Ολυμπιακός: “Πείθει” ο Μπα μετά από 100 συμμετοχές;

Ο Ουσεϊνού Μπα έφτασε τις 100 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό. Τα σκαμπανεβάσματα, τα προσόντα και το μέλλον του Σενεγαλέζου.

Ο Ουσεϊνού Μπα θα ήθελε σίγουρα να γιορτάσει διαφορετικά το ορόσημο των 100 παιχνιδιών με τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο η μοίρα τον έφερε να αντικαθιστάται στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Λαμία για τη 10η αγωνιστική της Super League, εξαιτίας ενός διαστρέμματος στην ποδοκνημική άρθρωση. Ο Μπα ήταν ούτως ή άλλως αμφίβολος για το συγκεκριμένο ματς εξαιτίας σημαδιών κόπωσης, αλλά ο Μίτσελ τον προτίμησε απ’ τον προερχόμενο από τραυματισμό Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Ο Ουσεϊνού Μπα είναι 26 ετών και αγωνίζεται στον Ολυμπιακό απ’ τη σεζόν 2019-2020. Ο Πέδρο Μαρτίνς στο ξεκίνημα της θητείας του Μπα στους Πειραιώτες, τον είχε σχεδόν μόνιμα στην εξέδρα, στη σκιά των Σεμέδο, Μεριά, Σισέ και Αβραάμ. Σταδιακά και εκμεταλλευόμενος συγκυρίες και τραυματισμούς, ο Μπα ανέβηκε στην κλίμακα των στόπερ. Μετά από ορισμένες σπουδαίες εμφανίσεις όπως εκείνη με την Άρσεναλ στο Emirates, τον Φεβρουάριο του 2020, εκτόξευσαν τη μετοχή του και οι φήμες για τεράστια μεταγραφή οργίασαν. Στη συνέχεια ξέσπασε η πανδημία και όλα πάγωσαν, ενώ η νόσηση του Μπα από Covid, τον επηρέασε αρκετά στη συνέχεια και ο Σενεγαλέζος χρειάστηκε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα προσαρμογής σε αγωνιστικές συνθήκες.

Ο Μπα είναι αμφίβολος για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ματθαίος Γιώργος ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Μπα είναι ένας αρκετά ήρεμος άνθρωπος εκτός γηπέδου, ωστόσο η αδρεναλίνη του εκρήγνυται εντός των τεσσάρων γραμμών και πολλές φορές δεν καταφέρνει να ελέγξει το πνεύμα του. Αυτό βέβαια το πληρώνει όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και συνολικότερα ο Ολυμπιακός. Ο Μπα δεν έχει αποβληθεί ποτέ απευθείας, αλλά πέντε φορές έχει δει δεύτερη κίτρινη σε ματς. Αυτό καταδεικνύει την αδυναμία ελέγχου της κατάστασης μετά από “κιτρίνισμα”. Σε 66 εμφανίσεις με την Αζαξιό δεν είχε αποβληθεί ποτέ και ο ίδιος έχει πει πως ο Ολυμπιακός του ανέβασε την αυτοπεποίθηση και γι’ αυτό ίσως ξεφεύγει ορισμένες φορές.

Τα προσόντα του είναι εντυπωσιακά και η παρουσία του σε αρκετά ματς είναι άρτια, ωστόσο ένα λάθος μπορεί να καταστρέψει την συνολικότερη εικόνα του, αφήνοντας μουτζούρες και σχόλια απ΄την εξέδρα. Υπήρξε μέλλον της εξαιρετικής αφρικανικής τριάδας του Ολυμπιακού μαζί με Μαντί Καμαρά και Παπέ Σισέ. Η αποχώρηση του Μαντί και η πτώση του status του Παπέ στον Ολυμπιακό, αφήνει τον Μπα μόνο του στο κάδρο. Βέβαια το υπόλοιπο της σεζόν αποτελεί τεράστια ευκαιρία για τον 26χρονο αμυντικό, καθώς έχει δημιουργηθεί μεγάλο κενό στα μετόπισθεν. Τον Ιανουάριο ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί στο κέντρο της άμυνας, αλλά ο Μπα σίγουρα θα έχει τις ευκαιρίες να εδραιώσει το όνομα του και να πάρει θέση βασικού. Το θέμα είναι πόσο πείθει ο Μπα μετά από 100 παιχνίδια με τους Πειραιώτες και αν μπορεί να αλλάξει προφίλ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.