Βόλος-Παναθηναϊκός 1-5: Δήλωση πρωταθλητή με το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του! (hls)

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με .... σπασμένα τα φρένα πέρασε κι από το "καταπράσινο" "Πανθεσσαλικό" με το εμφατικό 5-1 κάνοντας το 10Χ10 καταρρίπτοντας το ρεκόρ της ομάδας του Χουάν Ραμόν Ρότσα

Παρουσία – σχεδόν – δέκα πέντε χιλιάδων φίλων του Παναθηναϊκού που έκαναν το «Πανθεσσαλικό» να θυμίζει …. «Λεωφόρο», η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε του Βόλου 1-5 (84’ πεν. Νοκάρ-39’, 44’ Παλάσιος, 66’ αυτ. Εσκοβάλ, 67’ Τσέριν, 76’ Σπόραρ), έγραψε ιστορία κάνοντας το 10Χ10 για το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της κι ενίσχυσε – ακόμη περισσότερο – την προοπτική της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Κώστας Μπράτσος δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Βίκτορ Φερνάντεθ κι αυτό ήταν το μοναδικό του πρόβλημα στη διαμόρφώση του αρχικού σχήματος σε σχηματισμό 4-2-3-1, πηγαίνοντας στις ίδες επιλογές με το ματς στο Περιστέρι.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τα ίδια πρόσωπα που είχε επιλέξει στο ματς με τον Άρη στο 4-3-3 και μοναδική διαφορά αυτήν στην κορυφή της επίθεσης με τον Σπόραρ ν’ αντικαθιστά τον Ιωαννίδη.

Το show του Παλάσιος

Παρουσία – σχεδόν – δέκα πέντε χιλιάδων φίλων του Παναθηναϊκού που έκαναν το «Πανθεσσαλικό» να θυμίζει …. «Λεωφόρο», η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε του Βόλου, έγραψε ιστορία κάνοντας το 10Χ10 για το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της κι ενίσχυσε – ακόμη περισσότερο – την προοπτική της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Οι «Πράσινοι» μπήκαν αποφασισμένοι να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα, να κλείσουν τον αντίπαλό τους στο μισό του γηπέδου και με υπομονή να προσεγγίσουν την αντίπαλη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό πως σε κάθε περίπτωση που βρισκόταν η μπάλα στο συγκεκριμένο χώρο έξι και περισσότεροι ποδοσφαιριστές του «Τριφυλλιού» ήταν πάνω από την μεσαία γραμμή για να πιέσουν.

Το ματς ξεκίνησε με τον Βέρμπιτς αρκετά ορεξάτο και δραστήριο. Προσπάθησε να συνδυαστεί με τον Σπόραρ, διατηρώντας μικρές αποστάσεις, την ίδια στιγμή που ο Παλάσιος είχε αναλάβει – περισσότερο – δημιουργικό ρόλο από δεξιά με την υποστήριξη – και – του εξαιρετικού Μπερνάρ.

Μια σέντρα του Βραζιλιάνου έβγαλε τον Σπόραρ στο ύψος του πέναλτι για την κεφαλιά που πέρασε πάνω από την εστία του Κλέιμαν στο 12’.

Αργά αλλά σταθερά ο Βόλος προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο, όμως ο Οτζέγκοβιτς έμοιαζε απελπιστικά μόνος, δίνοντας μάχες με την άμυνα των «Πρασίνων» όντας σχεδόν απομονωμένος.

Η πυκνή συνοχή της άμυνας των γηπεδούχων δεν επέτρεπε στους αντιπάλους τους ν’ απειλήσουν με συνέπεια οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να χτυπήσουν σε συνθήκες αντεπίθεσης. Στο 39’ ο Παλάσιος πήρε την μπάλα από δεξιά από τον Μπερνάν, προσέγγισε την περιοχή, απέφυγε τον Λούνα και με υποδειγματικό τελείωμα άνοιξε το σκορ, αλλάζοντας και την εικόνα του αγώνα, έχοντας κατοχυρώσει το ψυχολογικό πλεονέκτημα για την ομάδα του.

Και λίγο μετά στο 44’, σε μια ανύποπτη φάση, ο ίδιος ποδοσφαιριστής, έγινε αποδέκτης διαγώνιας μεγάλης μπαλιάς του Μπρινιόλι, ο Λούνα του έδωσε χώρο κι εκείνος δε χαρίστηκε πιάνοντας το δυνατό αριστερό συρτό σουτ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή για να στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κλέιμαν, βάζοντας θεμέλια νίκης.

Αντίδραση δίχως γκολ για τον Βόλο, απάντησαν μ’ «εκρηκτικό» 10λεπτο οι «Πράσινοι»

Ο Κώστας Μπράτσος ήξερε πως πρέπει κάτι ν’ αλλάξει μεσοεπιθετικά. Έκρινε τον Μεθκίδα ως πλέον αδύναμο κρίκο και τον αντικατέστησε με τον Νόκαρ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά και με διάθεση ν’ αλλάξουν πράγματα στο ματς, κάτι που επιβεβαιώνουν και τα τέσσερα κόρνερ που πήραν σε διάστημα δύο λεπτών προσπαθώντας να βάλουν τον αντίπαλό τους σε συνθήκες πίεσης.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 52’ με ευκαιρία του Τσέριν το πλασέ του οποίου πέρασε άουτ. Κι ενώ όσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πως απορροφούν επιτυχώς την προσπάθεια του Βόλου να μειώσει στο 59’ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Κώστα Μπράτσου στο ματς, με τον Πάουλο Φερνάντεζ να φεύγει στην αντεπίθεση, να κρατά την μπάλα όσο έπρεπε φεύγοντας αριστερά, την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Οτζέγκοβιτς στο ύψος του πέναλτι αλλά το πλασέ του τελευταίου με το αριστερό πέρασε πολύ ψηλά πάνω από την εστία του Μπρινιόλι.

Τρία λεπτά μετά, ωραίο γύρισμα από δεξιά του Ντέλετιτς, ο Λούνα προσπάθησε για την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του «Τριφυλλιού» όμως ο Σάντσες ήταν αυτός που τον πρόλαβε απομακρύνοντας. Και σα να μην έφτανε αυτό για τον Βόλο στο 66’, ο Χουάνκαρ πήρε την αριστερή πλευρά, έπιασε το δυνατό σουτ, η μπάλα φάνηκε να φεύγει εκτός εστίας αλλά η προβολή του Εσκοβάλ άλλαξε τα δεδομένα καθώς η επαφή του αμυντικού των γηπεδούχων στην μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα.

Μια φάση που ελέγχθηκε από το VAR αλλάζοντας την αρχική απόφαση γι’ ακύρωση του γκολ λόγω αντικανονικής θέσης του Βέρμπιτς, την ίδια ώρα που οι άνθρωποι του Βόλου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης. Εξέλιξη που φάνηκε να εξαντλεί τις ελπίδες των γηπεδούχων γι’ αλλαγή των δεδομένων.

Ένα …. μούδιασμα που κόστισε, καθώς ένα λεπτό μετά ο Παλάσιος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Σπόραρ έκανε εξαιρετικό τακουνάκι με τον Κλέιμαν να διώχνει με υπερένταση, η μπάλα έφτασε στον Τσέριν που «χόρεψε» την άμυνα των γηπεδούχων για να πλασάρει με το αριστερό για το 0-4 μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού και πανηγυρισμών στις κερκίδες! Και στο 76’ σε συνθήκες γρήγορης μετάβασης ο Μπερνάρ τροφοδότησε την κατάλληλη στιγμή τον Σπόραρ που πλάσαρε με το αριστερό περνώντας την μπάλα πάνω από τον Κλέιμαν για το 0-5.

Παρά τις εκατέρωθεν αλλαγές, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν ως προς την εικόνα του ματς. Η απέλπιδα προσπάθεια των γηπεδούχων να μειώσουν απέδωσε καρπούς όταν στο 82’ μαρκάρισμα του Σχένκενφελντ στον Τσοκάνη εντός περιοχής έδωσε την ευκαιρία στον Νοκάρ να μειώσει διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης, Χρυσούλα Κουρομπύλια

4ος Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος) (4-2-3-1): Κλέιμαν, Λούνα (86′ Ουές), Σιέλης, Εσκοβάλ, Αλχο, Τσοκάνης, Μπαριέντος (72’ Ματίγια), Φερνάντες (86′ Μπατόκιο), Μεθκίδα (46’ Νοκάρ), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (71’ Κούτσιας). 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς)  (4-3-3): Μπρινιόλι, Σάντσες(87’Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Τσέριν, Πέρεθ (77’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ (86’ Γκάνεα), Παλάσιος, Σπόραρ (77 ’Ιωαννίδης), Βέρμπιτς (69’ Κουρμπέλης). 

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Βόλος ΝΠΣ – Παναθηναϊκός 1-5 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Βόλος ΝΠΣ – Παναθηναϊκός 1-5 |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://i1thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMi8xMC8yOS8xOC80MF8xN182MzVkNzM5MTZkNGJkLmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT5M15S”,”uploadDate”:”2022-10-29T18:41:12.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=3y8om249ji07mppg&playlistId=v-cnymj1vdm6pd”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}}}


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.