο προπονητής της Ντνίπρο σε ότι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό τον οποίο η ομάδα του αντιμετωπίζει σε λίγες μέρες για τα προκριματικά του Champions League. Γνωρίζει καλά τον Βέρμπιτς και τον Μπερνάρ, ενώ έχει παρακολουθήσει όλα τα μέχρι τώρα φιλικά του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ολεξάντερ Κούτσερ στο ουκρανικό UA-Football:

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, η offseason για τη Ντνίπρο αποδείχθηκε ότι ήταν τέσσερις ημέρες μικρότερη. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με αυτήν την προϋπόθεση;

«Φυσικά. Όλη η δουλειά διαμορφώθηκε λαμβάνοντας υπόψη τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό».

Πώς είναι η προετοιμασία για τη σεζόν;

«Η προετοιμασία πραγματοποιείται στο Uzhhorod. Δουλεύουμε κυρίως με δύο προπονήσεις. Είναι πιο σπάνιο να κάνουμε μία προπόνηση την ημέρα. Είχαν προγραμματιστεί έξι φιλικοί αγώνες και μένει ένας ακόμα με την Κρβίμπας. Μετά από αυτή τη συνάντηση, το πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό θα είναι μια εβδομάδα μακριά».

Ποιος από τους αντιπάλους στα φιλικά έδωσε καλή βάση για σκέψη;

«Κάθε παιχνίδι δίνει κάποιες πληροφορίες. Το αναλύουμε, διορθώνουμε λάθη και προετοιμαζόμαστε περαιτέρω. Με κάθε αγώνα που παίζουμε, προσπαθούμε να βελτιώνουμε το παιχνίδι μας».

Στην εθνική και στη Νέων της Ουκρανίας βρέθηκαν το καλοκαίρι αρκετοί παίκτες του «Dnipra-1». Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εθνική Νέων έπαιξε τον ημιτελικό με την Ισπανία στις 5 Ιουλίου, οι διεθνείς είχαν χρόνο να ξεκουραστούν;

«Ναι φυσικά. Τα παιδιά που ήρθαν από την εθνική είχαν 10-11 μέρες να ξεκουραστούν. Μετά από αυτό, άρχισαν αμέσως τη δουλειά».

Σε τι κατάσταση έφτασαν; Είναι όλοι υγιείς;

«Έχουμε ένα πρόβλημα. Εννοώ τον τραυματία Πιχάλιονοκ. Ακόμη και μετά τον αγώνα της εθνικής με τη Γερμανία, πήγε στο Κίεβο για θεραπεία. Όλο αυτό το διάστημα, υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις κι εργάστηκε ατομικά υπό την επίβλεψη γιατρού στην πρωτεύουσα. Σύντομα θα πρέπει να έρθει μαζί μας στο Uzhhorod, όπου θα δούμε την κατάστασή του και θα μάθουμε πώς νιώθει. Πρέπει να ξέρουμε σε τι μπορούμε να βασιστούμε. Αναμένουμε την άφιξη του Πιχάλιονοκ σήμερα ή αύριο».

Kατά τη διάρκεια της προετοιμασίας η ομάδα σας υπέστη σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ. Για ποιον από τους παίκτες που έφυγαν από τον σύλλογο μετανιώνεις περισσότερο;

«Δεν χρειάζεται να μετανιώνουμε, γιατί οι μεταγραφές είναι παραδοσιακά φαινόμενα που γίνονται πάντα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Οι αλλαγές στη Ντνίπρο-1, όπως σε κάθε άλλη ομάδα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας είναι μια συνηθισμένη πρακτική».

Πώς εξηγείτε την αποχώρηση τεσσάρων λεγεωνάριων από τη Ντνίπρο1 ταυτόχρονα, των Γκόμες, Ματαρίτα, Χάινερ, Πέγκλοου;

«Δούλεψαν καλά στην ομάδα μας, αλλά βρήκαμε νέους παίκτες για να τους αντικαταστήσουμε, είναι όλοι Ουκρανοί. Αυτοί οι λεγεωνάριοι ήταν δανεικοί, αυτοί που ήρθαν έχουν συμβόλαια για περισσότερα χρόνια».

Τι πιστεύετε; Η αποτελεσματικότητα των αγορών είναι μεγαλύτερη από τις απώλειες;

«Οι παραστάσεις στα ευρωπαϊκά κύπελλα θα είναι ενδεικτικοί παράγοντες για την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Θα βγάλουμε συμπεράσματα με βάση τέτοια παιχνίδια. Πιστεύουμε ότι τα παιδιά που καλούνται στη Ντνίπρο-1 το αξίζουν. Όλοι τους έπαιξαν στις ομάδες τους, όπου ήταν κορυφαίοι και έδειχναν καλοί παίκτες στις θέσεις που τους εμπιστεύτηκαν. Βασιζόμαστε σε αυτούς και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά στον σύλλογό μας».

Ποια είναι η μοίρα δύο παικτών που επέστρεψαν από δανεισμό, του Σεργκέι Γκορμπούνοφ (σ.σ. Ουκρανός αριστερός μπακ) και του Μπιλ (σ.σ. Βραζιλιάνος φορ);

«Και τα δύο αγόρια είναι μαζί μας τώρα και προπονούνται. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Δεν αποκλείεται να παραμείνουν και οι δύο στην ομάδα. Ολα είναι πιθανά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις».

Μπορεί κάποιος από τους πέντε ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν από την Ακαδημία να υπολογίζει σε μια θέση στο άμεσο μέλλον;

«Φυσικά και μπορεί. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές για νέους ποδοσφαιριστές. Αρκεί να έρθουν και να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία τους. Ίσως κάποιος από τους νεαρούς να παραμείνει στην κύρια ομάδα».

Πώς καταφέρατε να πείσετε τον Άρτεμ Ντόβμπικ να μείνει στη Ντνίπρο-1» επεκτείνοντας το συμβόλαιό του;

«Ο Άρτεμ είναι ένας αξιοπρεπής τύπος και είναι ξεκάθαρο ότι θα ήθελε να παίξει κάπου στην Ευρώπη. Ωστόσο, ταυτόχρονα, καταλαβαίνει ότι αυτός ο σύλλογος έχει κάνει πολλά για εκείνον. Έτσι επέκτεινε τη συμφωνία με τη Ντνίπρο-1. Όσο είναι μαζί μας, η διοίκηση του συλλόγου θα αποφασίσει τι θα συμβεί στο μέλλον, να πουλήσει τον Ντόβμπικ ή να τον κρατήσει».

Απ’ όσο είναι γνωστό, ζήτηση υπάρχει και για τον Πιχάλιονοκ.

«Και οι δύο παίκτες που απασχολούν άλλους συλλόγους, είναι πολύ εργατικά. Δεν αντιδρούν σε κανέναν εξωτερικό παράγοντα. Στην προπόνηση, Ντόβμπικ και Πιχάλιονοκ είναι εντελώς αφοσιωμένοι στη δουλειά, δεν εφησυχάζουν. Ο καθένας εκπληρώνει πιστά τα επαγγελματικά του καθήκοντα».

Υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος μέχρι να κλείσει η μεταγραφική περίοδος. Σχεδιάζετε άλλες εξαγορές για συγκεκριμένες θέσεις;

«Θα έχουμε άλλον τερματοφύλακα που θα πρέπει να έρθει σύντομα. Άλλωστε και οι δύο τερματοφύλακές μας είναι ακόμα τραυματίες. Είναι ο Βόλινετς και ο Κοβαλίσκ».

Πόσο έχεις καταφέρει να μελετήσεις τον αντίπαλο στην πρώτη μονομαχία στην Ευρώπη, τον Παναθηναϊκό;

«Φυσικά και παρακολουθούμε το παιχνίδι των Ελλήνων. Έπαιξαν και την Παρασκευή με τη Μπερ Σεβά, ενώ και πριν από αυτό έπαιξαν πολλά ματς. Την Παρασκευή ο Παναθηναϊκός έφερε για πρώτη φορά ισοπαλία και πριν είχε μόνο νίκες. Ας προσέχουμε λοιπόν τον μελλοντικό μας αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ βάθος στο ρόστερ, υπάρχει πάντα ροτέισον. Παρεμπιπτόντως, μεταξύ των παικτών του ελληνικού συλλόγου υπάρχουν επίσης γνωστά παιδιά, ο πρώην παίκτης της Ντιναμό Κιέβου Βέρμπιτς και ο Μπερνάρ της Σαχτάρ. Εκτός από αυτούς, η ομάδα της Αθήνας διαθέτει πολλούς ικανούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Επαναλαμβάνω: τα μελετάμε, παρακολουθούμε τους αγώνες».

Περιορίζεσαι σε μεταδόσεις ή χρησιμοποιείς πληροφορίες από ειδικούς που γνωρίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα τον Παναθηναϊκό;

«Προς το παρόν, αρκούμαστε στις μεταδόσεις. Αυτό είναι αρκετό για να σχηματίσουμε μια συγκεκριμένη εικόνα».

Ποιες αδυναμίες και δυνατά σημεία του αντιπάλου θα σημειώσατε;

«Δεν θα πω, γιατί νομίζω ότι και ο ελληνικός σύλλογος μας μελετά, διαβάζει τα πάντα για εμάς και παρακολουθεί την ομάδα μας. Ας μείνουν μαζί μου οι πληροφορίες μου για τον Παναθηναϊκό».

Έχεις συνηθίσει το γήπεδο στο Κόζιτσε της Σλοβακίας, όπου η Ντνίπρο-1 θα συναντήσει την ελληνική ομάδα σε δέκα μέρες;

«Περάσαμε μια σεζόν Κυπέλλου Ευρώπης εκεί και νομίζω έχουμε ήδη συνηθίσει τις συνθήκες εκεί. Πάμε λοιπόν να παίξουμε. Θα πρέπει να φτάσουμε στο Κόζιτσε στις 24 Ιουλίου, για προπόνηση πριν τον αγώνα. Ελπίζουμε στην τρέχουσα αναμέτρηση η ομάδα μας να έχει τουλάχιστον την ίδια υποστήριξη με την προηγούμενη. Εξάλλου, όπως πληροφορηθήκαμε, στο γήπεδο του Κόζιτσε, πίσω από το τέρμα, προστέθηκαν ακόμα δύο πλάγιες εξέδρες».



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.