Λουτσέσκου: «Τέσσερα ντέρμπι σε 10 μέρες; Ενδεχομένως να υπήρχαν και άλλες ημερομηνίες να γίνουν…»

Τι είπε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το τέλος του αγώνα Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-3 για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Αναλυτικά:

Για την δεύτερη νίκη μαζί με αυτή στην Λεωφόρο και το αν η εικόνα σε αυτά τα δυο ματς δείχνει ότι έχει ξεπεράσει τις κακές εμφανίσεις στα ντέρμπι εντός Τούμπας: «Απέναντι στην ΑΕΚ δεν κάναμε κακό ματς, κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι, κάναμε ευκαιρίες και πετύχαμε τελικά ένα γκολ στο 90ο λεπτό. Πολύ δύσκολο παιχνίδι εκεί, βάλαμε γκολ αργά αλλά γενικότερα είμαστε σε μια φάση που βγάζουμε αντίδραση στα ματς που τρώμε γκολ. Διαχειριστήκαμε πολύ καλά, και βγάλαμε εκτός όλες τις δυσάρεστες σκέψεις μετά από τα ματς με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, κάνοντας ένα εξαιρετικό ματς με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο και σήμερα ήμασταν πολύ καλοί, παίρνοντας μια σημαντική νίκη. Είχαμε δυο δοκάρια στο πρώτο μέρος, πετύχαμε τρία γκολ και θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερα. Ξέρετε πολύ καλά ότι με τον Παναθηναϊκό αποκλειστήκαμε από την κακή μας τύχη. Το γεγονός ότι σήμερα δεχτήκαμε ένα γρήγορο δείχνει ότι ήταν ένα δύσκολο ματς, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Κάναμε ευκαιρίες και στο πρώτο ημίχρονο απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήταν… ειλικρινής εντός αγωνιστικού χώρου.

Το έχω πει από την αρχή της χρονιάς ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα ιδιαίτερο και δύσκολο πρωτάθλημα, η διοργάνωση είναι τέσσερις ομάδες με εγωισμό, παλεύουν, ακολουθεί ο Άρης που έχει μια καλή ομάδα και άλλες που είναι δυνατές. Υπάρχουν διάφορες περίοδοι όπως αυτές που ότι κάνεις σου βγαίνουν και άλλες που δεν βγαίνει τίποτα και πρέπει να υποφέρεις στον αγωνιστικό χώρο. Σε αυτή την χρονιά έχουμε παίξει κρίσιμα ματς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Όταν περάσαμε την Άιντραχτ πανηγυρίσαμε γιατί δεν θα είχαμε ένα γεμάτο Φλεβάρη με ματς, αλλά τελικά είχαμε. Να παίζουμε τέσσερα ντέρμπι σε 10 μέρες, είναι πολύ περίπλοκο. Δεν ξέρω ποιος το αποφάσισε αυτό, αλλά δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα. Ποια άλλη ελληνική ομάδα το έχει ζήσει αυτό; Το ζήσαμε αυτό ξανά στα προκριματικά το καλοκαίρι με σερί παιχνίδια. Ο Παναιτωλικός που ήταν και αυτός στα ημιτελικά, έχει με διαφορά τριών εβδομάδων στα ματς του στο Κύπελλο. Όλο αυτό δημιούργησε μια πίεση στην ομάδα και έπρεπε να αντιδράσουμε. Δημιουργήθηκαν προβλήματα τραυματισμών γιατί είχαμε τέσσερα ματς με μεγάλη ένταση. Είμαστε και τυχεροί γιατί δεν έχουμε τόσα πολλά προβλήματα Ενδεχομένως να υπήρχαν και άλλες ημερομηνίες για να γίνουν τα ματς».

Για την εικόνα της ομάδας μέχρι το 60ο λεπτό και την είσοδο στο ματς του Ζίβκοβιτς: «Μέσα σε μια σεζόν υπάρχουν στιγμές και στιγμές. Ήμασταν επηρεασμένοι από το ματς της Τετάρτης και τον τρόπο που αποκλειστήκαμε. Αγωνιστικά, πνευματικά, ψυχολογικά ήμασταν επηρεασμένοι και σήμερα, επίσης το γεγονός ότι ο αντίπαλος έβαλε γρήγορο γκολ μας έφερε σύγχυση. Στο πρώτο μέρος είχαμε δυο δοκάρια και φάσεις για γκολ, στο δεύτερο ηρεμήσαμε, οι αλλαγές έφεραν φρέσκο αέρα στην ομάδα με την ποιότητα τους και μας έδωσαν πράγματα στο σκοράρισμα. Η εικόνα του σκορ διαμορφώνει την εικόνα κάθε αγώνα. Είχαμε υπομονή να γυρίσουμε την μπάλα και να βρούμε διαδρόμους. Είναι και θέμα χαρακτηριστικών των παικτών μας. Ο Τζίμας είναι νέος παίκτης και χρειάζεται υπομονή, ο Ντεσπόντοφ έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, ο Γιόνι είναι ένας φανταστικός παίκτης αλλά χρειάζεται προσαρμογή και θα τον χρειαστούμε στην Ευρώπη, ο Μάρκος Αντόνιο είναι ένας εντελώς διαφορετικός παίκτης. Το πιο σημαντικό είναι να παίρνουμε το μάξιμουμ από όλους και με όλο το σεβασμό στον Παναιτωλικό θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με μεγαλύτερο σκορ».

Για το πόσο απειλητικός ήταν ο Παναιτωλικός απέναντι στον ΠΑΟΚ: «Το παιχνίδι ήταν επικίνδυνο για εμάς πριν καν αρχίσει ειδικά αυτή την εβδομάδα που είχαμε. Ο Παναιτωλικός είναι μια καλή ομάδα, που παλεύει όλα τα ματς γιατί δίνει μάχη για την παραμονή. Είναι ποδόσφαιρο όμως και είχαμε μετά το 1-0, ένα ματς ολόκληρο να απαντήσουμε. Ο αντίπαλος έπαιζε με υπομονή με εννέα παίκτες γύρω από την περιοχή του, δέχομαι ότι δεν ήμασταν ήρεμοι στο πρώτο μέρος αλλά ακόμα και στο πρώτο μέρος είχαμε τις στιγμές μας. Είναι μια υγιής ομάδα ο Παναιτωλικός, αλλά όταν εμείς αντιμετωπίζουμε ομάδες που βάζουν πρώτες γκολ πρέπει να δείχνουμε υπομονή για να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα».

Για τους τραυματισμούς στην άμυνα, τον Εκόνγκ και ενόψει της Ευρώπης: «Δεν μπορώ να πω κάτι για τον Εκόνγκ. Έχω μικρές ελπίδες να έχει κάτι πιο ελαφρύ, θα δούμε αύριο-μεθαύριο. Δεν μπορώ να κάθομαι να κλαίω για τους τραυματισμούς, πρέπει να βρούμε λύσεις, θα πρέπει να δούμε τι είναι διαθέσιμο για εμάς και από εκεί και πέρα να κάνουμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση».

Γιατί το τι κρατάει από το ματς και δεν θέλει να το δει στο μέλλον: «Κρατάω το αποτέλεσμα αρχικά. Στην συνέχεια τον τρόπο που αντιδράσαμε και πως ήρθε αυτή η νίκη, που δεν τα παρατήσαμε σε κανένα σημείο του αγώνα. Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για εμάς. Δεν μου αρέσει… το σιχαίνομαι όπως και όλοι οι προπονητές να δεχόμαστε γκολ τόσο νωρίς. Θα ήθελα λιγότερο εγωισμό από τους παίκτες μου σε φάση δημιουργίας επιθέσεων».

Για την εικόνα του Ζίβκοβιτς και του Κωνσταντέλια: «Αυτό που γνωρίζω για τον Ντέλια είναι ότι αν του δώσεις μια στο χέρι, μια στο κεφάλι και μια στο πόδι, θα νιώθει καλά και θα τις διαχειριστεί πολύ καλά. Έκανε αρκετές ωραίες ενέργειες, γενικά ήταν πολύ καλός. Όλοι οι παίκτες όμως έχουν την δική τους ποιότητα. Θα πρέπει να διαχειριστεί ο Ντέλιας κάποιες καταστάσεις μέσα στο γήπεδο. Για τον Ζίβκοβιτς είδαμε και σήμερα και την Τετάρτη ότι είναι ξανά… πίσω. Τους χρειαζόμαστε όμως όλους, και στόχος μας ως τιμ είναι να τους πείσουμε να είναι έτοιμοι για κάθε ματς».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.