Άρης: Ο Κουέστα δεν θα συστηθεί τώρα ως… πεναλτάκιας

Ο Ισπανός τερματοφύλακας του Άρη, Χουλιάν Κουέστα έχει παρελθόν στις αποκρούσεις των πέναλτι φτάνει όμως σε εντυπωσιακά ρεκόρ αυτή τη σεζόν.

Η επίδοση του Κουέστα είναι εντυπωσιακή. Ο Ισπανός τερματοφύλακας του Άρη δημιουργεί ρεκόρ στη διάρκεια της σεζόν καθώς μέχρι τώρα έχει αποκρούσει τα 4 από τα 7 πέναλτι στα οποία έχει βρεθεί απέναντι!

Κι αν το επικεντρώσει κάποιος στα παιχνίδια των play off, ο Κουέστα έχει αποκρούσει τρία πέναλτι σε αυτή τη σειρά των αγώνων. Κι αυτά είναι στα στα εξής παιχνίδια…

Με τον Ολυμπιακό, απέκρουσε το πέναλτι του Φορτούνη.

Με τον ΠΑΟΚ απέκρουσε το πέναλτι του Σφιντέρσκι.

Με τον ΟΦΗ απέκρουσε το πέναλτι του Φιγκεϊρέδο.

Στη διάρκεια της σεζόν αντιμετώπισε τις εκτελέσεις 7 πέναλτι. Στα τρία παραπάνω, προστίθεται και η απόκρουση που έκανε στο παιχνίδι του Άρη στη Λαμία (στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος) όταν απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Βασιλόγιαννης

Στη διετία που είναι στον Άρη, έχει 5 αποκρούσεις σε 11 πέναλτι. 

Ο Κουέστα πάντως έχει παρελθόν με τις αποκρούσεις από το σημείο του πέναλτι καθώς και στην Ισπανία (με την Αλμερία) και στην Πολωνία (με τη Βίσλα Κρακοβίας) είχε ανάλογες επεμβάσεις. 

Στην Ισπανία για παράδειγμα, τη σεζόν 2014-2015, είχε βάλει την υπογραφή του σε μία εκτός έδρας νίκη της Αλμερίας απέναντι στην πιο ισχυρή Θέλτα.

Ήταν η 19η αγωνιστική, στις 19 Δεκεμβρίου 2014. Η Αλμερία έπαιζε εκτός έδρας και με το γκολ του Ισραηλινού, Τομέρ Χεμέντ από 17’ προηγούταν με 0-1

Στο 72’ η Θέλτα είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Νολίτο ανέλαβε την εκτέλεση και ο Κουέστα απέκρουσε την εκτέλεση του Ισπανού ο οποίος στη συνέχεια της καριέρας του πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι, στη Σεβίλλη και τώρα ο 34χρονος γυρίζει στη Θέλτα. 

Στην Πολωνία, με τη Βίσλα Κρακοβίας, σε εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τη Γιαγκελόνια (και παίκτη τότε της Γιαγκελόνια, τον Σφιντέρσκι) είχε αποκρούσει το πέναλτι του Ρομάν Μπέζιακ (στο 61’) και στο 82’ με σκόρερ τον Ζόραν Αρσένιτς η Βίσλα έκανε το 0-1 και πήρε τη νίκη. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.