Σιμόες: «Στην ΑΕΚ ένιωσα μέρος ενός μεγάλου συλλόγου»

Ο Αντρέ Σιμόες, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε πορτογαλικό Μέσο, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ΑΕΚ!

Ο Πορτογάλος μέσος, μετά από επτά χρόνια στην ΑΕΚ, επέστρεψε στην πατρίδα του και τη Φαμαλικάο.

Ο Σιμόες, που διετέλεσε και αρχηγός της ΑΕΚ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την «Ένωση» σε συνέντευξη στην εφημερίδα Expresso.

«Προφανώς και έφυγα τότε για το οικονομικό κομμάτι. Η Γκιμαράες που ενδιαφέρθηκε ήταν ένα ενδεχόμενο που σύντομα αποκλείστηκε γιατί η διαφορά αποδοχών ήταν τεράστια. Δεν συγκρίθηκε με τις ομάδες του εξωτερικού. Η Λεχ Πόζναν με πλήρωνε σχεδόν τα διπλάσια από την ΑΕΚ, αλλά είδα την ΑΕΚ να έχει μεγάλες δυνατότητες. Η ΑΕΚ εκείνη τη χρονιά που με ήθελε, τον Δεκέμβριο ήταν στη Β΄ Εθνική, αλλά ήταν μια ομάδα με μεγάλη δύναμη που σίγουρα θα επέστρεφε στην πρώτη. Θα ανέβαινε εκείνη τη σεζόν. Είδα τον σύλλογο με δυνατότητες ανάπτυξης, μεγαλύτερες από τη Λεχ Πόζναν, που εκείνη την εποχή ήταν ο δεύτερος, τρίτος σύλλογος στην Πολωνία.

Ήξερα ότι στην Ελλάδα η ποιότητα ζωής ήταν καλή. Η ΑΕΚ έστειλε έναν αθλητικό διευθυντή να μου μιλήσει, να μου δείξει τα έργα που είχαν και ένιωσα από την πρώτη στιγμή ότι αυτό ήθελα. Θα κέρδιζα λιγότερα, ο μισθός θα ήταν χαμηλότερος από αυτόν που μου έδιναν στην Πολωνία, αλλά ένιωσα αυτό το «κλικ». Στην ΑΕΚ κέρδισα πάρα πολλά σε αυτά τα επτά χρόνια. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι ήμουν μέρος ενός μεγάλου συλλόγου. Η ΑΕΚ είχε το μέγεθος της Ελλάδας, όσο και οι μεγάλοι σύλλογοι στην Πορτογαλία. Η διαφορά είναι ότι ο κόσμος εκεί είναι φανατικοί με τον σύλλογο. Η ΑΕΚ ιδρύθηκε από πρόσφυγες από την Τουρκία. Οι Έλληνες όταν εκδιώχθηκαν από την Κωνσταντινούπολη, κατέφυγαν στην Ελλάδα και δημιούργησαν την ΑΕΚ, οπότε βλέπουν τον σύλλογο ως θρησκεία. Το αίσθημά τους είναι παθιασμένο. Σε εκείνη την περιοχή, είναι πολύ φανατικοί με το ποδόσφαιρο, δεν ζουν το ποδόσφαιρο όπως εμείς εδώ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.