Άρης-ΑΕΚ 3-3: Την “γκρέμισε” στις καθυστερήσεις (Highlights)

Εκπληκτικό παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Μορόν να ισοφαρίζει σε 3-3 για τον Άρη στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και να «γκρεμίζει» την ΑΕΚ από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο όψεις. Στο πρώτο μισό η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη μετουσίωσε την υπεροχή της σε γκολ με πέναλτι του Άμραμπατ (15’), όμως στο δεύτερο μισό ο Άρης ανέβασε την απόδοσή του και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με ωραίο ενέργεια του Φετφατζίδη. Στο δεύτερο μέρος έγινε της… ανατροπής με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν το 2-1, αλλά την «Ένωση» να απαντάει με δύο τέρματα. Το εκπληκτικό ντέρμπι ολοκληρώθηκε με ακόμα ένα γκολ. Ο Βίντα από ήρωας έγινε μοιραίος και ο Μορόν με πέναλτι έγραψε το τελικό 3-3 και έστειλε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Τα αρχικά πλάνα

Με σύστημα 4-2-3-1 ο Άρης του Άκη Μάντζιου κόντρα στην ΑΕΚ για την 26η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Κάτω από τα δοκάρια σταθερά ο Κουέστα. Τετράδα στην άμυνα με τους Φατόρε, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Μοντόγια από τα δεξιά προς στα αριστερά. Στα χαφ οι Ζιλκάι, Βερστράτε. Στις πτέρυγες ο Παναγίδης δεξιά και ο Σαβέριο αριστερά. Βασικός στην κορυφή της επίθεσης ο Ανσαριφάρντ και πίσω του ο Φετφατζίδης.

Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε σύστημα 4-4-2 για την Ένωση. Κάτω από τα δοκάρια ο Στάνκοβιτς, στην άμυνα ο Ρότα δεξιά και ο Χατζισαφί αριστερά. Δίδυμο στα στόπερ οι Βίντα – Κάλενς. Τετράδα στη μεσαία γραμμή με Γιόνσον, Λιούμπιτσιτς, Άμραμπατ και Ελίασον. Στην κορυφή της επίθεσης ο Πόνσε και λίγο πιο πίσω ο Μάνταλος.

«Χτύπησαν» από μία φορά Άρης και ΑΕΚ

Η ΑΕK είχε τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά με τους φιλοξενούμενους να «σημαδεύουν» την αριστερή πλευρά του Άρη. Η στρατηγική κίνηση αυτή του Αλμέιδα του βγήκε σε καλό, καθώς στο 14’ ο Αμραμπατ βρέθηκε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του Μοντόγια και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο ίδιος παίκτης από την άσπρη βούλα νίκησε τον Κουέστα για το 0-1. 

Η αντίδραση του Άρη άργησε να έρθει. Η «Ένωση» συνέχισε να έχει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και να δημιουργεί προβλήματα στο παιχνίδι του αντιπάλου της. Όσο περνούσε η ώρα το σύνολο του Άκη Μάντζιου ανέβαζε πιο ψηλά τις γραμμές του και στο 24’ ο Ανσαριφάρντ απείλησε για πρώτη φορά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Οι πρωταθλητές είχαν τις ευκαιρίες τους να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, χωρίς να το καταφέρουν και τελικά το… πλήρωσαν. Στο 41’ ο Φετφατζίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο σωστά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ του σκόρερ. Ο άσος των γηπεδούχων δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη δεύτερη φορά. Συγκεκριμένα στο 43’ εκμεταλλεύτηκε την ωραία κεφαλιά πάσα του Ανσαριφάρντ και αφού πέρασε τον Στάνκοβιτς με πλάγιο σουτ έγραψε το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου. 

Έγινε της ανατροπής

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές από τον Μάντζιο, αλλά και με γκολ από τους γηπεδούχους. Οι Μορόν και Ρόουζ πήραν τη θέση των Ανσαριφάρντ και Φαμπιάνο, αντίστοιχα και τρία λεπτά αργότερα ο πρώτος ξεκίνησε τη φάση για το 2-1. Ο Σαβέιρο (49’) εκμεταλλεύτηκε την πάσα του συμπαίκτη του και με διπλή προσπάθεια νίκησε τον γκολκίπερ της ΑΕΚ και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. 

Οι πανηγυρισμοί από τους φιλάθλους του Άρη κράτησαν έξι λεπτά περίπου. Η ΑΕΚ βγήκε στην επίθεση με σκοπό να ισοφαρίσει και το κατάφερε στο 55’, αφού έχασε νωρίτερα ευκαιρία. Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών στο δεύτερο μέρος, ο Λιούμπισιτς γύρισε από τα δεξιά, σουτ του Γιόνσον, ο Κουέστα έπεσε, αλλά δεν έδιωξε μακριά. Ο Βίντα από αριστερά της μικρής περιοχής με σουτ νίκησε τον γκολκίπερ του Άρη και έκανε το 2-2. 

Οι δύο προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα με την ΑΕΚ να συνεχίζει να διατηρεί τα ηνία και να πιέζει την άμυνα του Άρη. Στο 67’ ο Ελίασον έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Πόνσε με δυνατό άλμα και κεφαλιά έστειλε τη «στρογγυλή θεά» στο οριζόντιο δοκάρι και στο βάθος της εστίας, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο ανατροπή. 

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει γρήγορο ρυθμό, ο Άρης αύξησε την πίεση του για το γκολ, και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο κ. Σιδηρόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα για χέρι του Βίντα, ο οποίος από ήρωας έγινε… μοιραίος. Ο Μορόν ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι και διαμόρφωσε το τελικό 3-3 στέλνοντας τον ΠΑΟΚ στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα και με προβάδισμα στην αφετηρία των Playoffs. 

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Μοντόγια, Εμβοντό, Βέλεθ – Λιούμπισιτς, Τσούμπερ, Σιμάνσκι.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φαμπιάνο (46′ Ρόουζ), Σαβέριο, Μπράμπετς, Ανσαριφάρντ (46′ Μορόν), Φατόρε, Φετφατζίδης (68′ Ρουπ), Βερστράτε, Εμβοντό (68′ Βέλεθ), Μοντόγια, Παναγίδης (82′ Σουλεϊμάνοφ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Γιόνσον, Μάνταλος (64′ Τσούμπερ), Λιούμπισιτς (63′ Πινέδα), Άμραμπατ (63′ Πισάρο), Πόνσε (72′ Αραούχο), Ελίασον (73′ Σιμάνσκι).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.