Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-1: Επιστροφή στις νίκες (hls)

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τη Λιβαδειά χάρη στο γκολ του Ανδρούτσου στο 41’ και κατέκτησε το έβδομο τρίποντό του στις πρώτες 12 αγωνιστικές της Super League.

Οι «Ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έχασαν πολλές ευκαιρίες προκειμένου να πετύχουν περισσότερα τέρματα. Οι Βοιωτοί που αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν κάποιο βαθμό και έμειναν στην προτελευταία θέση με επτά πόντους, ενώ οι πρωταθλητές έφτασαν τους 24, δέκα λιγότερους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης ΕΔΩ

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς επέλεξε τον Μάρκοβιτς στη θέση του τερματοφύλακα και τους Τσάπρα, Βινίσιους, Λιάγκα και Μπάχανακ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Νίκας και Χαμόντ ήταν τα αμυντικά χαφ με τους Βήχο και Βρακά στα άκρα. Ο Σκβάρκα τοποθετήθηκε πίσω από τον Πέτρε.

Ο Μίτσελ «τοποθέτησε» τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Ντόι, Ρέτσο στο κέντρο της άμυνας. Ο Ανδρούτσος χρησιμοποιήθηκε στα δεξιά και ο Βρουσάι στα αριστερά της άμυνας. Εμβιλά και Χουάνγκ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους Μασούρα, Μπιέλ στις πλευρές και τον Χάμες Ροντρίγκες σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ελ Αραμπί

Σαφής υπεροχή εξ αρχής και προβάδισμα

Πέρασαν μόλις 100 δευτερόλεπτα για την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Ο Ροντρίγκες εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Χουάνγκ με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι. Στο 6’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 0-1 με τον Μάρκοβιτς να διώχνει εκπληκτικά το σουτ Μπιέλ, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας. Οι «Ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 18’ ο Βινίσιους πάνω στη γραμμή έδιωξε σωτήρια τη «στρογγυλή θεά» από την κεφαλιά του Μασούρα.

Ο Λεβαδειακός δυσκολευόταν να κρατήσει την κατοχή και βρισκόταν συνεχώς σε θέση άμυνας. Οι μακρινές μπαλιές προς τον Πέτρε δεν δυσκόλεψαν σε κανένα σημείο την άμυνα των φιλοξενούμενων, η οποία είχε ανέβει ψηλά για να βοηθήσει στην πίεση και στην κυκλοφορία της μπάλας. Χαρακτηριστικό της αδυναμίας ανάπτυξης των γηπεδούχων, η μόλις μία τελική στα πρώτα 45 λεπτά. Τα προβλήματα του Βέλιτς αυξήθηκαν στο 37’, καθώς ο Λιάγκας αποχώρησε με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και έδωσε τη θέση του στον Τζημόπουλο.   

Η υπεροχή του Ολυμπιακού μετουσιώθηκε σε γκολ στο 41’. Ο Ροντρίγκες έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μασούρας με κεφαλιά απέτυχε να σκοράρει, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με την προσπάθεια του Ανδρούτσου. Ο τελευταίος με σουτ νίκησε τον Μάρκοβιτς και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Αλλαγές προσώπων όχι όμως και συνολικής εικόνας

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τον Λεβαδειακό. Συγκεκριμένα ο κ. Βέλιτς έριξε στο ματς τους Γιαννιώτα και Δούμτσιο, θέλοντας με αυτές τις κινήσεις να ενισχύσει τη μεσοεπιθετική γραμμή των Βοιωτών. Πέρασαν 48 λεπτά για να χρειαστεί να επέμβει για πρώτη φορά ο Πασχαλάκης. Ο Νίκας με γυριστό σουτ προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο διεθνής γκολκίπερ του Ολυμπιακού πέταξε την μπάλα πάνω από το δοκάρι. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε τρία λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Βρουσάι και την επέμβαση του Μάρκοβιτς.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και στο 53’ ο Βρακάς απείλησε με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά από το δοκάρι. Στο 54’ ο Ελ Αραμπί έβγαλε τη σέντρα, ο Μασούρας γύρισε με το κεφάλι και ο Μάρκοβιτς εκπληκτικά με το ένα χέρι δεν επέτρεψε στον Χάμες Ροντρίγκες να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μπιέλ με ωραία ατομική ενέργεια έφτασε απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ, στέλνοντας την μπάλα ξυστά από το αριστερό δοκάρι.

Στο 63’ ο Μίτσελ προχώρησε στην πρώτη του κίνηση από τον πάγκο. Συγκεκριμένα ο Μπακαμπού πήρε τη θέση του Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης και στο 67’ με ωραία κεφαλιά έστρωσε στον Μπιέλ. Ο τελευταίος βρέθηκε για ακόμα μία φορά σε θέση βολής χωρίς να καταφέρει να βρει δίχτυα.

Το σύνολο του Γιάσμινκο Βέλιτς χρειάστηκε να οπισθοχωρήσει ξανά προκειμένου να αντέξει στην πίεση «Ερυθρόλευκων», όμως στο 72’ απείλησε με κεφαλιά του Τζημόπουλου, ο οποίος είχε προωθηθεί για τη στημένη φάση που είχε κερδίσει η ομάδα του. Στο 76’ αποχώρησε από το ματς ο σκόρερ για να δώσει τη θέση του στον Άβιλα και στο ίδιο λεπτό ο Μπόουλερ πέρασε στον αγώνα αντί του Μασούρα.

Ο Χάμες Ροντρίγκες δευτερόλεπτα πριν αποχωρήσει έβγαλε την κάθετη μπαλιά με τον Μπακαμπού να στέλνει τη στρογγυλή θεά δίπλα από το δοκάρι (82’). Εκτός από τον Κολομβιανό στον πάγκο πήγε και ο Μπιέλ με τους Φορτούνη και Σαμασέκου, αντίστοιχα να γεμίζουν τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Οι αλλαγές στον αγώνα ολοκληρώθηκαν στο 85’ με τον Τσιριγώτη να εισέρχεται και τον Χάμοντ να αποχωρεί. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν τη νίκη με 1-0.

Οι συνθέσεις:
Λεβαδειακός (Γ. Βέλιτς)(4-5-1): Μάρκοβιτς, Μπαχανάκ, Χάμοντ (85′ Τσιριγώτης), Βήχος, Βινίσιους, Σκβάρκα (46′ Γιαννιώτας), Πέτρε (46′ Δούμτσιος), Βρακάς, Λιάγκας (39′ Τζημόπουλος), Νίκας, Τσάπρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ. Μίτσελ)(4-2-3-1): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος (76′ Άβιλα), Ρέτσος, Ντόη, Βρουσάι, Ίνμπομ Χουάνγκ, Εμβιλά, Χάμες Ροντρίγκες (83′ Σαμασέκου), Μπιέλ (83′ Φορτούνης), Μασούρας (76′ Μπόουλερ), Ελ Αραμπί (64′ Μπακαμπού).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.