ΑΕΚ: Ο Τσούμπερ θα είναι σημείο αναφοράς σε οργανωμένη ομάδα (vids)

Ο Στίβεν Τσούμπερ έκλεισε… θέση στη Νέα Φιλαδέλφεια για τα επόμενα τρία χρόνια, με τον Ελβετό να έχει φέτος στην ΑΕΚ έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που γνώριζε.

Αν αναλύσει κανείς τη φετινή παρουσία του Στίβεν Τσούμπερ, η εύκολη ανάγνωση είναι ότι ο Ελβετός ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του με τη φανέλα της ΑΕΚ πολύ καλύτερα σε σχέση με το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα στη συνέχεια. Το θέμα είναι το κατά πόσο αυτό είναι λογικό να έχει συμβεί. Και η αλήθεια είναι πως είναι πέρα για πέρα λογικό.

Θυμηθείτε το Video Blog που είχαμε κάνει για τον Στίβεν Τσούμπερ

Απαιτητικό το περασμένο καλοκαίρι του

Ο Τσούμπερ είχε ένα απαιτητικό καλοκαίρι λόγω της συμμετοχής του στο Euro με τη φανέλα της Εθνικής Ελβετίας, τελειώνοντας το τουρνουά με μια σημαντική προσωπική επίδοση όπως είναι αυτή του πρώτου σε ασίστ. Στην ΑΕΚ μπήκε να παίξει χωρίς να γνωρίζει καν τους συμπαίκτες του. Πάτησε για πρώτη φορά στο προπονητικό κέντρο της Ένωσης στα Σπάτα Πέμπτη απόγευμα και την Κυριακή πέρασε σαν αλλαγή στον αγώνα της πρεμιέρας με τον Ιωνικό όπου ενθουσίασε.

Νέα πραγματικότητα

Μια παράμετρος η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στα γενικά συμπεράσματα για τη φετινή παρουσία του Τσούμπερ είναι το γεγονός ότι ο παίκτης μπήκε σε μια νέα πραγματικότητα για τον ίδιο σε σχέση με αυτό που είχε συνηθίσει στις προηγούμενες ομάδες του. Ο ρόλος του και ο βαθμός συμμετοχής του ως παίκτης της ΑΕΚ δεν είχε καμία σχέση με τον πρότερο βίο του, γεγονός που σίγουρα χρειάζεται χρόνο και διαχείριση προκειμένου ένας παίκτης να λυθεί.

577 λεπτά πέρσι με την Άιντραχτ, 2.383 φέτος με την ΑΕΚ

Αρκεί απλά να αναφέρουμε ότι φέτος ο Τσούμπερ με τη φανέλα της ΑΕΚ έχει γράψει ήδη στο κοντέρ του 31 συμμετοχές και 2.383 αγωνιστικά λεπτά μόνο για τους αγώνες της Σούπερ Λιγκ μετρώντας σε αυτά 7 γκολ και 4 ασίστ. Για να υπάρξει μια πρακτική σύγκριση με τον πρότερο βίο του, αρκεί να ψάξει κανείς τα περσινά του λεπτά συμμετοχής με τη φανέλα της Άιντραχτ: Για την ομάδα της Φρανκφούρτης ο Τσούμπερ ήταν ένας παίκτης που συχνά-πυκνά επιστρατευόταν ως λύση (20 συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα) ωστόσο τα συνολικά 577 αγωνιστικά λεπτά που έπαιρνε περνώντας σαν αλλαγή δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τον ρόλο που έχει στην ΑΕΚ (2.383). Σίγουρα ο ρυθμός του ελληνικού πρωταθλήματος μοιάζει με… βόλτα στο πάρκο μπροστά στον ρυθμό του γερμανικού, ωστόσο για τον ίδιο τον παίκτη που αλλάζει ρόλο, δεδομένα χρειάζεται μια διαχείριση πάνω στο θέμα.

Από τα καλοκουρδισμένα σύνολα στο «πάρε την μπάλα και πέρνα τους»

Από την άλλη, σε πιο αγωνιστικό επίπεδο ο Τσούμπερ έπρεπε να διαχειριστεί μια ακόμα δύσκολη κατάσταση. Μέχρι φέτος είχε συνηθίσει να παίζει σε καλοκουρδισμένες ομάδες όπως η Άιντραχτ και η Εθνική Ελβετίας. Τη φετινή ιδιαιτέρων συνθηκών ΑΕΚ μόνο καλοκουρδισμένο σύνολο δεν μπορείς να την πεις. Αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο τον Τσούμπερ αλλά το σύνολο των μεσοεπιθετικών και επιθετικών που δεν αξιοποιήθηκαν στο βαθμό που θα μπορούσαν. Όμως για τον Γκαρσία που η ομάδα του λέει επί δύο σεζόν «πάρε την μπάλα και πέρνα τους» αλλά και για τον Αραούχο που αναγκάζεται να βγει από την περιοχή, είναι συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Για τον Τσούμπερ που έχει συνηθίσει αλλιώς, ήταν και αυτό μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.

Παίκτης επιπέδου ΑΕΚ

Ο Στίβεν Τσούμπερ έχει το προφίλ του παίκτη που μπορεί να εξελιχθεί σε βαρόμετρο για την ΑΕΚ. Ούτως ή άλλως το παραπάνω είναι κάτι που ανά διαστήματα στη σεζόν το έχουμε δει, ειδικά στο ξεκίνημα που υπήρχε και μια γενικότερη αλεγκρία στην ομάδα, πριν τα αποτελέσματα φέρουν άδειασμα και εσωστρέφεια. Το σίγουρο είναι ότι σε μια ομάδα αδούλευτη και με κακή διάθεση από τη στιγμή που βρέθηκε να κυνηγάει το μέχρι πρότινος «δεδομένο», το ευρωπαϊκό εισιτήριο δηλαδή, οποιοδήποτε αρνητικό συμπέρασμα για ένα ποιοτικό παίκτη, είναι παντελώς άκυρο.

Νέα σεζόν, νέα δεδομένα και από την αρχή μαζί με την ομάδα

Με την ενεργοποίηση της οψιόν του Τσούμπερ, η ΑΕΚ εξασφαλίζει την παρουσία ενός ποδοσφαιριστή με τεράστιες παραστάσεις, περιμένει να τον δει για πρώτη φορά από την αρχή της προετοιμασίας με την ομάδα και θεωρεί ότι έχοντας βιώσει ο Ελβετός τα δεδομένα της πρώτης σεζόν, του χρόνου θα σταθεροποιηθεί σε διάρκεια και θα αποτελεί όχι απλά μια καλή μονάδα αλλά ένα σημείο αναφοράς. Παίκτες σαν τον Τσούμπερ δεν έρχονται κάθε μέρα στην Ελλάδα και παρά τη βαθμολογική θέση της ομάδας που προκαλεί δυσφορία, η εικόνα των μεγεθών δεν πρέπει να διαφοροποιείται στο μυαλό κανενός σε ότι αφορά το επίπεδο των παικτών που πρέπει να παίζουν στην ΑΕΚ. Και ο Τσούμπερ καλύπτει όλα τα κριτήρια και με το παραπάνω.

Πηγή: www.aek365.org


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.