Ο Παναθηναϊκός στα ματς με Αστέρα και ΑΕΛ έχει κάνει συνολικά οκτώ ευκαιρίες, αλλά καμία απέναντι σε οργανωμένη άμυνα με βαση τα στατιστικά της OPTA.

Έχοντας παρακολουθήσει και τα δύο παιχνίδια του Παναθηναϊκού απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΛ είναι παραπάνω από προφανές πως οι πράσινοι δυσκολεύονται πολύ να βάλουν τη μπάλα με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Ο Ντάνι Πογιάτος επιμένει στο πλάνο του με διάταξη 4-3-3, πίεση ψηλά και υπομονή στο passing game. 

Από αυτά τα τρία στοιχεία το μόνο που βγαίνει στο γήπεδο σε ένα κάποιο ποσοστό είναι το passing game με υπομονή. Κι αυτό όμως αναλώνεται κυρίως στο δικό του μισό χωρίς να γίνεται απειλή για τον αντίπαλο ή να οφελεί στη δημιουργία διαδρόμων στην αντίπαλη άμυνα.

Στο ματς με την ΑΕΛ η πίεση ψηλά πήγε περίπατο στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο παρουσιάστηκε ο πιο φοβικός Παναθηναϊκός της τριετίας και το πλήρωσε. Επίσης το 4-3-3 με Καρλίτος ή Μακέντα στο ένα φτερό δεν είναι επί της ουσίας 4-3-3 όπως τουλάχιστον το έχει στο μυαλό του ο Ντάνι Πογιάτος. 

Μια “βουτιά” στα στατιστικά της κορυφαίας στατιστικής υπηρεσίας “OPTA” με την οποία έχει συνεργασία το novasports.gr είναι αρκετή για να ανδειχθεί το πρόβλημα. 

ΚΑΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΣΕΤ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΑΤΣ

Ο Παναθηναϊκός στα δύο παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα στο πρωτάθλημα έχει κάνει 3 ευκαιρίες με τον Αστέρα Τρίπολης και 5 με την ΑΕΛ, όλες στο ανοιχτό γήπεδο, από στατικές φάσεις ή λάθη του αντιπάλου στο δικό του μισό. 

Στο ματς με την ΑΕΛ ο αριθμός αυτός βελτιώθηκε γι’ αυτό και ήρθε και το γκολ του Μακέντα με 5 ευκαιρίες στο ανοιχτό γήπεδο ή από λάθη του αντιπάλου στο δικό του μισό. Από ένα τέτοιο προήλθε και το γκολ του Μακέντα, λάθος του Μιχαήλ στην περιοχή των βυσσινί, η μπάλα στον Μπουζούκη, πάσα στον Αϊτόρ, σωστό γύρισμα του τελευταίου και γκολ Μακέντα.

Τί δεν έχει καταφέρει ο Παναθηναϊκός στα δύο αυτά παιχνίδια; Να δημιουργήσει έστω και μία ευκαιρία απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Ναι μεν έχει τη μπάλα στο δικό του μισό ή τη μεσαία γραμμή, αλλά ουδέποτε απέναντι σε οργανωμένη άμυνα έβαλε τη μπάλα με αξιώσεις στην περιοχή ώστε να δημιουργηθεί ευκαιρία για γκολ. Και αυτά τα παιχνίδια είναι τα περισσότερα που θα αντιμετωπίσει στο πρωτάθλημα. 

Σίγουρα ο απόλυτος αριθμός “0” στη δημιουργία ευκαιριών σε σετ παιχνίδι μπορεί να δείχνει πολλά μπορεί και τίποτα στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Τα λάθη είναι αυτά από τα οποία προέρχονται και τα περισσότερα γκολ όταν οι ομάδες είναι ακόμα ανέτοιμες, αλλά έστω ένα δείγμα γραφής της δουλειάς που γίνεται τους τελευταίους δύο μήνες στο Κορωπί θα έπρεπε να είχε βγει επί χόρτου.

Θυμηθείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης ΑΕΛ-Παναθηναϊκός
Θυμηθείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός