Ολυμπιακός: Ο συνεπής δρόμος του Κορδόν και η επιλογή του Φρέιρε (video)

Ο Νικολάς Φρέιρε ήρθε με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας, σύμφωνα με τον Αντόνιο Κορδόν.

Η μεταγραφή κεντρικού αμυντικού είναι προ των πυλών για τον Ολυμπιακό, καθώς το βράδυ της Κυριακής (23/07) έφτασε στην Ελλάδα, ο Νικολάς Φρέιρε για την ολοκλήρωση του τυπικού σκέλους της συμφωνίας του με τους Πειραιώτες. Ο Αντόνιο Κορδόν ολοκλήρωσε το “σαφάρι” αναζήτησης στόπερ μετά από διαπραγματεύσεις και αξιολόγηση αρκετών περιπτώσεων. Ο 62χρονος μάνατζερ σε συνεργασία με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, είχε καταλήξει σε συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία έπρεπε να διαθέτει ο νέος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού. Δεν είναι τυχαίο πως ο Ολυμπιακός ασχολήθηκε με αρκετούς αριστεροπόδαρους αμυντικούς, αλλά και 28+ σε ό,τι αφορά την ηλικία.

Ο στόπερ που αναζητούσε ο Κορδόν, θα είχε τον ρόλο ακρογωνιαίου λίθου στην άμυνα και με τη συγκεκριμένη ευθύνη θα φτάσει στον Πειραιά ο Νικολάς Φρέιρε. Ο Κορδόν θα μπορούσε εύκολα να κλείσει κάποιον άλλον παίκτη με ποιότητα, όλο αυτό το διάστημα αναμονής και αναζήτησης. Ωστόσο ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού φρόντισε να μην παρασυρθεί απ’ την ατμόσφαιρα που έκανε λόγο για καθυστερήσεις στις μεταγραφές και να καταλήξει στον Φρέιρε, μετά από αρκετές ζυμώσεις και δεκάδες ώρες στο τηλέφωνο!

Η επιλογή του Νικολάς Φρέιρε θα προσθέσει στον Ολυμπιακό το ειδικό βάρος που έχασε μετά την αποχώρηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου απ’ το “ερυθρόλευκο” ρόστερ. O ύψους 187 εκατοστών Αργεντινός αμυντικός διακρίνεται για το δυναμικό προφίλ του και τις επιτυχημένες του σεζόν με την UNAM. Ο Φρέιρε απ΄το 2019 και μετά είχε πλήρη αγωνιστική εγρήγορση και δράση με την “Πούμας” φτάνοντας τα 129 ματς με έξι γκολ και δύο ασίστ. Ο 29χρονος Αργεντινός είναι ένα δυναμικό σκαρί που δεν έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, ενώ έχει υψηλό κίνητρο να πετύχει στην ευρωπαϊκή του περιπέτεια, καθώς η προηγούμενη προσπάθεια του στην Τσβόλε τη σεζόν 2017-2018 δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Δείτε τη στατιστική ανάλυση της σελίδας “Gate7int” που ρίχνει φως στη σεζόν 2022-2023 για τον Φρέιρε. Ο Αργεντινός στόπερ είχε μεταξύ άλλων επιτυχία σε αμυντικές μονομαχίες στο έδαφος με ποσοστό 74%, κέρδισε τις εναέριες μονομαχίες κατά 56%, είχε ακρίβεια στις μεταβιβάσεις της τάξης του 84%.

Το αν θα “πιάσει” στον Ολυμπιακό ο συγκεκριμένος παίκτης αποτελεί ερωτηματικό και φυσικά θα το δείξει ο χρόνος. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Πειραιώτες προχώρησαν σε μια στοχευμένη επιλογή χωρίς να αφήσουν τον μεταγραφικό χρόνο να τους πιέσει. Η λογική λέει πως αυτό θα είναι υπέρ τους και πως ο Φρέιρε θα καταφέρει ν’ απαντήσει με επιτυχία στα “θέλω” του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, αλλά και του οργανισμού του Ολυμπιακού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.