Ολυμπιακός: Τα παραδείγματα προς αποφυγή της σεζόν που έφυγε

Ο Ολυμπιακός θα προσεγγίσει τη σεζόν που έρχεται με περισσότερη σοφία αξιοποιώντας τα φετινά "παθήματα".

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε ακόμα ένα πρωτάθλημα στην Ελλάδα φτάνοντας τα 47, ενώ στην Ευρώπη διατήρησε το σύνηθες αξιοπρεπές προφίλ των τελευταίων ετών. Ωστόσο οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να ενθουσιάσουν με το αγωνιστικό προφίλ τους και σε πολλές περιπτώσεις δημιούργησαν μεγάλα ερωτηματικά σχετικά με την απόδοση τους. Η αλήθεια είναι πως εκτός από αναλαμπές και ατομικές προσπάθειες, ο Ολυμπιακός προβλημάτισε στο χορτάρι.

Ο σχεδιασμός της νέας σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και αποτελεί προτεραιότητα η αλλαγή της εικόνας, με σκοπό ν’ ανοίξει ένας νέος κύκλος για την ομάδα του Πειραιά. Ο Πέδρο Μαρτίνς δουλεύει πάνω στις εισηγήσεις του, ενώ έχει πραγματοποιήσει την πρώτη αξιολόγηση των δανεικών οι οποίοι θα επιστρέψουν στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Ραντζέλοβιτς, Γιάννης Μασούρας, Λοβέρα, Τσούμιτς και Χασάν θα βρεθούν τουλάχιστον στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας και στη συνέχεια θα αξιολογηθεί η κατάσταση τους. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα κληθεί να αξιοποιήσει περισσότερο την περιουσία του συλλόγου, πριν ενεργοποιηθούν μεταγραφικές περιπτώσεις.

Απ’ την άλλη πλευρά η επιλογή των παικτών που θα αποκτηθούν θα πρέπει να τηρούν ένα συγκεκριμένο προφίλ ετοιμότητας και κινήτρου σε σχέση με τη φετινή σεζόν. Ο Ολυμπιακός πήρε ελάχιστα πράγματα απ’ τους μέσους του, ολοκληρώνοντας την κούρσα με τον Μαρτίνς να στηρίζεται σε έναν σκληρό πυρήνα παικτών. Παραδείγματα όπως του Λόπες, ο οποίος άργησε πολύ να μπει σε αγωνιστικό ρυθμό ή του Ονιεκούρου που δεν κατάφερε να βρει χημεία με την υπόλοιπη ομάδα, είναι προς αποφυγή. Παράλληλα ορισμένες θέσεις όπως εκείνων των ακραίων αμυντικών πρέπει να τονωθούν, καθώς στα παιχνίδια που πέρασαν, έγιναν αλχημείες με παίκτες που δεν είναι η φυσική τους θέση (Βρουσάι, Κίτσος).

Με πιο εύστοχη επιλογή μονάδων τόσο απ’ τους δανεικούς, όσο και απ’ τους νεοφερμένους, ο Πέδρο Μαρτίνς θα μπορέσει να στηριχθεί σε περισσότερους παίκτες και ο Ολυμπιακός να εμφανιστεί λιγότερο μονότονος και προβλέψιμος στην προσπάθεια για το 48ο πρωτάθλημα, αλλά και των υπόλοιπων στόχων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.