Μιχάι: Back to back

Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για το δεύτερο παιχνίδι του, ως βασικός στη σεζόν, και αυτό εναντίον του Ολυμπιακού

Μέχρι τις 4 Μαρτίου δεν είχε παίξει σε κανένα παιχνίδι του ΠΑΟΚ ως βασικός. Και γενικώς, ο Ενέα Μιχάι, είχε παίξει ελάχιστα στη σεζόν. Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός είχε χρησιμοποιηθεί μόνο σε ένα παιχνίδι από τον Αμπέλ Φερέιρα και εκείνο ως αλλαγή. 

Ήταν στις 7 Ιανουαρίου 2020, όταν είχε περάσει ως αλλαγή (στη θέση του Ινγκασον) στο παιχνίδι Κυπέλλου του ΠΑΟΚ στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ. 

Μέχρι τότε περίμενε την ευκαιρία του. Στις 4 Μαρτίου, στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου, έπαιξε για πρώτη φορά βασικός.

Και τώρα, ετοιμάζεται για το back to back. Τρεις μήνες μετά βέβαια, λόγω της πανδημίας όλα δείχνουν ότι θα πάρει πάλι θέση βασικού. Και πάλι κόντρα στον Ολυμπιακό στο παιχνίδι (7/6, 19:30), ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, για την πρώτη αγωνιστική των play off. 

Στο πλάι του Βαρέλα 

Στο παιχνίδι Κυπέλλου στις 4 Μαρτίου, η ταυτόχρονη απουσία Βαρέλα-Κρέσπο είχε φέρει στην 11άδα, το δίδυμο Ινγκασον-Μιχάι δημιουργώντας ένα καινούριο “ζευγάρι” κεντρικών αμυντικών. Τώρα, για την πρεμιέρα των play off, θα λείπει ο τιμωρημένος, Ινγκι Ινγκασον ενώ δεν είναι ακόμη έτοιμος ο Κρέσπο.

Έτσι λοιπόν, αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη, ο Μιχάι θα είναι μαζί με τον Βαρέλα, οι κεντρικοί αμυντικοί του ΠΑΟΚ. 

Μιχάι: “Το καλύτερο δίδυμο στόπερ στην Ελλάδα”

Ο Μιχάι προφανώς και ήξερε, όταν ανακοινώθηκε η μετεγγραφή του στον ΠΑΟΚ, το προηγούμενο καλοκαίρι ότι θα πρέπει να δουλεύει και να περιμένει την ευκαιρία, παρόντων Βαρέλα, Κρέσπο και Ινγκασον.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, σε συνέντευξή του (7/7/2019), το προηγούμενο καλοκαίρι στη διάρκεια της προετοιμασίας, μεταξύ άλλων, είχε πει: “Όταν με προσέγγισε ο ΠΑΟΚ γνώριζα για το δίδυμο Κρέσπο Βαρέλα. Πιστεύω και εγώ ότι είναι το καλύτερο δίδυμο στόπερ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Από εκεί και πέρα εγώ έχω ως στόχο να γίνομαι καθημερινά καλύτερος και προσπαθώ να παίρνω πράγματα και να μαθαίνω από αυτούς”. 

Φερέιρα: “Πρωταθλητής δουλειάς”

Όσοι γνωρίζουν τον παίκτη αναφέρονται και στο πείσμα του για να πετύχει και στην όρεξη για δουλειά και την προσωπικότητά του. Αυτό είχε κάνει και ο Γιώργος Ταράσης μιλώντας στο Novasports.gr, μετά το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στο Κύπελλο. 

Ο Ταράσης δούλεψε με τον Ενέα Μιχάι για τρεις σεζόν στον Παναιτωλικό. Από την Κ17 μέχρι και την Κ20 του Παναιτωλικού και μέχρι να πάει στην πρώτη ομάδα.

Ο ίδιος ο Φερέιρα είχε φροντίσει -πριν το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο- να απονείμει τα εύσημα στον Μιχάι για το πώς δουλεύει στις προπονήσεις.

“Πρωταθλητής δουλειάς”, ήταν η φράση που χρησιμοποίησε. 

Αυτό είπε μεταξύ άλλων, και μετά το παιχνίδι Κυπέλλου όταν ρωτήθηκε για το ντεμπούτο του 22χρονου. Είχε πει τα εξής: “Είναι αλήθεια ότι σήμερα παίξανε οι δυο καλύτεροι στόπερ που είχαμε στη διάθεσή μας (σ.σ.: Ινγκασον-Μιχάι), ο Μιχάι είναι πρωταθλητής δουλειάς, ποτέ δεν υπήρξε μέρα που να μην ήθελε να κάτσει παραπάνω στην προπόνηση, είναι αλήθεια ότι δεν είμαστε το ίδιο μαέστροι ας πούμε, αλλά σήμερα βγήκε κάτι καλό από όλους και το είδαμε σήμερα σε μεγάλο βαθμό.

Ομαδικά πήγαμε καλά και ο ίδιος βέβαια τα πήγε εξαιρετικά. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που είχε αγωνιστεί ελάχιστα, του δόθηκε σήμερα η ευκαιρία και ανταποκρίθηκε”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.