Τι και αν είχε απουσίες… (vid)

Το πρώτο γκολ του Σιμάο σε αγώνα πρωταθλήματος και το πρώτο του Μαυρία με την «πράσινη» φανέλα, χάρισαν στον Παναθηναϊκό μια πολύτιμη νίκη στο Παγκρήτιο επί του Εργοτέλη (2-0), εδραιώνοντας τον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το πρώτο γκολ του Σιμάο σε αγώνα πρωταθλήματος και το πρώτο του Μαυρία με την «πράσινη» φανέλα, χάρισαν στον Παναθηναϊκό μια πολύτιμη νίκη στο Παγκρήτιο επί του Εργοτέλη (2-0), εδραιώνοντας τον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.


Στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης δεν συνέβη τίποτα το αξιοσημείωτο. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο χώρο του κέντρου, ο Εργοτέλης να απειλήσει από τα άκρα, πότε με τον Καρέλη, πότε με τον Φραγκουλάκη, κανείς από τους δύο όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες.


Πρώτο «αχ» με Λάζαρο
Η πρώτη ήρθε στο 31′, έπειτα από ατομική προσπάθεια του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που «τσίμπησε» εξαιρετικά την μπάλα με το τακουνάκι, μπήκε στην περιοχή από αριστερά όμως το πλασέ του πέρασε ακριβώς δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πίρσον, αφήνοντας τους περίπου 800 οπαδούς του Παναθηναϊκού που βρίσκονταν στις εξέδρες. με το «αχ». 


Η διορθωτική κίνηση από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα ήρθε. αναγκαστικά με το ξεκίνημα της επανάληψης. Ο Κώστας Κατσουράνης, που ταλαιπωρήθηκε όλη την εβδομάδα από βαριάς μορφής ίωση, δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έδωσε τη θέση του στον Μαυρία, κάνοντας αυτομάτως το σύστημα του Παναθηναϊκού πιο επιθετικό.


Ο Παναθηναϊκός κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στο 52ο λεπτό έφτασε μια ανάσα από το 1-0. Ο Μαρίνος σέρβιρε για τον Κλέιτον όμως το πλασέ του αμαρκάριστου Βραζιλιάνου από το ύψος του πέναλτι ήταν άσχημο και δεν δυσκόλεψε τον Πίρσον που μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.


Τρία λεπτά αργότερα όμως ο γκολκίπερ του Εργοτέλη δεν κατάφερε να αντιδράσει. Ο Κλέιτον εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Σιμάο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στην «πράσινη» πλευρά.


Δεν ήρθε αντίδραση, ήρθε το… 0-2!
Το πρώτο γκολ του Σιμάο με τη φανέλα του «τριφυλλιού» σε αγώνα πρωταθλήματος δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου δεν μπόρεσε να αντιδράσει καθώς ήταν φανερή η έλλειψη. ιδεών στην επίθεση. Αντίθετα, εκείνη του Ζεσουάλδο Φερέιρα συνέχισε στους ρυθμούς που ξεκίνησε το δεύτερο μέρος και στο 59ο λεπτό, θα λεγε κανείς, πως «καθάρισε» την μπουγάδα με δράστη τον Χάρη Μαυρία!


Ο νεαρός σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, γιορτάζοντας με τον «πράσινο» πάγκο την επίτευξη του.


Αμέσως μετά ήρθε η πρώτη αντίδραση από τον πάγκο των Κρητικών. Ο Κυριακίδης πέρασε στη θέση του Τζούνιορ, σε μια προσπάθεια του Καραγεωργίου να διορθώσει την. απογοητευτική εικόνα των γηπεδούχων, ιδιαίτερα στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής.


Ο Εργοτέλης φανέρωσε κάποια σημάδια… ζωής ωστόσο ήταν φανερό πως τα δύο γρήγορα γκολ του Παναθηναϊκού, είχαν γείρει την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων.


«Σβηστός» στο τρίποντο!
Η είσοδος του Καραγκούνη στο παιχνίδι στο 70ο λεπτό, επέτρεψε στο «τριφύλλι» να κρατήσει μπάλα και να. μειώσει τους όποιους κινδύνους θα μπορούσαν να δημιουργήσουν οι Κρητικοί.


Οι τρεις βαθμοί, σε μια δύσκολη όπως αυτή του Εργοτέλη, ήρθαν πιο εύκολα από ότι θα περίμενε κανείς παρακολουθώντας το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στους πέντε βαθμούς τη διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακού που παίζει την Κυριακή και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα προς τον τίτλο.


*** Ο Σιμάο συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες και θα χάσει δύο από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος και ο Βιτόλο τέσσερις και θα χάσει έναν από τους επόμενους τέσσερις.


Η εξέλιξη του αγώνα:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 22η
Αγώνας: Εργοτέλης-Παναθηναϊκός
Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο
Διαιτητής: Κάκος
Βοηθοί: Γούκος, Σωτηρόπουλος


Οι συνθέσεις:


Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης, Κατσικοκέρης, Μπέτο, Δάρλας, Κουτσιανικούλης, Καρέλης.


Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Σιμάο, Βιτόλο, Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ, Κλειτον.

Δείτε τι δήλωσαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι Τζανακάκης του Εργοτέλη και Ταμπάκης του Παναθηναϊκού.







Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.