Ολυμπιακός: Πότε ο Μαρτίνς έβαλε κορυφή τον Φορτούνη (vids)

Πόσες φορές και γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς έχει χρησιμοποιήσει ως επιθετικό τον Κώστα Φορτούνη.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε το απόγευμα (19.30, NS1HD) τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι της ένατης αγωνιστικής της Super League. Οι “ερυθρόλευκοι” αντιμετωπίζουν μια σειρά προβλημάτων διαφορετικής φύσης και από την αποστολή απέχουν οι Ελ Αραμπί, Χασάν, Βαλμπουενά, Χολέμπας, Βινάγκρε, Παπαδόπουλος και Μπρούνο. Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι λογικό να προβληματίζεται σε σχέση με τον καταρτισμό του αρχικού σχήματος. Η απουσία των δύο βασικών επιθετικών και σκόρερ της ομάδας ώθησαν τον Μαρτίνς να εξετάσει τις λύσεις των Φορτούνη, Σουντανί και Κάιπερς για την κορυφή της επίθεσης. 

Προβάδισμα έχει ο Κώστας Φορτούνης, καθώς ο Έλληνας μέσος έχει αγωνιστικό ρυθμό σε σχέση με τους Σουντανί και Κάιπερς. Ο Αλγερινός έχει ελάχιστο χρόνο συμμεοχής σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ ο Κάιπερς έρχεται από έναν μικρό τραυματισμό. Ο 28χρονος μέσος αναμένεται να ξεκινήσει μαζί με Μασούρα και Ραντζέλοβιτς στην επίθεση. Μασούρας και Φορτούνης θα αλλάζουν ρόλους και θέσεις κατά τη διάρκεια του ματς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Έτσι θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δοκιμάσει να παίξει με τον Φορτούνη στην κορυφή της επίθεσης. Το έχει κάνει τρεις φορές μέχρι σήμερα, όλες στην πρώτη σεζόν της θητείας του στον Ολυμπιακό, το 2018-2019. Δύο από τα τρία ματς σε ευρωπαϊκό επίπεδο και συγκεκριμένα στο Europa League.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Τι ζήτησε ο Μαρτίνς απ΄τον Φορτούνη!

Στις 29 Νοεμβρίου 2018 ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την εντυπωσιακή Ρεάλ Μπέτις και ηττήθηκε 1-0 στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν. Ο Φορτούνης έπαιξε στην κορυφή, με τον Γκερέρο να επιχειρεί κυρίως από τα αριστερά. Ήταν ένα τρικ του Μαρτίνς για να διατηρήσει υψηλά την πίεση στα άκρα και στο χώρο της μεσαίας γραμμής. 

Στις 13 Δεκεμβρίου του 2018 ο Ολυμπιακός έπαιξε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League με τη Μίλαν στο Φάληρο. Ο Μαρτίνς πήγε ξανά στη λύση του Φορτούνη ως “false-nine” σε διάταξη 4-2-3-1 και πίσω από τους Γκερέρο, Ποντένσε και Φετφατζίδη. Ο Φορτούνης ηγήθηκε εκείνη τη βραδιά στο 3-1 του Ολυμπιακού επί των “ροσονέρι” και σε μια ιστορική πρόκριση.

Μάλιστα τρεις μέρες αργότερα, στις 16 Δεκεμβρίου, απέναντι στη Λαμία για τη 14η αγωνιστική της Super League, ο Πορτογάλος τεχνικός διατήρησε το ίδιο μοτίβο. Οι Πειραιώτες έπαιξαν με 4-2-3-1 και ο Φορτούνης έπαιξε ως προωθημένος, μπροστά από τους Γκερέρο, Νάτχο και Φετφατζίδη. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0. 

Το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι μια διαφορετική συνθήκη και ο Ολυμπιακός μια διαφορετική ομάδα, που έχει όμως τα θεμέλια της στην πρώτη σεζόν του Μαρτίνς. “Τίποτα δεν πάει χαμένο” λοιπόν, ούτε φυσικά εκείνο το τριπλό τέχνασμα του Μαρτίνς με τον Φορτούνη στην κορυφή, που πιθανότατα έρχεται ξανά στο προσκήνιο απόψε με τον Παναθηναϊκό


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.