Έκλειψη… Αστέρα (video)

Η Κέρκυρα υποχρέωσε σε έκλειψη τον Αστέρα κερδίζοντάς τον 2-0 στην Τρίπολη, χάρη σε γκολ των Επστάιν και Καλατζή.

Η Κέρκυρα υποχρέωσε σε έκλειψη τον Αστέρα  κερδίζοντάς τον 2-0 στην Τρίπολη, χάρη σε γκολ των Επστάιν και Καλατζή. H ομάδα του Μπάντοβιτς εκμεταλλεύτηκε  τα λάθη του Ματίας Ντεγκρά και πέτυχε ισάριθμα γκολ. Στη συνέχεια, αν και με δέκα παίκτες, κράτησε τη νίκη, που της εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή στην κατηγορία.

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας υπέπεσε σε πέναλτι επί του Ιωάννου στο 66΄ ενώ 9 λεπτά αργότερα απέτυχε να αποκρούσει τη μπάλα σε ένα εύκολο σουτ του Καλατζή. Αντίθετα ο συνάδελφός του, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με τις σωτήριες επεμβάσεις του κράτησε την Κέρκυρα ζωντανή στο 0-0.

Στους πρωταγωνιστές του αγώνα προστέθηκε ο διαιτητής Κωνσταντινέας ο οποίος απέβαλε τον Ιωάννου (με 2η κάρτα) στη φάση που ο 31χρονος επιθετικός  κέρδισε το πέναλτι! Η Κέρκυρα επέστρεψε στις εκτός έδρας νίκες μετά από δυο μήνες. Αντίθετα η ομάδα της Τρίπολης συνέχισε την κατρακύλα της και πλέον βρίσκεται κοντά στο χείλος του γκρεμού.

Tα πλάνα των προπονητών
Ο Παύλος Δερμιτζάκης  είδε με ικανοποίηση τον Πουλίδο να τίθεται στη διάθεσή του. Έτσι ο Ισπανός πήρε ξανά τη θέση του στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Μπαρτολίνι. Την αμυντική τετράδα συμπλήρωναν οι Φυτανίδης (δεξιά), Ουριμπάρι (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή, οι Μαρσέλο, Μπαστία ανέλαβαν τους αμυντικούς ρόλους και οι Καρέρα, Ουντότζι, Αρσενίεβιτς τους δημιουργικούς. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο νεοαποκτηθείς Παπάζογλου, στο 4-5-1 του Δερμιτζάκη.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς συμπεριέλαβε στην 11αδα τα αποκτήματα του Ιανουαρίου, Γραμμόζη και Μαζνόφ. Η επιστροφή του Στολτίδη του έδωσε τη δυνατότητα να παρατάξει μια ισχυρή μεσαία γραμμή στο σχήμα 4-5-1. Δίπλα στον Στολτίδη ξεκίνησαν οι Γραμμόζης, Μακρής ενώ στα «φτερά»  οι Επστάιν, Ιωάννου με «αιχμή του δόρατος» το Μαζνόφ. Η άμυνα δεν είχε αλλαγές: Βενέτης, Μαϊστόροβιτς (στόπερ), Γκουστάβο (δεξιά), Κοντοδήμος (αριστέρα).

Το τετ α τετ του Ουντότζι
Ο Αστέρας προσπάθησε να λάμψει από το πρώτο λεπτό. Είχε όμως να αντιμετωπίσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Κέρκυρας  και ακόμη την κακή κατάσταση του χορτοτάπητα.

Έτσι με το ζόρι δημιούργησε τρεις φάσεις για γκολ σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο. Στο 11΄ ο Μαρσέλο εκτέλεσε φάουλ, που βρήκε σε ετοιμότητα τον Κωνσταντόπουλο. Αυτή η ευκαιρία όμως δεν ήταν τίποτα μπροστά σε εκείνη που έχασε ο Ουντότζι στο 16΄.

Ο Νιγηριανός βρέθηκε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα αλλά σούταρε πάνω από το δοκάρι. Στο 31΄ ο Πουλίδο κέρδισε την κεφαλιά χωρίς όμως να βρει στόχο. Σε αυτό το σημείο εξέπνευσε και η επιθετική δραστηριότητα του Αστέρα.

Η Κέρκυρα, καλά στημένη στο τερέν, κράτησε σχεδόν εύκολα το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο. Θα μπορούσε μάλιστα να πάρει κάτι περισσότερο από το ματς αν ο Μακρής σημάδευε καλύτερα στην κεφαλιά που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση στο 39΄.

Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ο Δερμιτζάκης αντικατέστησε τον Καρέρα με τον Φορτούνη σε μια προσπάθεια να προσδώσει μεγαλύτερη επιθετικότητα στο παιχνίδι της ομάδας του. Ο Φορτούνης πήγε πίσω από τον Παπάζογλου και ο Αρσενίεβιτς μετατέθηκε δεξιά.

Ο Αστέρας μπήκε αποφασιστικά στο γήπεδο και στα πρώτα δέκα λεπτά απείλησε δυο φορές την Κέρκυρα, με σουτ των Φορτούνη και Μπαστία. Οι γηπεδούχοι δοκίμασαν να πιέσουν ψηλά τους φιλοξενούμενους και αυτή η κίνησή τους έφερε αποτελέσματα στο 57΄.

Οι αλλαγές του Μπάντοβιτς
Ο Μπαστία έκλεψε τη μπάλα και έφτασε απέναντι στον Κωνσταντόπουλο, το πλασέ του όμως ήταν κακό και έδωσε την ευκαιρία στον 32χρονο γκολκίπερ να αποκρούσει.

Στο επόμενο λεπτό ο Μπάντοβιτς έβγαλε τον Μαζνόφ που δεν είχε συμμετοχή στο παιχνίδι και έβαλε τον Καλαντζή. Ο νεοεισελθών ανέλαβε ρόλο στην δεξιά πλευρά της επίθεσης στέλνοντας τον Ιωάννου, που έπαιζε εκεί, στην κορυφή.

Η «απάντηση» του Δερμιτζάκη ήταν να ρίξει στον αγώνα τον Ροτζέριο (αντί του Ουτότζι, ο οποίος ποτέ δεν ξεπέρασε την χαμένη ευκαιρία του 16΄). Ο Βραζιλιάνος δεν είχε προλάβει καλά-καλά να ακουμπήσει τη μπάλα και ο Αστέρας δέχτηκε ψυχρολουσία.

Στο 66΄ ο Ντεγκρά βούτηξε στα πόδια του Ιωάννου και τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής Κωνσταντινέας έδωσε πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον γκολκίπερ. Το ανεξήγητο ήταν ότι «κιτρίνισε» και τον Ιωάννου, ο οποίος αποβλήθηκε (καθώς είχε ήδη μία κάρτα)!

Το πέναλτι εκτέλεσε ψύχραιμα ο Επστάιν στο 70΄ και άνοιξε το σκορ (0-1). Αμέσως ο Δερμιτζάκης έβαλε τον Φρανκού στον αγώνα (αντί του Μαρσέλο) και γύρισε το σύστημά του σε 4-4-2. Γρήγορα αντέδρασε ο Μπάντοβιτς  ο οποίος αντικατέστησε τον Μακρή με τον Χαμπλ.

Οι κινήσεις του Σέρβου έπιασαν τόπο στο 75΄ καθώς ο Χαμπλ τροφοδότησε τον Καλατζή ο οποίος με σουτ στην κλειστή γωνία «έγραψε» το 0-2 και αναγκάζοντας τους οπαδούς του Αστέρα να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πολιόρκησαν το τέρμα του Κωνσταντόπουλου ο οποίος όρθωσε γι άλλη μια φορά το ανάστημά του στο 87΄ αποκρούοντας το σουτ του Φρανκού (στην εξέλιξη της φάσης ο Αρσενίεβιτς σούταρε πάνω στα σώματα)

Γήπεδο: “Αστέρα Τρίπολης”
Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Η εξέλιξη του αγώνα
1′ Το παιχνίδι ξεκίνησε…
9′ Ωραία πάσα του Στολτίδη, ο Επστάιν σέντραρε συρτά από αριστερά, ο Μπαρτολίνι απομάκρυνε σωτήρια στην πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα
11′ Φάουλ του Μαρσέλο από δεξιά, έδιωξε ο Κωνσταντόπουλος. Πρώτη απειλή και από τους γηπεδούχους
16′ Ο Καρέρα πέρασε κάθετα προς τον Ουντότζι, η άμυνα της Κέρκυρας αδράνησε όμως ο επιθετικός του Αστέρα πλάσαρε πάνω από το δοκάρι
23′ Πρώτη κάρτα στο ματς, την πήρε ο Αρσενιέβιτς για θέατρο
28′ Κίτρινη κάρτα στον Ουριμπάρι για μαρκάρισμα πάνω στον Ιωάννου
31′ Σέντρα από δεξιά, κεφαλιά του Πουλίδο μέσα από την περιοχή, άουτ. Καλή στιγμή για τους γηπεδούχους
32′ Κίτρινη κάρτα στον Ιωάννου για καθυστέρηση
39′ Σέντρα του Επστάιν από αριστερά, κεφαλιά του Μακρή από πλεονεκτική θέση, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι
44′ Αδύναμο σουτ του Μαρσέλο έξω από την περιοχή, άουτ
45+ Ένα θα είναι το λεπτό της καθυστέρησης
45+ Λήξη ημιχρόνου

46′
Ο Φορτούνης στη θέση του Καρέρα
48′ Μακρινό σουτ του Γκουστάβο, άστοχο
53′ Επικίνδυνο σουτ του Μπαστία έξω από την περιοχή, άουτ
56′ Σουτ του Ιωάννου από πλάγια θέση δεξιά, μπλόκαρε σταθερά ο Ντεγκρά
57′ Η πίεση ψηλά οφέλησε τους παίκτες του Αστέρα, ο Μπαστία πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή όμως “νικήθηκε” στο τετ α τετ από τον Κωνσταντόπουλο, που απέκρουσε
58′ Ο Καλαντζής στη θέση του Μαζνόφ
64′ Σουτ του Ουριμπάρι από μακρινή απόσταση, η μπάλα κόντραρε και σε σώματα και κατέληξε στην αγκαλιά του Κωνσταντόπουλου
65′ Ο Ροτζέριο στη θέση του Ουντότζι
66′ Ο Ντεγκρά ανέτρεψε τον Ιωάννου μέσα στην περιοχή, ο Κωνσταντινέας υπέδειξε πέναλτι και έδειξε και κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Αστέρα. Προς έκπληξη όλων ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα (δεύτερη) και απέβαλλε και τον Ιωάννου που κέρδισε το πέναλτι!
70′ 0-1 Ο Επστάιν ευστόχησε στο πέναλτι και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους
71′
Ο Φρανκού στη θέση του Μαρσέλο
74′ Ο Χαμπλ πέρασε στη θέση του Μακρή
75′ 0-2 Ο Χαμπλ άνοιξε για τον Καλαντζή, που σούταρε από πλάγια θέση δεξιά, ο Ντεγκρά εκτίμησε λάθος τη φάση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα
80′
Ο Τσίγκας στη θέση του Επστάιν
83′ Φάουλ του Ροτζέριο, κεφαλιά του Παπάζογλου από πλεονεκτική θέση, μπλόκαρε σταθερά ο Κωνσταντόπουλος
87′ Διπλή μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε αρχικά το σουτ του Φρανκού ενώ στη συνέχεια ο Αρσενιέβιτς αστόχησε από πλεονεκτική θέση
90’+ Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων…
90’+ Σέντρα του Αρσενιέβιτς από δεξιά, γυριστό σουτ του Φρανκού, άουτ
90’+ Λήξη του αγώνα…

Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Μαρσέλο (71′ Χαμπλ), Καρέρα (46′ Φορτούνης), Ουντότζι (65′ Ροτζέριο), Αρσενίεβιτς, Παπάζογλου.
Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Λαδάκης, Αργυόπουλος, Τσαμπούρης.
Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Μαϊστόροβιτς, Μακρής (74′ Χαμπλ), Επστάιν (80′ Τσίγκας), Στολτίδης, Γραμμόζης, Ιωάννου, Μαζνόφ (58′ Καλαντζής)
Στον πάγκο: Σιαράβας, Δ. Ιωάννου, Φλαβίνιο, Ρίκκα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.