Ολυμπιακός: Ο “καυτός” Ιούνιος των ανανεώσεων και των αναχωρήσεων (videos)

Τον προσεχή Ιούνιο ολοκληρώνονται μια σειρά σημαντικών συμβολαίων του Ολυμπιακού. Τα "θρίλερ" και οι "σίγουροι"!

Η σεζόν 2023/2024 είναι ιδιαίτερη για τον Ολυμπιακό, καθώς σε αγωνιστικό επίπεδο οι Πειραιώτες ακροβατούν μεταξύ μαχητικότητας και ασυνέπειας! Έτσι ο Ολυμπιακός είναι ακόμα ενεργός στη μάχη του UEFA Conference League, αν και έχει μείνει πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος. Οι “ερυθρόλευκοι” παράλληλα προγραμματίζουν τη διαμόρφωση του ρόστερ της νέας σεζόν, μετά και την κατ’ αρχή συζήτηση σε καλό κλίμα με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την ανανέωση της συνεργασίας του.

Αυτοί που φεύγουν, αυτοί που μένουν

Ο Ολυμπιακός θα δει αρκετούς απ’ τους “παλιούς” του ρόστερ να βρίσκονται προ των πυλών της αποχώρησης απ’ τον Ολυμπιακό, ενώ υπάρχουν και αρκετές συμφωνίες με δανεικούς που αναμένεται ν’ απασχολήσουν. Απ’ τους παίκτες του ρόστερ, οι οποίοι βρίσκονται για χρόνια στον Πειραιά, ολοκληρώνονται τα συμβόλαια των Φορτούνη, Μασούρα, Ελ Αραμπί, Καμαρά, Καρβάλιο και Τζολάκη. Απ’ τους παραπάνω παίκτες θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση των Καμαρά και Καρβάλιο. Ο Καμαρά ουσιαστικά έχει τεθεί εκτός ομάδας, ενώ ο Καρβάλιο παρά τις αναλαμπές είναι σχεδόν σίγουρο πως θ’ αποτελέσει παρελθόν. Ο 37χρονος Ελ Αραμπί αν και είναι αγαπητός σε ολόκληρο τον σύλλογο, ίσως αποχωρήσει για άλλη ομάδα, ενώ πιθανό είναι να αναλάβει άλλο πόστο στον Ολυμπιακό. Η αγωνιστική παραμονή του δεν συγκεντρώνει πιθανότητες.

Η ζυγαριά των παλιών

“Καυτά” θεωρούνται τα σενάρια των Φορτούνη, Μασούρα και Τζολάκη. Ήδη αρκετοί σύλλογοι έχουν ενδιαφερθεί για τους παραπάνω ποδοσφαιριστές και έχουν γίνει κάτι παραπάνω από κρούσεις. Οι τρεις συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, ειδικά οι Φορτούνης και Μασούρας, έχουν ζήσει παραπάνω από… μία ποδοσφαιρικές ζωές στον Ολυμπιακό και η αλλαγή περιβάλλοντος δεν τους αφήνει αδιάφορους. Ωστόσο από πλευράς Ολυμπιακού υπάρχει διάθεση να γίνει ουσιαστική προσπάθεια για να παραμείνουν στο ρόστερ. Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα πραγματοποιήσει την τελευταία συζήτηση, καθώς πρόκειται για παίκτες τους οποίους έχει μέσα στην καρδιά του. Την ίδια ώρα το νέο πρότζεκτ που έχει ξεκινήσει να εξελίσσεται στον Ολυμπιακό υπό τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, δεν αφήνει αδιάφορους τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα προσθέσουν αυτή την παράμετρο στην τελική ζυγαριά τους! Η σπουδαία εικόνα του Γιώργου Μασούρα με την εθνική ομάδα, ανεβάζει ακόμα περισσότερο τη μετοχή του και πιθανότατα τους μνηστήρες, που θα είναι περισσότεροι απ΄την Μπόχουμ που είναι η ομάδα που παίζει τον ρόλο του “λαγού”. Να προσθέσουμε και τον αστερίσκο των 100 ετών ζωής που συμπληρώνει ο Ολυμπιακός τον Μάρτιο του 2025. Θα είναι ένα ορόσημο, το οποίο όσοι ζήσουν, θα τους τοποθετήσει σε ένα ξεχωριστό ιστορικό πλαίσιο.

Η μάχη των δανεικών

Στη μάχη των δανεικών, θα… πέσουν κορμιά! Ήδη υπάρχουν παίκτες οι οποίοι έχουν κερδίσει τον οργανισμό με τις επιδόσεις τους και θα αναζητηθεί ο ιδανικότερος τρόπος για να παραμείνουν στο ρόστερ. Αυτοί είναι οι Ποντένσε, Όρτα, Αλεξανδρόπουλος και λιγότερο ο Ναβάρο. Η περίπτωση του Κάρμο είναι δύσκολη λόγω της υψηλότατης ρήτρας που του έχει θέσει η Πόρτο!

Ο Ελ Κααμπί να μην γίνει… Μπακαμπού και το φώτο-φίνις του Γιόβετιτς!

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί με συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2024 και ο Μαροκινός βάδισε στα χνάρια του Ελ Αραμπί! Έτσι η διαπραγμάτευση που θα γίνει θα είναι σε διαφορετικό πλαίσιο, καθώς οι Πειραιώτες έχοντας χάσει την… παρτίδα με τον Σεντρίκ Μπακαμπού την περασμένη σεζόν, θα προσπαθήσουν φέτος να “δέσουν” όσο το δυνατόν ταχύτερα τον Ελ Κααμπί. Ο ίδιος είναι ικανοποιημένος στον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν έχει δημισιοποιήσει διάθεση παραμονής. Βέβαια και ο Μπακαμπού, που το έκανε, τελικά προτίμησε τα πολλά περισσότερα χρήματα που βρήκε απ’ την Αλ Νασρ. Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με τον Στέφαν Γιόβετιτς, η αλλαγή στην αγωνιστική εικόνα του Μαυροβούνιου, θα αλλάξει εν μέρει τα δεδομένα για πιθανή παραμονή του στον Ολυμπιακό. Το “φώτο φίνις” στη σεζόν θα είναι καθοριστικό για τις τελικές αποφάσεις!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.