ΑΕΚ: Παρέμεινε συγκεντρωμένη και τώρα…ΠΑΟΚ!

Η ΑΕΚ επικράτησε του Λεβαδειακού με 3-0 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής και πλέον επικεντρώνει την προσοχή της στο ματς της 23ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Πριν ξεκινήσουμε να γράφουμε για το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό, να πούμε περαστικά και όλα να πάνε καλά για τον Όλεγκ Ντατσένκο.

Τριπλή ανακοπή στην προπόνηση της Ζόρια. Ο Νταντσένκο βιώνει το χειρότερο 1.5 χρόνο της ζωής του η οποία του έπαιξε σκληρό «παιχνίδι».

Την ημέρα που υπέγραψε για την Ζόρια, έχασε την γυναίκα του σε τροχαίο και τώρα τριπλή ανακοπή. Δεν είναι εύκολο να βρεις λόγια για την ατυχία του ποδοσφαιριστή. Ας του ευχηθούμε να γίνει καλά και να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του.

Πάμε στο αγωνιστικό κομμάτι.

Η ΑΕΚ απέναντι στον Λεβαδειακό, έδειξε κάτι σημαντικό. Πως έχει βάθος στον πάγκο της και πως μπορεί να παραμείνει συγκεντρωμένη, σοβαρή μετά από μεγάλες νίκες.

Η «Ένωση» μετά την αναμφισβήτητα μεγάλη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, καλούνταν να «προσγειωθεί» στο Ελληνικό Πρωτάθλημα και το ματς με τον Λεβαδειακό.

Κι όμως το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα της Βοιωτίας, όσο και αν το 3-0 δείχνει εύκολο, σε καμία περίπτωση δεν ήταν ή καλύτερα η ΑΕΚ το έκανε να φαίνεται έτσι. Ο Ματίας Αλμέιδα πάντως, τόνισε τι τον ενόχλησε από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης, τόνισε στην εκπομπή Monday FC, πως η ο Λιβάι Γκαρσία ήταν πολύ καλός στο ματς με τον Λεβαδειακό, όχι όμως και η ΑΕΚ.

Δεν ήταν εύκολο τουλάχιστον πριν την έναρξη του αγώνα, καθώς ο Λεβαδειακός δίνει μάχη για την παραμονή του και φιλοδοξούσε στην ΟΠΑΠ Αρίνα, να πάρει βαθμό ή βαθμούς απέναντι στην φορμαρισμένη ΑΕΚ. Ο Γιάσμινκο Βέλιτς, παράταξε την ομάδα του με σύστημα 4-5-1, με στόχο δηλαδή να θωρακίσει τα μετόπισθεν και να κυνηγήσει στην κόντρα ό,τι καλύτερο, κάτι που φάνηκε να λειτουργεί, για περίπου μισή ώρα στο ματς. Η ΑΕΚ έψαχνε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Λεβαδειακού κάτι που τουλάχιστον για 30 λεπτά δεν το είχε καταφέρει με αξιώσεις.

Βέβαια, αυτό που κρατάει η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα σε αυτό το χρονικό σημείο, είναι η διάθεση, η ενέργεια και η προσπάθεια. Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε να ψάχνει να βρει τον τρόπο να φτάσει στο γκολ. Από την αρχή οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον έλεγχο της μπάλας και την κατοχή και έψαχναν τρόπο να σκοράρουν.

Το γκολ ήρθε τελικά όταν ο Γκαρσία κέρδισε και εκτέλεσε φάουλ για το 1-0.

Ο Λιβάι Γκαρσία μετά από μπαλιά του Άμραμπατ, έβγαινε στην επίθεση και θα βρίσκονταν κοντά στο 2-0, με τον Τζημόπουλο να τον ανατρέπει και τον διαιτητή να δείχνει αμέσως την λευκή βούλα αλλά και για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Λεβαδειακού.

Εκείνο ήταν και το σημείο στο οποίο τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τον Λεβαδειακό και σαφώς πιο εύκολα για την ΑΕΚ. Όχι όμως πως μέχρι εκείνο το σημείο η ΑΕΚ είχε απειληθεί, απλά πλέον έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά και το 2-0 με το εύστοχο πέναλτι του Άμραμπατ, τα πράγματα γίνονταν πιο απλά εν όψει του δεύτερου ημιχρόνου.

ΒΑΘΟΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ!

Η ΑΕΚ με το 2-0 υπέρ της, παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να διευρύνει το σκορ, κάνοντας παράλληλα οικονομία δυνάμεων για το επόμενο δύσκολο παιχνίδι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας.

Η ομάδα του Αλμέιδα σκόραρε με τον Πινέδα με το γκολ ν΄ακυρώνεται ως οφ σάιντ, ενώ η πρώτη καλή στιγμή για τον Λεβαδειακό στο ματς ήρθε στο 60 με τον Νίκα!

Δείγμα του βάθους που έχει η ΑΕΚ στο ρόστερ της, είναι η τετραπλή αλλαγή για τον Αλμέιδα στο 65΄ λεπτό.

Πινέδα, Σιμάνσκι, Άμραμπατ και Αραούχο πέρασαν εκτός.

Σκεφτείτε σε αυτό το σημείο, πως πριν από μερικά χρόνια, η ΑΕΚ δεν είχε αυτή την πολυτέλεια, να ξεκουράζει δηλαδή καλούς και βασικούς παίκτες της και όχι μόνο αυτό, αλλά να κάνει αλλαγές παίκτες που εύκολα μπορούν να είναι βασικοί!

Ελίασον, Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς και Τσούμπερ! Τέσσερις παίκτες που μπορούν να ξεκινήσουν βασικοί σε κάθε ματς, μπήκαν ως αλλαγή, παίρνοντας χρόνο ώστε να είναι σε καλή κατάσταση εν όψει ΠΑΟΚ και παράλληλα οι παίκτες που βγήκαν, να πάρουν ανάσα εν όψει της συνέχειας!

Εν συνεχεία υπήρξε και η αλλαγή του MVP Γκαρσία με τον Φαν Βέερτ να παίρνει την θέση του.

Ο Γκαρσία μιλώντας στην εκπομπή Monday FC, αναφέρθηκε στη νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό καθώς και το ματς με τον ΠΑΟΚ

Ο Φαν Βέερτ που είχε περάσει ως αλλαγή, κέρδισε πέναλτι, ο Τσούμπερ που επίσης ήρθε από τον πάγκο το εκτέλεσε και αστόχησε. Είναι μέσα στο ποδόσφαιρο, ν΄αστοχεί κάποιος ποδοσφαιριστής και από την λευκή βούλα.

Αυτό που κρατάει η ΑΕΚ, είναι η οικογενειακή αντίδραση. Οι συμπαίκτες του Τσούμπερ τον παρηγόρησαν αμέσως, ενώ ο κόσμος φώναζε ρυθμικά τ΄όνομα του Ελβετού, δίνοντας του ώθηση να συνεχίσει και να ξεχάσει την άτυχη στιγμή.

Ένας ακόμη παίκτης που μπήκε ως αλλαγή, ο Ελίασον ήταν αυτός που έκανε την ασίστ για τον Φαν Βέερτ για το 3-0!

Παράλληλα η ΑΕΚ είχε ακόμη 3 τουλάχιστον καλές ευκαιρίες για να πετύχει και άλλο γκολ!

Η «Ένωση», καλείται να κάνει ό,τι και μετά τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Ν΄αφήσει πίσω της το «τρίποντο» με τον Λεβαδειακό και να προετοιμαστεί για το ντέρμπι της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ μετά την απώλεια βαθμών κόντρα στον Αστέρα, σίγουρα θα θέλει να επιστρέψει στις νίκες και πόσο μάλλον σε ένα ντέρμπι.

Ο Ματίας Αλμέιδα και οι ποδοσφαιριστές του πάντως, έχουν δείξει πως γνωρίζουν τον τρόπο να συγκεντρώνονται για τη συνέχεια και τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.