Κουέστα: “Είμαστε στενοχωρημένοι, αλλά πρέπει να δούμε μπροστά…” (vid)

Ο Χούλιαν Κουέστα, στις δηλώσεις που έκανε αποκλειστικά στη NOVA για τον αυριανό (29/1) αγώνα του Άρη με την ΑΕΚ, έδωσε σύνθημα ανασύνταξης στους συμπαίκτες του - Τι είπε ο αρχηγός των "κίτρινων" για Μαντσίνι και Μανού Γκαρθία

Βαθύ ψυχολογικό τραύμα άφησε στους παίκτες του Άρη ο τρόπος, που ήρθε ο αποκλεισμός στο Κύπελλο Ελλάδας από τον Ολυμπιακό, την περασμένη Τετάρτη (25/1) στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Για τον Χούλιαν Κουέστα και τους συμπαίκτες του δεν είναι μια εύκολη κατάσταση, όμως, όπως τόνισε ο αρχηγός του Άρη στις δηλώσεις, που έκανε αποκλειστικά στη NOVA εν όψει του αυριανού (29/1) αγώνα με την ΑΕΚ εκτός έδρας για την 20ή αγωνιστική της Stoiximan Super League, επιβάλλεται να αφήσουν πίσω τη στενοχώρια τους και να δούνε μπροστά. Στόχος είναι η νίκη στην “Αγιά Σοφιά”, που θα ανεβάσει την ομάδα ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα, στο κυνήγι ενός καλύτερου πλασαρίσματος για τα πλέι οφ.

Αρχικά, στην ερώτηση πώς προετοιμάζεται ο Άρης για τον αγώνα με την ΑΕΚ, μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, ο Κουέστα τόνισε: “Είναι μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση για εμάς… Θέλαμε να τα δώσουμε όλα για την πρόκριση. Πρέπει να αλλάξουμε την ψυχολογική μας διάθεση, γιατί ξέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Έχουμε δυσκολίες με τους τραυματισμούς, όμως, όποιοι κι αν είμαστε, πάμε για νίκη σε αυτό το ντέρμπι! Κοιτάζουμε μπροστά, αυτό πρέπει να κάνουμε. Γενικότερα, οπωσδήποτε πρέπει να έχουμε επιστροφές παικτών, γιατί έχουμε να κυνηγήσουμε το στόχο της Ευρώπης. Πρέπει να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία”.

Σχετικά με το πόσο εύκολο είναι να συγκεντρωθούν οι παίκτες, μετά τον άδοξο αποκλεισμό από το Κύπελλο, είπε: “Δεν είναι εύκολο. Είμαστε επαγγελματίες, όμως, και πρέπει να το κάνουμε. Είμαστε στενοχωρημένοι, όμως, δεν μπορούμε να κοιτάζουμε πίσω, παρά μόνο τον αγώνα με την ΑΕΚ”.

Σε ό,τι αφορά στον αγωνιστικό τομέα και στο τι πρέπει να κάνει ο Άρης για να πάρει τους τρεις βαθμούς στην έδρα της ΑΕΚ, ο Κουέστα απάντησε: “Πάνω από όλα να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Πρέπει να πάμε και να παίξουμε ως μεγάλη ομάδα. Να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τη νίκη. Φυσικά, έχουμε πολλούς ικανούς παίκτες για να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα”.

Η ΑΕΚ έχει την καλύτερη επιθετική και την καλύτερη αμυντική επίδοση ως τώρα στο πρωτάθλημα, ενώ είναι πολύ κοντά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Στην ερώτηση προς τον Κουέστα, λοιπόν, απέναντι σε αυτά στοιχεία τι πρέπει να αντιπαραβάλει ο Άρης, αυτός εξήγησε: “Είναι αλήθεια ότι η ΑΕΚ είναι από τις καλύτερες ομάδες αυτή τη σεζόν. Εμείς απέναντι στις μεγάλες ομάδες είμαστε πάντα ανταγωνιστικοί. Ξέρουμε ότι θα έχουμε τις στιγμές μας και πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε”.

Πέρα από τον αγώνα με την ΑΕΚ , στον Κουέστα τέθηκε το ερώτημα τι μήνυμα έχει να στείλει -ως αρχηγός κι ως από τους παλαιότερους στην ομάδα- για τον Ντάνιελ Μαντσίνι, που έφυγε με μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, αλλά και τον Μανού Γκαρθία, που τραυματίστηκε σοβαρά στον αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο. Είπε αυτός: “Σε ό,τι αφορά στον Μαντσίνι, η αλήθεια είναι ότι μας πονάει που έφυγε και πήγε σε ανταγωνιστική ομάδα. Είμαστε παίκτες και άνθρωποι, όμως, και τους ευχόμαστε το καλύτερο στη συνέχεια της καριέρας του. Όσο για τον Μανού, είναι δύσκολο να χωνέψουμε αυτό που έπαθε. Πρέπει να είμαστε μαζί του, δίπλα του, να τον στηρίξουμε. Έχει δύσκολους μήνες μπροστά του. Εύχομαι να έχει γρήγορη ανάρρωση”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.