Ολυμπιακός: Πώληση Σεμέδο και στο βάθος Σωκράτης

Η πιθανή μεταγραφή του Ρούμπεν Σεμέδο, φέρνει τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο πιο κοντά στον Ολυμπιακό.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο αποτέλεσε ένα από τα καταλυτικά πρόσωπα της φετινής υπεροπλίας του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και των καλών εμφανίσεων εκτός συνόρων. Ο Πορτογάλος αμυντικός “εκμεταλλεύτηκε” την παρουσία του στον πειραϊκό σύλλογο για να αναγεννήσει την καριέρα του και τα κατάφερε, κερδίζοντας πέραν της μαζικής αποδοχής και μια θέση στο αντιπροσωπευτικό σχήμα της χώρας του. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας εντάθηκαν μάλιστα τα μεταγραφικά σενάρια που είχαν ως επίκεντρο τον Πορτογάλο αμυντικό. Οι τρεις “μεγάλοι” της Πορτογαλίας -άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο- φαίνεται πως ρώτησαν για τις διαθέσεις του Ολυμπιακού σχετικά με τον Σεμέδο.

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τις ισορροπίες στην αμυντική γραμμή, που αποτέλεσε ένα από τα μεγάλα όπλα του στη σεζόν και φυσικά δεν επιθυμεί να την ξεγυμνώσει. Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που αποχωρήσουν κάποια από τα βασικά στελέχη της αμυντικής γραμμής, οι κινήσεις που θα πραγματοποιηθούν θα είναι αντίστοιχης αξίας και βεληνεκούς. Να υπενθυμίσουμε πως σε μεταγραφικά σενάρια έχουν εμπλακεί οι Σα, Τσιμίκας, Ομάρ, Μπα, Σεμέδο και Σισέ. Ουσιαστικά όλες οι κύριες επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς για τα μετόπισθεν.

Μια περίπτωση που κερδίζει σταδιακά έδαφος είναι εκείνη του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Για τον 32χρονο κεντρικό αμυντικό γράφτηκε πως δεν βρίσκεται στα πλάνα του Μικέλ Αρτέτα για την επόμενη σεζόν, ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του novasports.gr, δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο από την επικοινωνία του Έλληνα στόπερ με τον σύλλογο και τον Ισπανό προπονητή. Παρ’ όλα αυτά η αποχώρηση του από την Άρσεναλ δεν είναι απίθανο σενάριο. Σε περίπτωση που ο Σωκράτης επιλέξει να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη για τα τελευταία ποιοτικά χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, πρώτη του επιλογή είναι ο Ολυμπιακός. Το έδαφος έχει λειανθεί εδώ και καιρό, ενώ ο Σωκράτης διατηρεί άριστες σχέσεις με τους Τοροσίδη και Παπαδόπουλο κι έτσι θα ενταχθεί ομαλά στα αποδυτήρια της ομάδας. Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό σκέλος, ο Σωκράτης είναι μια επιλογή ποιότητας, μπορεί να καλύψει παραπάνω από μία θέσεις, ενώ πιθανή απόκτηση του θα ενδυναμώσει σημαντικά τον ελληνικό κορμό του Ολυμπιακού.

Ο Παπασταθόπουλος έχει πραγματοποιήσει μια εξαιρετική καριέρα εκτός Ελλάδας σε διαφορετικής υφής πρωταθλήματα (Ιταλία, Γερμανία και Αγγλία) και φυσικά το κασέ του παραμένει υψηλό. Έτσι η επιστροφή του στην Ελλάδα και η συμφωνία με τον Ολυμπιακό θα περάσει πολύ από τη διάθεση του ίδιου του ποδοσφαιριστή (που είναι θετική εδώ και καιρό), καθώς είναι επόμενο να έχει στη διάθεση του αρκετές προτάσεις από συλλόγους του εξωτερικού. 

Ο ίδιος εκτιμά πολύ το έργο του Πέδρο Μαρτίνς και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Ολυμπιακό ως την “καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα” κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, πριν το εντός έδρας ματς με την Άρσεναλ για τη φάση των “32” του Europa League. Η συμπεριφορά του στο “Γ.Καραϊσκάκης” ήταν ανθρώπου που έψαχνε μόνο τα καλά της υποδοχής της εξέδρας και των ανθρώπων του πειραϊκού συλλόγου και όσα έγραψε στο instagram μετά το ματς είναι χαρακτηριστικά της διάθεσης του.

“Δώδεκα χρόνια μετά επέστρεψα σε ελληνικό γήπεδο. Έστω και σαν αντίπαλος, έστω και σαν «ξένος» ήταν για εμένα μια ξεχωριστή εμπειρία που με γέμισε με ιδιαίτερα συναίσθηματα. Στην ποδοσφαιρική μου πορεία μέχρι σήμερα σημασία για εμένα έχουν οι στιγμές. Έτσι έζησα και χθες μια τέτοια στιγμή να αγωνίζομαι απέναντι σε ελληνική ομάδα. Κρατάω μόνο αυτό που στο σύνολο του ήταν γενναιόδωρο προς εμένα. Καποιες μικρες παραφωνίες απλά μένουν έξω από ότι με αγγίζει!!!”…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.