Ο Μιγκέλ Βίτορ έδωσε μεγάλη συνέντευξη στην Πορτογαλία και αναφέρθηκε στην καριέρα του μέχρι τώρα.
Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός ήταν στον ΠΑΟΚ την τριετία 2013-2016 και στάθηκε σε αρκετά πράγματα από τη θητεία του στον Δικέφαλο.
Ο 32χρονος Πορτογάλος από το 2016, από τότε δηλαδή που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ, παίζει στο Ισραήλ, στη Χάποελ Μπερ Σεβά.
Ο Μιγκέλ Βίτορ, μεταξύ άλλων, στην αρχή της αναφοράς του για τον ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στην έλευσή του, οικογενειακώς, στην Ελλάδα και είπε:
“Η Ελλάδα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας σαν χώρα. Απολαύσαμε πραγματικά την ζωή εκεί, οι άνθρωποι είναι παρόμοιοι με τους Πορτογάλους, πολύ φιλόξενοι. Ο ΠΑΟΚ επίσης μας παρείχε όλες τις προϋποθέσεις για να μας κάνει να νιώθουμε καλά”.
Για τη σύγκριση του ποδοσφαίρου της με αυτό της Πορτογαλίας είπε:
“Ούτε το ποδόσφαιρο τους έχει μεγάλες διαφορές με το πορτογαλικό, ίσως είναι ένα επίπεδο κάτω σε ποιότητα, αλλά έχει τρεις, τέσσερις μεγάλες ομάδες που είναι πολύ δυνατές στο πρωτάθλημα. Προσαρμόστηκα και πέρασα τρία πολύ όμορφα χρόνια στον ΠΑΟΚ. Ήμουν πάντα βασικός και σημαντικός στην ομάδα, ήταν αυτό που έψαχνα»
Για τη συμπεριφορά του κόσμου και την αναγνώριση είπε:
“Ναι. Όπου και και να πήγαινα στην πόλη, σε καφετέρια, εστιατόριο ακόμα και στον δρόμο, όλοι με αναγνώρισαν. Από τα παιδιά μέχρι και τους ηλικιωμένους. Η Θεσσαλονίκη είναι μια μεγάλη πόλη, και σχεδόν όλοι ζουν για την ομάδα. Στην πόλη υπάρχουν δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Έχω να θυμηθώ πολλά απίστευτα παιχνίδια από την Ελλάδα. Ένα κόντρα στον Ολυμπιακό στην Τούμπα που έγινε ένα υπέροχο Pyro Show. Ήταν μια απίστευτη ατμόσφαιρα, αυτές οι εμπειρίες θα μείνουν για μια ζωή”.
Πρόσθεσε: “Στην πόλη πήγα παντού, σε καφετέρια, εστιατόριο, πήγα στο δρόμο και όλοι με γνώριζαν. Από το παιδί στο ηλικιωμένο άτομο. Η Θεσσαλονίκη είναι μια μεγάλη πόλη, αλλά όλοι ζουν πολύ για τον σύλλογο. Έχουν δύο κλαμπ, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι οι παίκτες και είναι πολύ ενθουσιασμένοι για το ποδόσφαιρο. Είχα απίστευτα παιχνίδια. Υπάρχει ένα με τον Ολυμπιακό, στο σπίτι, με μια υπέροχη πυροτεχνική παράσταση, είναι στο Youtube, εκείνη τη στιγμή σε αυτό το στάδιο νομίζω ότι όλοι είχαν έναν φακό και ήταν ένα απίστευτο περιβάλλον, πολύ ζεστό. Αυτές είναι εμπειρίες που θα μείνουν για μια ζωή”.
Ρωτήθηκε για τους προπονητές που συνεργάστηκε και ποιος τον επηρέασε περισσότερο. Είπε: “Ίσως ο Ιγκόρ Τούντορ που ήταν παίκτης της Γιουβέντους, Κροάτης κεντρικός αμυντικός, έπαιζε στη θέση μου. Έφερε ένα διαφορετικό σύστημα τακτικής που δεν το είχε παίξει νωρίτερα. Έπαιζε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Τώρα, είναι λίγο-πολύ της μόδας αλλά τότε δεν ήταν τόσο χρησιμοποιημένο. Ήταν ένας προπονητής σημαντικός λόγω των γνώσεων που έφερε από τη Γιουβέντους και την ιταλική λίγκα”.
Πρόσθεσε: “Δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάρω Πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ κι αυτό είναι κάτι που με πληγώνει από τη θητεία μου στην Ελλάδα, το ότι δεν κέρδισα έναν τίτλο. Έχασα στον τελικό Κυπέλλου και δεν μπορέσαμε να πάρουμε Πρωτάθλημα, το έπαιρνε ο Ολυμπιακός. Με πληγώνει γιατί έβλεπες ότι οι οπαδοί ήθελαν πάρα πολύ το Πρωτάθλημα”.
Για το πώς αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ και πήγε στο Ισραήλ είπε: “Είχε τελειώσει το συμβόλαιό μου με τον ΠΑΟΚ. Τα πράγματα είχαν δρομολογηθεί για την ανανέωση αλλά τότε ήρθε ένας καινούριος τεχνικός διευθυντής και δημιουργήθηκε μια σειρά από προβλήματα για την ανανέωση”.
Συμπλήρωσε: “Δεν ήταν τόσο οικονομικό το θέμα γιατί θα έμενα στην Ελλάδα και με αρκετά μικρότερη προσφορά από αυτή που δέχτηκα, αργότερα, στο Ισραήλ. Ήταν όλα έτοιμα, η σεζόν είχε τελειώσει και πήγα στην Πορτογαλία. Ο τεχνικός διευθυντής με ρώτησε αν ήθελα να στείλει κάποιον με το συμβόλαιο για να το υπογράψω ή αν ήθελα να πάω στην Ελλάδα.
Του είπα ότι από τη στιγμή που ήμουν σε διακοπές και ήταν μόλις δύο ή τρεις εβδομάδες διακοπών, θα ήταν καλύτερο αν έστελνε κάποιον στην Πορτογαλία, δεν χρειαζόταν να ξοδέψω δύο ή τρεις μέρες για να υπογράψω στην Ελλάδα. Είπε, εντάξει και ότι θα έστελνε κάποιον. Προς έκπληξή μου, την επόμενη μέρα ήταν η παρουσίαση του νέου προπονητή.
Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν για την ανανέωσή μου και είπε ότι δεν θα συνέχιζα. Η Ελλάδα είναι δύο ώρες πιο μπροστά από την Πορτοκάλια και θυμάμαι να ξυπνάω εκείνο το πρωί και να έχω πλήθος κλήσεων και μηνυμάτων χωρίς να καταλαβαίνω τι ήταν”.