Οι πέντε κορυφαίες πωλήσεις της ΑΕΚ (pics)

Με αφορμή την πώληση του Μάριου Μιτάι στην Λοκομοτίβ Μόσχας, το novasports.gr θυμάται τις πέντε κορυφαίες πωλήσεις παικτών της ΑΕΚ.

Η πώληση του Μάριου Μιτάι από την ΑΕΚ στη Λοκομοτίβ Μόσχας η αλήθεια είναι πως ελάχιστοι την περίμεναν. Όχι τόσο για την αξία του διεθνούς Αλβανού μπακ, αλλά από το γεγονός ότι ο 19χρονος δεν είχε προλάβει να δείξει στο γήπεδο τις πραγματικές του ικανότητες.

Το ταλέντο όμως του Μιτάι δεν είχε περάσει απαρατήρητο από ομάδες του εξωτερικού με αποτέλεσμα η Λοκομοτίβ Μόσχας να προσφέρει 3 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ που κάνει τον 19χρονο αριστεροπόδαρο μπακ μία από τις πιο ακριβές πωλήσεις παικτών του κλαμπ.

Ο Μπάρκας στην κορυφή

Η κορυφαία έβερ πώληση παίκτη της ΑΕΚ είναι αυτή του Βασίλη Μπάρκα, με τον διεθνή τερματοφύλακα το καλοκαίρι του 2020 να παίρνει μεταγραφή στην Σέλτικ. Οι Σκωτσέζοι είχαν βγάλει από τα ταμεία τους 5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν τον διεθνή τερματοφύλακα, ο οποίος έφυγε από την ΑΕΚ μετά από τέσσερα χρόνια στην Ένωση που τον είχε αποκτήσει για 600.000 ευρώ από τον Ατρόμητο.

Παπασταθόπουλος ο δεύτερος

Πριν από σχεδόν 14 χρόνια, το καλοκαίρι του 2008 ένας ακόμα ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που δεν είχε προλάβει να αγωνιστεί και πολύ με την ΑΕΚ, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είχε προσελκύσει τα βλέμματα ομάδων του εξωτερικού. Τελικά, η πρόταση των 3.8 εκατ. ευρώ της Τζένοα έκανε τον Καλαματιανό στόπερ την πιο ακριβή μέχρι το 2020 πώληση παίκτη της ΑΕΚ.

Τα εκατομμύρια του Βράνιες

Η σχέση του Όγκνιεν Βράνιες με την ΑΕΚ ήταν ιδιαίτερη από την πρώτη στιγμή, με τον Βόσνιο μετά από 1,5 σεζόν στην Ένωση να φέρνει πρόταση για την παραχώρησή του. Ειδικά η χρονιά που έκανε ο Βόσνιος στόπερ όταν η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2018 ήταν και παραμένει ακόμα και σήμερα η καλύτερη της καριέρας του. Για τον Βράνιες η Άντερλεχτ έβγαλε από τα ταμεία της 3.2 εκατ. ευρώ που μέχρι τη μεταγραφή του Μπάρκα ήταν πιο ακριβή πώληση για την ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Από τον Κυργιάκο στον Μιτάι

Ο Μάριος Μιτάι όπως γράψαμε και παραπάνω θα φέρει στην ΑΕΚ 3 εκατ. ευρώ, που τον κατατάσσουν στην 4η θέση των πιο ακριβών πωλήσεων για λογαριασμό της Ένωσης. Με το ίδιο ποσό είχε παραχωρηθεί στη Λίβερπουλ τον Αύγουστο του 2009 ο Σωτήρης Κυργιάκος, με τον Έλληνα αμυντικό να αποχωρεί από την Ένωση μετά από μία σεζόν.

Κάτω από 3 εκατ. ευρώ ο Σκόκο!

Ένας ακόμα παίκτης που άφησε εποχή στην ΑΕΚ είναι ο Νάτσο Σκόκο, με τον “υδραυλικό” να έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των φίλων της ομάδας. Ο Αργεντινός επιθετικός έφυγε μετά από τρία χρόνια παραμονής στους “κιτρινόμαυρους” το καλοκαίρι του 2011 με την Αλ Αϊν να προσφέρει στην ΑΕΚ 2.8 εκατ. ευρώ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.