Χιμένεθ: “Πέτρα… στο κεφάλι”

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν κρύφτηκε μετά τη βαριά ήττα της ΑΕΚ απο τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι τα γρήγορα γκολ "σκότωσαν" την ομάδα του.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν κρύφτηκε μετά τη βαριά ήττα της ΑΕΚ απο τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι τα γρήγορα γκολ “σκότωσαν” την ομάδα του.. Επίσης δήλωσε ότι ελπίζει να μην επαναλληφθεί αυτό που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο “Σπύρος Λούης”.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χιμένεθ:
«Ήταν ένα κακό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι ψυχολογίας. Δύο ομάδες που κέρδισαν στο Κύπελλο πριν μερικές ημέρες. Δεχθήκαμε ένα γκολ απο κακή λειτουργία της άμυνας και το δεύτερο γκολ ήρθε με τον τραυματισμό του Δέλλα. Απο εκεί και μετά ήταν σχεδόν τελειωτικό. Αρχίσαν να βαραίνουν τα πόδια μας, με την κούραση την οποία είχαμε και τη δυσκολία του παιχνιδιού. Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να φρεσκάρουμε παίκτες, αλλά έχω πει πολλές οτι αυτοί ήμαστε. Έχουμε ένα ρόστερ πολύ μικρό σε αριθμό. Αν είχαμε πετύχει ένα γκολ θα ξεχνούσαμε την κούραση. Αφού δεν έγινε έτσι, το άσχημο αποτέλεσμα αυτό τα λέει όλα».

Μόνο η ψυχολογία ήταν που η ΑΕΚ δεν έκανε ούτε μία φάση της προκοπής;
«Αν σε 13 λεπτά δέχεσαι δύο γκολ βαραίνουν τα πόδια. Την Τετάρτη όλα ήταν ενθουσιασμός και χαρά. Σε αυτό το χώρο ήμασταν και σας έλεγα ότι δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Μέσα στο 2011 έχουμε παίξει πέντε παιχνίδια και έχουμε χρησιμοποιήσει σχεδόν τους ίδιους παίκτες. Επίσης ο Ολυμπιακός Βόλου είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια στο Κύπελλο. Για μας ήταν μία… πέτρα στο κεφάλι. Είμαι στεναχωρημένος. Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω νοιώσει τέτοιο αποτέλεσμα. Ειλικρινά εκείνα τα 13 λεπτά μας σκότωσαν στις αντεπιθέσεις. Θες να κάνεις επίθεση, δεν μπορείς και σε χτυπούν στην αντεπίθεση».

Πώς γίνεται μία ομάδα που έχει κάνει τρεις νίκες εκτός έδρας, να λέτε τώρα ότι χάθηκε το παιχνίδι στο 20′ με το 0-2 και την αλλαγή του Δέλλα;
«Δεν είναι μόνο τα σερί παιχνίδια που παίζαμε. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό. Στην Ισπανία χρησιμοποιούμε το ροτέισον. Εδώ δεν ξέρω αν το χρησιμοποιείται. Είχαμε την ανάγκη να κάνουμε 6-7 αλλαγές. Αλλά δεν μπορούμε. Δεν ήταν ότι δεν θέλαμε. Αλλά μπαίνεις σε μία λογική ότι δεν μπορείς. Κάποιοι παίκτες δεν μπορούσαν να αντέξουν. Κάποιοι άλλοι τα έδωσαν όλα. Θα μπορούσαμε να παίζαμε με 4 παιδιά απο τα φυτώρια. Έχουμε πει ότι αυτοί είμαστε».

Μήπως η ΑΕΚ έπαιξε απλά σωστά με τον Παναθηναϊκό και σήμερα έκανε ένα παιχνίδι, κυριαρχίας και ρυθμού, που δεν μπορεί;
«Σήμερα κάναμε το αντίθετο απο αυτά που δεν μπορούσαμε να κάνουμε. Αν τα 30λεπτά που χρησιμοποιούμε πάντα για να μιλήσουμε για τακτική, σήμερα κάναμε τα αντίθετα. Την ΑΕΚ την τιμώρησε η ίδια ομάδα και στον πρώτο γύρο. Αν δέχεσαι δύο γρήγορα γκολ, δεν ανοίγεσαι, τότε είναι δύσκολο να βρεις λύσεις. Θέλαμε να βρούμε λύσεις. Αλλά δεν μπορούσαμε. Υπήρχαν παίκτες που υπέφεραν! Σαν να είχαν μολύβι στα πόδια. Όταν έχεις ένα μικρό ρόστερ πρέπει να παίξεις, Τετάρτη – Σαββάτο, ούτε καν… Τετάρτη – Κυριακή, αν έχεις την τύχη να προηγηθείς τότε όλα μπορεί να πάνε καλά. Αν δεχθείς πρώτος γκολ τότε γίνεται ότι έγινε σήμερα».

Άρα αυτή την ΑΕΚ θα βλέπουμε ως το φινάλε; Μία ΑΕΚ που θα πηγαίνει απο το… κρύο στο ζεστό;
«Έχουμε πολλά πράγματα να διορθώσουμε. Υπάρχουν πολλοί που δουλεύουν από πίσω για να αλλάξουν κάποια πράγματα. Σίγουρα θα γίνουν λάθη. Κοιτάξτε τις 4-5 ομάδες σε κάθε θέση έχουν 2-3 παίκτες. Η ΑΕΚ έχει προβλήματα. Εγώ μπορώ να δίνω κίνητρα στους παίκτες να μπαίνουν και να τα δίνουν όλα στο γήπεδο. Ο Δέλλας αναγκάζεται και τραυματίζεται γιατί παίζει συνέχεια. Αν δεν βάλω τον Δέλλα, ποιον θα βάλω;».

Έχετε κάποια εχέγγυα για μεταγραφές; (Σε αυτό το σημείο ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε με έντονο και ρεαλιστικό τόνο, έχοντας έντονες εκφράσεις)
«Ο πρόεδρός μας είναι στο εξωτερικό, προσπαθώντας να κάνει μία επιχείρηση ώστε να φέρει έσοδα για μεταγραφές. Δεν με ενδιάφερει σε ποιον αρέσει ή δεν αρέσει ο πρόεδρος. Αλλά σκοτώνεται στη δουλειά. Η Ρεάλ θέλει επιθετικό και μπορεί να πάρει και τον… Βίγια αν θέλει. Η ΑΕΚ ότι μπορεί κάνει. Εχω κι εγώ απαιτήσεις. Δείτε τον πάγκο και με τον Παναθηναϊκό. Ο Αργυρίου μπήκε αναγκαστικά. Δεν γεννήθηκα ΑΕΚτζής. Αλλά δέθηκα με την ΑΕΚ και τον κόσμο της. Μπορώ να επιλέξω εγώ δύο παίκτες. Δεν μπορώ. Δεν έχει σημασία αν το γνώριζα πριν ή όχι την κατάσταση που είναι η ομάδα. Είμαι εδώ. Τέλος. Δεν κουράζομαι στη δουλειά. Είναι δύσκολο να κουραστώ δουλεύοντας. Ήμουν σε μία ομάδα που είχα τρεις καλύτερους επιθετικούς στην Ισπανία. Τώρα έχω τον Λυμπερόπουλο και τον Μπλάνκο. Δεν έχω κι άλλους επειδή δεν θέλει ο πρόεδρος; Όχι! Απλά δεν μπορεί!
Ο-4 σήμερα επειδή δεν μπορούσαμε να πάρουμε την… ψυχή μας σήμερα. Κι αν θέλουμε να συνεχίσουμε στο Κύπελλο και να το πάρουμε πρέπει να ξεκουράσουμε Αυτοί που γεννήθηκαν ΑΕΚ και αγαπάνε την ΑΕΚ πρέπει να είναι εδώ! Δεν είναι υπεύθυνοι οι παίκτες. Εγώ θα πάω αύριο και θα δουλέψω. Μέχρι να κουραστώ θα σκοτώνομαι στη δουλειά. Δεν έχω κάτι άλλο να πω».

Ένα σχόλιο για τον Ολυμπιακό Βόλου;
«Το να πω ότι μπορεί να υπάρχουν παίκτες στον Ολυμπιακό Βόλου που να μπορούν να παίξουν σε μας, είναι έλλειψει σεβασμού και για μας και για τον Ολυμπιακό Βόλου. Το νούμερο 19 ο στόπερ, κατάφερε να βάλει ένα δικό μας λάθος. Δύο ομάδες μέχρι εκείνη τη στιγμή δείξαμε ποιοι είμαστε. Δίνω βέβαια συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Βόλου».

Υπήρχαν ομάδες που έπαιρναν τίτλους με το… σκεπτικό «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει». Πώς είναι δυνατόν να παίζουν 5-10 παιχνίδια και να σέρνονται… Οικοδομή δουλεύουν; (Έπειτα απο αυτή την ερώτηση – τοποθέτηση του δημοσιογράφου, υπήρξε διάλογος με τον προπονητή)
«Είναι πολύ εύκολο απο τη θέση σας να γίνει αυτό το σχόλιο. Και πολύ εύκαιρο… Κάποιοι παίκτες που είναι στον πάγκο δεν είναι έτοιμοι για να παίζουν. Και μη μου λέτε για ποδόσφαιρο πριν απο 10 χρόνια. Έπαιζα τότε. Δεν έχει καμία σχέση με σήμερα. Το ποδόσφαιρο εξελίσσετε. Οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε. Έχω παίξει 500 παιχνίδια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν».

Δηλαδή όταν παίζατε 5 ματς, θέλατε 4 παιχνίδια μετά ξεκούραση;
«Το ποδόσφαιρο κάθε μέρα γίνεται πιο δύσκολο. Σας το λέει ένας πρώην ποδοσφαιριστής».

Υπάρχουν παίκτες που παίζουν 70 παιχνίδια χωρίς να γίνουν αλλαγή…
«Μάλλον… ονειρεύεστε! Ή δεύτερον δεν έχετε παίξει ποδόσφαιρο»! (Ο διάλογος ολοκληρώθηκε και έπειτα έγινε η τελευταία ερώτηση στον προπονητή)

Μέχρι τώρα οι αποχωρήσεις είναι πιο ηχηρές. Θα ρισκάρετε στο μέλλον να πείτε στον κόσμο ότι θα συμβούν τα ίδια πράγματα που έγιναν σήμερα;
«Ελπίζω να μην επαναλληφθεί το σημερινό. Και θα δουλέψουμε γι’ αυτό. Μέχρι τρεις μέρες ήμασταν καλοί. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου γιατί η ομάδα τους πέρυσι ήταν στη δεύτερη κατηγορία και με μεταγραφές έφεραν την ομάδα τους εδώ που είναι. Το μπάτζετ δεν έχει σημασία. Δεν μεταφράζετε κάτι σε ποιότητα».

Σεμίνα Χριστοδούλου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.