Άρης: Θέλει να κλείσει τις πληγές του

Ο Άρης αναζητά θετικό αποτέλεσμα στο σημερινό (29/1, 19:30) εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, για να ξεπεράσει τον άδοξο αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας Novibet από τον Ολυμπιακό και να ανέβει ψηλότερα στον πίνακα της Stoiximan Super League

Κόντρα στην κακή ψυχολογική του διάθεση, λόγω του άδοξου αποκλεισμού του από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, την περασμένη Τετάρτη (25/1) στο “Κλεάνθης Βικελίδης” από τον Ολυμπιακό, αλλά και στις πολλές απουσίες του, ο Άρης αναζητά το θετικό αποτέλεσμα σήμερα (29/1, 19:30) στην “Αγιά Σοφιά”, απέναντι στην ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Stoiximan Super League, για να επουλώσει τις πληγές του και να συνεχίσει την ανοδική του πορεία στον βαθμολογικό πίνακα.

Η αποστολή των “κίτρινων”, εκ των πραγμάτων, δεν είναι εύκολη. Αφενός, οι παίκτες έπρεπε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα από τη ρεβάνς με τους “ερυθρόλευκους” κι ό,τι συνέβη εκεί να γυρίσουν τον διακόπτη. Αφετέρου, απέναντί του είναι μια ομάδα, που βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση, από όλες τις απόψεις, και ένα βήμα πριν βρεθεί στην κορυφή,κάτι που κυνηγάει από την αρχή της σεζόν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τρόπο που προσεγγίζει τη σημερινή “μάχη”.

Στις δηλώσεις, που έκανε αποκλειστικά στη NOVA ο Άλαν Πάρντιου εν όψει της σημερινής αναμέτρηση, τόνισε τι πρέπει να κάνει ο Άρης για να καταφέρει να διεκδικήσει αυτό που θέλει απέναντι στην ΑΕΚ. Όπως είπε ο προπονητής του Άρη, “αν καταφέρουμε απέναντι στην ΑΕΚ να φτάσουμε στο επίπεδο της απόδοσης που είχαμε κόντρα στον Ολυμπιακό, έχουμε πιθανότητες υπέρ μας”.

Από τη δική του πλευρά, ο αρχηγός του Άρη, Χούλιαν Κουέστα, επίσης στις δηλώσεις που έκανε αποκλειστικά στη NOVA εν όψει του σημερινού αγώνα, πήγε ένα βήμα παρακάτω, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στους συμπαίκτες του για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν την αναμέτρηση με την ΑΕΚ. “Πάνω από όλα, πρέπει να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Πρέπει να πάμε και να παίξουμε ως μεγάλη ομάδα. Να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τη νίκη. Φυσικά, έχουμε πολλούς ικανούς παίκτες για να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα”, επισήμανε με έμφαση, δείχνοντας το δρόμο.

Η αλήθεια είναι ότι και από αγωνιστικής άποψης ο Άρης δεν είναι στα καλύτερά του για το σημερινό ντέρμπι. Μια εξάδα σημαντικών απουσιών παικτών κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Συγκεκριμένα, ο Πάρντιου δεν έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Μανού Γκαρθία και τους ανέτοιμους, λόγω προηγούμενων τραυματισμών, Εμπακατά, Ενκουλού, Καμαρά, Καμάτσο και Λουίς Πάλμα. Έχει προβλήματα, δηλαδή, και στις τρεις γραμμές του. Θυμίζουμε, δε, ότι από τα μέσα αυτής της εβδομάδας ο Ντάνιελ Μαντσίνι αποτελεί παρελθόν, λόγω της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πάρντιου ανακοίνωσε αποστολή χθες (28/1), μετά την τελευταία προπόνηση εν όψει της σημερινής αναμέτρησης, με 18 παίκτες να συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν. Συγκεκριμένα, συμπεριέλαβε τους Cuesta, Σιαμπάνη, Brabec, Fabiano Leismann, Iturbe, Mateo Garcia, Darida, Doukoure, Gray, Etebo, Peersman, Dabo, Mazikou, Odubajo, Σγούρο, Χατζηιωάννου, Τανούλη και Παναγίδη. Εκτός,πέρα από τους τραυματίες, άφησε για λόγους τακτικής τους Hajrovic, Μαρμαρίδη και Καρακασίδη.

Σχολιάζοντας όλες αυτές τις απουσίες, ο Πάρντιου στις δηλώσεις του σχολίασε ότι δεν αποτελούν δικαιολογία για κανέναν στον Άρη, αλλά είναι μια πραγματικότητα, με την οποία πρέπει να ζήσει η ομάδα του. Όπως χαρακτηριστικά είπε: “Έχουμε χάσει τον Μαντσίνι, δεν έχουμε τον Μανού στον αγώνα με την ΑΕΚ, και επίσης δεν θα είναι ο Καμαρά, ο Καμάτσο και άλλοι. Δεν αποτελούν δικαιολογία όλα αυτά, αλλά είναι μια πραγματικότητα”.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, ο προπονητής του Άρη αναμένεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Κουέστα στην εστία, τον Οντουμπάτζο στο δεξιό άκρο της άμυνας, τον Πίρσμαν στο αριστερό και τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς κεντρικούς αμυντικούς, τον Ετέμπο αμυντικό μέσο, τους Νταρίντα και Ντουκουρέ δημιουργικούς μέσους, τους Ιτούρμπε και Ματέο Γκαρσία στις πτέρυγες και τον Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.