Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2: Διπλό “Ένωσης” με έντονα παράπονα Πειραιωτών! (highlights)

Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στο Φάληρο 1-2 επί του Ολυμπιακού! Έντονα παράπονα των Πειραιωτών για αποφάσεις των διαιτητών.

Η ΑΕΚ θριάμβευσε στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Super League επικρατώντας 1-2 του Ολυμπιακού στο Φάληρο. Σκόρερ οι Γκαρσία (32′), Τσούμπερ (38′) και Μασούρας (44′). Έντονα τα παράπονα του Ολυμπιακού για τη διαιτητική ομάδα απ’ τη Σλοβακία, για τις φάσεις του ακυρωθέντος γκολ του Μασούρα στο 67′ και της περίπτωσης πέναλτι στον Ναβάρο στο 80′.

Πως ξεκίνησαν

 Ο Κάρλος Καρβαλιάλ δεν προχώρησε σε εκπλήξεις σε ό,τι αφορά το αρχικό σχήμα των Πειραιωτών. Ο Πασχαλάκης ξεκίνησε κάτω απ’ τα γκολποστ, στην άμυνα πήραν θέσεις οι Ορτέγκα, Μπιανκόν, Ρέτσος και Ροντινέι. Αμυντικά χαφ ήταν οι Καμαρά και Έσε, ενώ μπροστά τους επιχείρησαν οι Φορτούνης, Ποντένσε και Μασούρας. Στην κορυφή βρέθηκε ο Ναβάρο.

Στον πάγκο έμεινε ο Σταύρος Πήλιος μετά την εμφάνιση που έκανε με τον Βόλο, καθώς ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε για το αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΚ τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Ο Αργεντινός προπονητής ξεκίνησε με τον Στάνκοβιτς στην εστία, στην άμυνα δεξιά τον Ρότα, αριστερά τον Σιντιμπέ και στόπερ τους Κάλενς, Βίντα, αμυντικό χαφ τον Σιμάνσκι, δεξιά επέστρεψε ο Άμραμπατ, αριστερά ο Γκατσίνοβιτς, στον άξονα ο Πινέδα, ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν οι Τσούμπερ, Γκαρσία.

Λίγες φάσεις, πολλές μονομαχίες

Ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Ροντινέι σέντραρε από δεξιά και βρήκε αμαρκάριστο τον Μαντί Καμαρά. Ο μέσος απ’ τη Γουινέα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ! Καμία απ’ τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της στα επόμενα λεπτά. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει ψηλά, ωστόσο η ικανότητα της ΑΕΚ στις αντεπιθέσεις φρέναρε τους παίκτες του Καρβαλιάλ. Η ΑΕΚ προβλημάτισε για πρώτη φορά τον Πασχαλάκη στο 15′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Άμραμπατ και διώξιμο με κεφαλιά από τον Μπιανκόν, ο Πινέδα σούταρε με τη μία αλλά έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Το πάθος δεν έλειψε στο ντέρμπι! SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ – ΑΕΚ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Νευρικότητα στην τελική προσπάθεια

Λίγο πριν το 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου οι δύο ομάδες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για το πρώτο γκολ του ντέρμπι, χωρίς ωστόσο να εκδηλωθεί επικίνδυνη τελική προσπάθεια. Στο 15′ μετά από πολύ ωραία αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Ναβάρο πέρασε στον Φορτούνη κι εκείνος κινήθηκε στον άξονα, αλλά ο Βίντα πριν κάνει πάσα για τον αμαρκάριστο Μασούρα έδιωξε τον κίνδυνο για την ΑΕΚ. Στο 19′ μετά από σοβαρό λάθος του Μασούρα, η μπάλα έφτασε στον Λιβάι Γκαρσία ο οποίος πέρασε στον Ρότα, εκείνος μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Ρέτσος πρόλαβε και τον σταμάτησε.

“Πέταξε” και σκόραρε ο Γκαρσία!

Ο Λιβάι Γκαρσία άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ στο 31ο λεπτό. Ύστερα από κόρνερ που παραχώρησε εύκολα ο Ορτέγκα σε πίεση του Σιντιμπέ, ο Άμραμπατ εκτέλεσε εξαιρετικά, με τον Λιβάι Γκαρσία να έρχεται σχεδόν από το ύψος της περιοχής αμαρκάριστος και με τρομερό άλμα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη! Αυτό ήταν το 6ο γκολ του επιθετικού απ’ το Τρινιντάντ και Τομπάγκο σε 7 ματς στη Super League.

Ο Λιβάι πανηγυρίζει το γκολ στο Φάληρο! SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ – ΑΕΚ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

“Καρμπόν” φάση με σκόρερ Τσούμπερ!

Στο 38′ η ΑΕΚ ευτύχησε να φτάσει σε δεύτερο γκολ, το οποίο προήρθε από φάση πανομοιότυπη μ’ εκείνη του πρώτου τέρματος της “Ένωσης”. Ο Γκαρσία πήρε ξανά την κεφαλιά από κόρνερ του Άμραμπατ, η μπάλα στρώθηκε στον Τσούμπερ ο οποίος από κοντά έγραψε το 0-2! Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για off side, αλλά μέσω VAR κατακυρώθηκε ως έγκυρο για την ομάδα του Αλμέιδα.

Με την… άδεια του VAR σκόρερ ο Τσούμπερ! SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ – ΑΕΚ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Το “καθήκον” του ο Μασούρας, μετά από… ΑΙ πάσα του Φορτούνη!

Ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ στο 44′ με τον Γιώργο Μασούρα. Ο Έλληνας μέσος εκτέλεσε τον Στάνκοβιτς, αφού λίγο νωρίτερα είχε δεχτεί εξαιρετική πάσα στον άξονα απ΄τον Κώστα Φορτούνη. Ο Ρότα έχει χάσει το μαρκάρισμα του Μασούρα, αλλά και τα στόπερ της ΑΕΚ ήταν εκτός θέσης για να δημιουργηθεί μεγάλο κενό στον άξονα. Πέμπτο γκολ του Μασούρα στη Super League και πρώτο μετά τις 5 Νοεμβρίου και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο. Όλα τα γκολ τα έχει πετύχει στο “Καραϊσκάκη” μέχρι στιγμής.

Σκόρερ… Φαλήρου ο Μασούρας! SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ – ΑΕΚ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ήταν ένα σχετικά ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο για τις δύο ομάδες σε κατοχή μπάλας, ολοκλήρωση μεταβιβάσεων και μονομαχίες, με την ΑΕΚ να έχει 8 σουτ (3 στον στόχο) αντί 3 (2 στον στόχο) του Ολυμπιακού. Για τον Ολυμπιακό ήταν το 5ο συνεχόμενο πρώτο ημίχρονο στη Super League, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς να έχει το προβάδισμα στο σκορ!

Επέστρεψε ο Ολυμπιακός, “άφαντη” η ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός ήρθε απ’ τα αποδυτήρια με ένταση, πίεση ψηλά και διάθεση να βρει γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης. Αντιθέτως η ΑΕΚ έδειξε σημάδια κόπωσης και οι Πειραιώτες εκδήλωσαν την επιθετικότητα τους με μικρές ευκαιρίες – “προειδοποιήσεις” του Έσε (48′) και του Μασούρα (52′).

Έντονα παράπονα για τις αποφάσεις του Σλοβάκου Μαρέφκα και το VAR!

Oι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να είναι ανώτεροι στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν σε γκολ στο 67′. Ο Καμαρά γέμισε απίθανα απ’ τον άξονα για τον Μασούρα, ο οποίος έκανε το κοντρόλ με την ωμική ζώνη και σούταρε δυνατά για να ισοφαρίσει. Ο Σλοβάκος διαιτητής Μπόρις Μαρέφκα σφύριξε και ακύρωσε το γκολ για χέρι του Μασούρα, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Ο VAR θεώρησε πως ο Μασούρας έκανε κοντρόλ με το χέρι και ο Μαρέφκα δεν έκανε έλεγχο της φάσης με on filed review.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτύρονται! SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ – ΑΕΚ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

“Πρωταγωνιστής” ο VAR και στο 71′!

Ο Ολυμπιακός πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης και στο 71′ ο Ναβάρο βρέθηκε στην περιοχή σε συνθήκη “1 εναντίον 1” με τον Κάλενς. Ο Περουβιανός είχε ξεκάθαρη επαφή με τον Ναβάρο, ο οποίος έπεσε στο έδαφος, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε “παίζετε”, ενώ συμφώνησε μαζί του και ο VAR. Μάλιστα στη συνέχεια της φάσης η ΑΕΚ έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Άμραμπατ στην αντεπίθεση, ο οποίος σούταρε πάνω από την εστία! Στο 77′ ο Γκαρσία αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Γιόνσον.

Ανοιχτοί χώροι και δοκάρι για την ΑΕΚ

H AEK συνάντησε αρκετούς ελεύθερους χώρους, καθώς ο Ολυμπιακός έψαχνε το δεύτερο γκολ. Στο 80′ μετά από ωραία σέντρα του Γκατσίνοβιτς από τα αριστερά, ο Πινέδα πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Παχαλάκη και έφυγε άουτ. Στο 84′ ο Άμραμπατ αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Ελίασον.

Μαρτίνς, Ρίτσαρντς και Αλεξανδρόπουλος ήταν η τελευταία “ζαριά” του Καρβαλιάλ, με τους Καμαρά, Ορτέγκα και Ποντένσε ν’ αποχωρούν, ενώ ο Αλμέιδα απάντησε με Φερνάντες, Πόνσε και Μήτογλου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.