Παναθηναϊκός–Άρης 2-0: «Πράσινη» αντίδραση, «κιτρινόμαυρη» καθίζηση

Ύστερα από δύο σερί εντός έδρας «γκέλες» (Λαμία-Κηφισιά), το «τριφύλλι» έφτασε στο τρίποντο με γκολ στα πρώτα λεπτά του κάθε ημιχρόνου.

Την επιστροφή στις νίκες στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε 2-0 του Άρη στο μεγάλο παιχνίδι της εμβόλιμης 25ης στροφής της Stoiximan Super League. Σκόρερ της «πράσινης» επικράτησης ήταν οι Μπακασέτας (4’) και Ιωαννίδης (52’), οι οποίοι βρήκαν δίκτυα στις αρχές του κάθε μέρους. Το «τριφύλλι» ήταν κυρίαρχο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα.

Αντίθετα οι «κιτρινόμαυροι» αστόχησαν στην κομβική φάση του Σαμόρα (47’), ο οποίος έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Ντραγκόφσκι. Αυτή ήταν και η στιγμή του παιχνιδιού για τους Θεσσαλονικείς, μιας και αντί για το 1-1 δέχτηκαν το δεύτερο γκολ τους πέντε λεπτά μετά. Τρίτος και πάλι ο Παναθηναϊκός με 55 βαθμούς, συνεχίζει πέμπτος (έχοντας «κλειδώσει» αυτή τη θέση εν όψει playoffs) ο Άρης.

Γκολ από τα αποδυτήρια και «πράσινη» κυριαρχία

Εξαιρετικά άρχισε το ματς για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μόλις στο 4’ άνοιξε το σκορ. Ο Μπακασέτας πήρε την πάσα του Παλάσιος και έκανε το 1-0. Η φάση εξετάστηκε και από τον VAR για οφσάιντ, δίχως κάτι το μεμπτό. Ο Άρης «πάγωσε» από αυτό το τέρμα και δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, με τους γηπεδούχους να πιέζουν και για δεύτερο. Αμέσως μετά τη σέντρα, οι «πράσινοι» έκλεψαν και έφτασαν κοντά στο 2-0, όμως ο Κουέστα είπε «όχι» στον Ιωαννίδη. Ο καταιγισμός του «τριφυλλιού» συνεχιζόταν και στο 14’ ο Μπερνάρ αστόχησε από πλεονεκτική θέση, σε μία φάση που εύκολα θα μπορούσε να έχει άλλη κατάληξη.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Ιωαννίδης πήγε να βάλει ένα εκπληκτικό γκολ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε τα χατίρι. Ο Έλληνας επιθετικός βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, την έσκαψε από πάνω του, όμως αυτή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς των Θεσσαλονικιών. Οι ποδοσφαιριστές του Άκη Μάντζιου έγιναν απειλητικοί για πρώτη φορά στον αγώνα στο 25’ με την κεφαλιά του Ρόουζ, η οποία κόντραρε στον Ακαϊντίν και κατέληξε στην αγκαλιά του Ντραγκόφσκι. Στο 31’ ο Ιωαννίδης και πάλι προσπάθησε να νικήσει τον Κουέστα, χωρίς η τελική του επιλογή από πλάγια θέση να βρίσκει στόχο.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Άρης κατάφερε να ισορροπήσει την εικόνα και να μη δεχτεί άλλη φάση, φτάνοντας κοντά στην ισοφάριση στο 41’, ύστερα από διαδοχικές κόντρες! Το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου 45λεπτου βρήκε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 1-0, έχοντας 50% ευστοχία στις προσπάθειες στην εστία (επτά συνολικά, έναντι τριών).

Ιωαννίδης

Υπόθεση πέντε λεπτών: Το έχασε ο Σαμόρα, το έβαλε ο Ιωαννίδης

Μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-1 με την έναρξη του δεύτερου μέρους έχασε ο Άρης. Στο 47’ ο Σαμόρα βρέθηκε μόνος του στην περιοχή του Παναθηναϊκού, έπιασε την κεφαλιά, η οποία πέρασε… σύριζα από το δοκάρι του Ντραγκόφσκι. Αυτό που δεν κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι, το πέτυχαν αμέσως μετά οι γηπεδούχοι. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σουλεϊμάνοφ και ύστερα από εξέταση της φάσης μέσω VAR, ο Αλ-Χακίμ έδωσε πέναλτι. Στο 52’ ο Ιωαννίδης ανέλαβε την ευθύνη και ήταν εύστοχος για το 2-0 του «τριφυλλιού». Ένα λεπτό μετά λίγο έλειψε να γίνει και το 3-0, με τον Κουέστα να λέει «όχι» στον Παλάσιος.

Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν μία… ανάσα από το να μπουν ξανά στο ματς στο 61’. Ο Μάνου Γκαρθία σούταρε από μακριά, με τον Ντραγκόφσκι να δείχνει τα αντανακλαστικά του και να διώχνει σε κόρνερ. Οι παίκτες του Μάντζιου πίεζαν και έψαχναν το γκολ, με την επόμενη φάση του αγώνα να έρχεται για τους ίδιους δέκα λεπτά μετά. Ο Νταρίντα απείλησε έξω από την περιοχή, μην μπορώντας να βρει στόχο. Ακολούθησαν δύο εξαιρετικές στιγμές για τον Παναθηναϊκό στο 86′ και το 88′, που όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες από τους ποδοσφαιριστές του Τερίμ.

Η ταυτότητα του ματς:

25η αγωνιστική Stoiximan Super League

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Μοχάμεντ Αλ-Χακίμ,

Βοηθοί: Φρέντρικ Κλαϊβέρ, Μεχμέτ Κούλουμ

4ος: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Κίτρινες: 24’ Μλαντένοβιτς, 84’ Αράο  – 55’ Οντουμπάτζο

Σκόρερ: 4’ Μπακασέτας, 52’ (πεν.) Ιωαννίδης

Παναθηναϊκός (Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ούγκο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Ζέκα, Τσέριν (80’ Αράο), Μπακασέτας (89’ Αράο), Παλάσιος (80’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (80’ Σπόραρ), Μπερνάρ (90+1’ Λημνιός).

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Ρόουζ, Μοντόγια (71’ Φεράρι), Τζούρασεκ, Νταρίντα, Ζιλ (71’ Βέλεθ), Σουλεϊμάνοφ (84’ Φετφατζίδης), Σαμόρα, Μορόν (46’ Ανσαριφάρντ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.