Γκενκ: Το μεγαλύτερο ταλέντο του βελγικού ποδοσφαίρου δηλώνει… ΠΑΟΚ! (pic&vids)

Αιφνιδίασε και... «θορύβησε» τους Βέλγους το 15χρονο παιδί-«θαύμα» του βελγικού ποδοσφαίρου

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας είναι η σημαντικότερη προοπτική του βελγικού ποδοσφαίρου.

Ο – ελληνικής καταγωγής – 15χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται με την ομάδα Νέων της Γκενκ έχοντας ήδη τρία γκολ και μία ασίστ. Αποτελεί μέλος της Εθνικής Βελγίου Κ17. Γεννημένος στο Γκενκ το 2008, από Έλληνες γονείς που μετακόμισαν στο Βέλγιο αποζητώντας ένα πιο ευοίωνο μέλλον. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στις Ακαδημίες της Γκενκ.

Αρχικά εκτιμήθηκε ως κάτι όχι και τόσο αξιόλογο (!) με συνέπεια να αγωνιστεί για μια διετία στις Ακαδημίες της Άντερλεχτ με τις ομάδες Κ14 και Κ15. Έχοντας καταλάβει όμως την… γκάφα ολκής στην οποία είχαν υποπέσει οι άνθρωποι της Γκενκ βρήκαν τον τρόπο να επανέλθουν καταφέρνοντας να τον πείσουν να υπογράψει σε ηλικία 15 ετών το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο μαζί τους.

Κωνσταντίνος Καρέτσας

Έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως της Μάντσεστερ Σίτι και του Άγιαξ ενώ πρόσφατα μετέχοντας με την Κ16 του Βελγίου στο περίφημο γαλλικό τουρνουά της Val De Marne με τη συμμετοχή της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας ήταν αυτός που κατέκτησε τον τίτλο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή (σ.σ. MVP) της διοργάνωσης.

Και μέσα σε όλα αυτά ήρθε και μία δημοσίευσή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου απεικονίζεται φορώντας φόρμα του ΠΑΟΚ με σχόλιο: «Από την 1η μέρα», συνοδευόμενο με ένα εικονίδιο μωρού, παραπέμποντας στη μέρα που γεννήθηκε. Γεγονός που προκάλεσε μια ανησυχία στις τάξεις των Βέλγων καθώς παραμένει «ανοικτό» το δικαίωμα επιλογής του για την Εθνική Ανδρών που θα επιλέξει να πλαισιώσει κι οι φόβοι μήπως – τελικά – αυτήν είναι η Εθνική Ελλάδας είναι αρκετοί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.