Λαμία-Βόλος 2-2: Σκορ και θέαμα! (hls)

Σπουδαίος αγώνας στο «Αθανάσιος Διάκος» με τους γηπεδούχους να χάνουν πληθώρα ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο

Εξαιρετικό ματς στη Λαμία, όπου η ομώνυμη ομάδα μαζί με τον Βόλο απέδωσαν υπέροχο θέαμα μένοντας τελικά στο 2-2.

Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα είχε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, αποδίδοντας πανέμορφο ποδόσφαιρο, με ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές, ωραία ανάπτυξη, αρμονικά συνδυαστικό παιχνίδι με ουσία κι αποτέλεσμα.

Δεν έχασαν …. λεπτό

Οι …. άγριες διαθέσεις των γηπεδούχων φάνηκαν από το 2’ – κιόλας – λεπτό όταν σ’ εκτέλεση φάουλ από θέση έξω αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Σλίβκα που με γυριστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι βρήκε την αριστερή δοκό της εστίας του Κλέιμαν! Το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας από την ομάδα της Φθιώτιδας συνεχίστηκε σε ανάλογους ρυθμούς, με πληθώρα ποδοσφαιριστών πάνω από τη μεσαία γραμμή να πιέζουν στον χώρο ανάμεσα στη μεσαία γραμμή και τη γραμμή της αντίπαλης περιοχής και τους Βολιώτες, στις περιπτώσεις που «έσπαγαν» αυτήν την πίεση, να βγαίνουν με αξιώσεις στην (αντ)επίθεση.

Έτσι, το προβάδισμα ήρθε στο 10’, όταν οι γηπεδούχοι έκλεψαν την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, τροφοδότησαν τον Ντε Βινσέντι κι εκείνος με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κλέιμαν για το 1-0! Η Λαμία έφτασε πολύ κοντά σ’ ένα δεύτερο γκολ στο 34’ όταν ο Μανούσος, με διαγώνια κίνηση στην περιοχή του Βόλου, βρέθηκε τετ α τετ με τον Κλέιμαν αλλά το τελείωμά του πέρασε εκτός εστίας.

Τέσσερα λεπτά όμως, ο Βόλος ανέβασε τη γραμμή πίεσης για ν’ απομακρύνει τους αντιπάλους από την περιοχή του με συνέπεια ο Τσοκάνης να κλέψει στον άξονα, να τροφοδοτήσει τον Πάουλο Φερνάντεζ κι εκείνος με μια περίτεχνη ενέργεια πρώτα απέφυγε αντίπαλο και μ’ εξαιρετικό, φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Σαράνοφ για το 1-1! Ένα γκολ που πανηγύρισαν με τη φανέλα του άτυχου Συμεών Παπαδόπουλου, που πριν από λίγες ημέρες υπέστη ρήξη χιαστού, αφιερώνοντάς του το συγκεκριμένο γκολ.

Οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων ωστόσο δεν κράτησαν πολύ, αφού δευτερόλεπτα μετά η Λαμία δείχνοντας χαρακτήρα έβγαλαν αντίδραση και με υποδειγματική ανάπτυξη, ξεκινώντας από αριστερά με τον Γκοράνοβ, η μπάλα έφτασε αριστερά στον Τσιλούλη, εκείνος πέρασε στον Σιμόν και στην παράλληλη σέντρα του τελευταίου ο Νούνιες μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για την ανάκτηση του προβαδίσματος στο 39’!

Και πάλι οι γηπεδούχοι πήγαν να επαναλάβουν ότι ακριβώς είχαν κάνει και στο πρώτο γκολ του Βόλου, αποζητώντας άμεση απάντηση αλλά στο γύρισμα του Τσιλούλη από δεξιά, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά, ο Κλέιμαν με την αρωγή του δοκαριού είπαν «όχι» στην προσπάθειά του για νέο προβάδισμα. Ένα λεπτό μετά ο Ντε Βινσέντι σχεδόν από την ίδια θέση που άνοιξε το σκορ, έπιασε το σουτ αλλά αυτήν τη φορά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η προσπάθεια ανανέωσης της μεσοεπιθετικής ορμής για τη Λαμία ώθησε τον κ. Φέστα αρχικά στο 68’ να περάσει τον Γιακουμάκη αντί του Τσιλούλη και στο 77’ τους Μποακί-Μπεχαράνο αντί των Μανούσου-Ντε Βινσέντι. Κι ένα λεπτό μετά ο νεοεισελθών Μπεχαράνο έβαλε δύσκολα στον Κλέιμαν, όταν με ωραίο σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής τον υποχρέωσε σε δύσκολη επέμβαση για να διώξει τον κίνδυνο από την εστία του.

Στις καθυστερήσεις, οι γηπεδούχοι κατέγραψαν άλλη μία σημαντική ευκαιρία για να πάρουν τη νίκη, με τον Σλίβκα να βγάζει εξαιρετική κάθετη για τον Μποακί που όμως από θέση αριστερά εντός περιοχής πλάσαρε αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρε του Βόλου μένοντας τελικά στο 2-2.

Διαιτητής

Σταύρος Τσιμεντερίδης

Βοηθοί

Κωνσταντίνος Στάικος, Αχιλλέας Νίκζας

Τέταρτος

Χρήστος Βεργέτης

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Τζ. Φέστα): Σαράνοφ, Γκοράνοφ, Αντέτζο, Κορνέζος, Σιμόν, Τζανδάρης, Σλίβκα, Νούνιες (83′ Ασκόφσκι), Τσιλούλης (68′ Γιακουμάκης), Ντε Βινσέντι (77′ Μπεχαράνο), Μανούσος (76′ Μποακί).

Βόλος (Κ. Μπράτσος): Κλέιμαν, Ουές (46′ Λούνα), Σιέλης, Εσκοβάλ, Άλχο, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Ντέλετιτς (68′ Κούτσιας), Νοκέρ (46′ Μεσκίδα), Φερνάντες (86′ Πίρινεν), Οζέγκοβιτς (86′ Ματίγια).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.