Λυτρώθηκε στο φινάλε ο ΟΦΗ (vid)

Το γκολ του Αλέξανδρου Περογαμβράκη στο φινάλε της αναμέτρησης έδωσε στον ΟΦΗ, τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), κόντρα στον Πανθρακικό.

Το γκολ του Αλέξανδρου Περογαμβράκη στο φινάλε της αναμέτρησης έδωσε στον ΟΦΗ, τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), κόντρα στον Πανθρακικό. Οι Κρητικοί κατάφεραν να σώσουν μια παρτίδα, η οποία έμοιαζε χαμένη έως το 89ο λεπτό της αναμέτρησης. Η ομάδα της Κομοτηνής ήταν εξαιρετικά στημένη στον αγωνιστικό χώρο του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» και έφτασε μια ανάσα στη νίκη, με το πέναλτι του Μαραμά Βαϊρουρά στο 53′.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στο 10′, ενώ θα μπορούσαν να έχουν «καθαρίσει» τη νίκη και νωρίτερα στο δεύτερο, μέρος, αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική τους προσπάθεια. Στους 14 βαθμούς έφτασε ο ΟΦΗ, ο οποίος παρέμεινε στην δέκατη θέση της βαθμολογίας, μετά την τέταρτη εντός έδρας ισοπαλία του και πέμπτη συνολικά στο πρωτάθλημα. Στους 14 βαθμούς και ο Πανθρακικός μετά την δεύτερη ισοπαλία του στο πρωτάθλημα, η οποία είναι και αυτή εκτός έδρας.

Η «σκακιέρα» των προπονητών
Ο ΟΦΗ ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Γουναρίδη κάτω από τα δοκάρια και τους Σαρ και Σόουζα στο κέντρο της άμυνας. Οι Μονιάκης και Ζαχαράκης ήταν οι δυο μπακ, με τους Ιωαννίδη και Βερόν να αποτελούν το δίδυμο των αμυντικών μέσων. Οι τρεις μεσοεπιθετικοί, ήταν οι Κουτσιανικούλης, Σίσιτς και Λαμπρόπουλος, με τον Παπάζογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά, ο Κουτσόπουλος κάθισε κάτω από τα δοκάρια της εστίας του Πανθρακικού, με τους Σερφά και Σαρακατσάνο στο κέντρο της άμυνας. Οι Στάθης και Σκλιοπίδης ήταν οι δυο μπακ, με τους Καστελάν και Λαδάκη να αποτελούν το δίδυμο των αμυντικών μέσων. Οι Μπαϊκαρά, Βαϊρουά και Λουσέρο ήταν οι τρεις μεσοεπιθετικοί, με τον Παπαδόπουλο στην κορυφή της επίθεσης.

Πιο επικίνδυνοι οι Ακρίτες
Ο ΟΦΗ προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όμως ο Πανθρακικός ήταν αυτός που έφτανε με μεγαλύτερη ευχέρεια μπροστά στην αντίπαλη εστία. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τα κενά στην αμυντική γραμμή των Κρητικών και απείλησαν κυρίως με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος στο 10′ είχε δοκάρι, στην καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Νίκος Αναστόπουλος έβλεπε τους Σόουζα και Σαρ να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα με τον Έλληνα επιθετικό της ομάδας της Κομοτηνής, ο οποίος δημιουργούσε αρκετά προβλήματα έως το 20ο λεπτό της αναμέτρησης.

Μπλοκαρισμένος ο ΟΦΗ
Ο ΟΦΗ προσπάθησε κυρίως με μακρινές μπαλιές να φτάσει στο γκολ. Οι γηπεδούχοι έψαχναν το κεφάλι του Παπάζογλου με βαθιές σέντρες, χωρίς όμως να καταφέρει ο Έλληνας επιθετικός να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Οι γηπεδούχοι είχαν πρόβλημα στη δημιουργία, καθώς η μπάλα έφτανε με δυσκολία στους Κουτσιανικούλη και Σίσιτς, στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Ο ρυθμός του αγώνα βόλευε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από την εστία του Κουτσόπουλου τους παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου, στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους. Ο Παύλος Δερμιτζάκης είχε μπλοκάρει τους γηπεδούχους και οι παίκτες του έδειχναν πως είχαν τον έλεγχο του αγώνα.

Άγγιξαν δεύτερη φορά το γκολ
Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ και με τον Βαϊουρά, επτά λεπτά πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όμως ο Γάλλος μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, με την προβολή που επιχείρησε.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τις δυο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) και τις φάσεις να είναι ελάχιστες μπροστά στις δυο εστίες, στο πρώτο μέρος. Πιο απειλητικός ο Πανθρακικός, είχε καλύτερες ευκαιρίες μπροστά στην εστία των Κρητικών και θα μπορούσε να έχει πάρει το προβάδισμα στο σκορ.

Επανέναρξη με γκολ για τον Πανθρακικό
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο τραυματισμός του Δημήτρη Παπαδόπουλου από το πρώτο μέρος, δεν του επέτρεψε να συνεχίσει στην επανάληψη. Στην θέση του πέρασε ο Κυβελίδης. Στο 51′ ο Σόουζα ανέτρεψε τον Μπαϊκαρά στη μεγάλη περιοχή του Γουναρίδη και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Ο Μπαϊουρά με το πρώτο του γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα, έδωσε το προβάδισμα στον Πανθρακικό. Αυτό ήταν το 13ο εφετινό γκολ του Πανθρακικού στο πρωτάθλημα. Καλύτερος στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο Πανθρακικός, κατάφερε να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο με το πρώτο μέρος, όπου κρατούσε σχετικά εύκολα το μηδέν στην άμυνα και απειλούσε συχνά με αντεπιθέσεις.

Πίεσε για την ισοφάριση ο ΟΦΗ
Οι γηπεδούχοι πίεζαν με κάθε τρόπο για το γκολ της ισοφάρισης, με τον Παπάζογλου να χάνει τις σημαντικότερες ευκαιρίες για να παραβιάσει την εστία του Κουτσόπουλου. Ο Πανθρακικός συνέχισε την ίδια τακτική, με σφιχτή άμυνα και αντεπιθέσεις, όποτε του δίνονταν η ευκαιρία να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Οι Κρητικοί άφησαν κενά στην έτσι και αλλιώς προβληματική αμυντική τους γραμμή στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Πανθρακικός προσπάθησε να τα εκμεταλλευτεί και να φτάσει στο δεύτερο γκολ, όμως του έλειψε η τελική προσπάθεια, έτσι ώστε να σημειώσει το δεύτερο γκολ και να «κλειδώσει» τη νίκη.

Λύτρωση με τον Περογαμβράκη
Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Πανθρακικός θα έπαιρνε μια σπουδαία νίκη μέσα στην Κρήτη, ήρθε ο Αλέξανδρος Περογαμβράκη να φέρει το ματς στα ίσια στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής σημείωσε το πρώτο του γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα και χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, σε ένα σημείο που οι γηπεδούχοι έδειχναν πως είχαν εγκαταλείψει τις προσπάθειες για να ισοφαρίσουν. Το 1-1 έμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων για να φτάσουν στο δεύτερο γκολ.

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 13η
Αγώνας: ΟΦΗ-Πανθρακικός
Γήπεδο: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»
Διαιτητής: Ιωαννίδης (Αργολίδας)
Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών), Ταρανάς (Αθηνών)

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Βερόν, Σαρ, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (Ζορμπάς 55′), Παπάζογλου, Ζαχαράκης, Λαμπρόπουλος (Περογαμβράκης 81′), Ιωαννίδης (Βιτώρος 55′), Σόουζα, Σίσιτς.

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Στάθης, Βαϊρουά (Μουνάχο 62′), Κάστσελαν, Παπαδόπουλος (Κυβελίδης 46′), Λουσέρο, Σερφά, Μπαϊκαρά (Μίνγκα 69′), Σαρακατσάνος, Λαδάκης, Σκλιοπίδης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.