Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 0-2 : Βήμα παραμονής με μυαλό και θέληση (hls)

Με γκολ των Μανούσου και Προβυδάκη στο φινάλε των δύο ημιχρόνων (44', 80') η Λαμία νίκησε 2-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη "χτίζοντας" μια καλή διαφορά 4 βαθμών πάνω από τον ουραγό Απόλλωνα

Σε μια από τις πιο σημαντικές νίκες της τη φετινή σεζόν, η Λαμία επικράτησε με σκορ 2-0 στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα με γκολ των Μανούσου (44′) και Προβυδάκη (80′) αυξάνοντας τη διαφορά από τον ουραγό Απόλλωνα – τον οποίο αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική – σε τέσσερις πόντους, δύο στροφές πριν το φινάλε των αγώνων κατάταξης!

Οι πολλές απουσίες του Αστέρα ανάγκασαν τον Ράσταβατς να ψάξει κίνητρο και διάθεση μέσα από αρκετές εναλλακτικές επιλογές.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος κάτω από τα δοκάρια. Οι Χριστόπουλος, Ατιένθα στο κέντρο της άμυνας με τους Καρμόνα και Άλβαρες στα άκρα. Οι Βαλιέντε – Κανελλόπουλος σε ρόλους ανασταλτικών μέσω με τους Σίτο, Μιχόπουλο, Σόνι πίσω από τον φονταριστό Μπαράλες.

Η ομάδα της Φθιώτιδας με σχήμα που θύμιζε περισσότερο ένα σχήμα 3-5-2 ξεκίνησε στο δόγμα της νίκης της, στον ίδιο γήπεδο, πριν κάμποσους μήνες για την κανονική περίοδο!

Τριάδα μπροστά από τον Σαράνοφ οι Σιμόν, Τζανετόπουλος, Λούκας με τους Σαραμαντά και Προβυδάκη στις πτέρυγες ενώ στον κάθετο άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν ο Μπεχαράνο μ,ε τον Τσανδάρη και τον Τυρόνε λίγο πιο ελεύθερο, πίσω από τους προωθημένους Καραμάνο και Μανούσο.

Από το ξεκίνημα του ματς ήταν πάντως ευδιάκριτοι οι ρόλοι αλλά και το… μεράκι όσων κλήθηκαν να τους ενσαρκώσουν ανάλογα βέβαια με τις διαθέσεις.

Οι γηπεδούχοι έψαχναν να βρούνε τρόπους προσέγγισης της αντίπαλης άμυνας με προβλέψιμες σκέψεις κι αυτό σταδιακά έπλασε μια “φλύαρη” εικόνα υπεροχής, χωρίς όμως πολλές πιέσεις προς την εστία του Σαράνοφ.

Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου έγινε η καθοριστική φάση με αρκετή δόση τύχης για τους φιλοξενούμενους καθώς από καραμπόλα, ο Μανούσος βρέθηκε φάτσα με την εστία του Παπαδόπουλου και αξιοποιώντας την ταχύτητα σε συνδυασμό με τις εμπειρίες του πλάσαρε στο 0-1.

Στην επανάληψη ο Αστέρας μπήκε δυνατά δημιουργώντας – στο καλύτερό του κομμάτι στο ματς – ορισμένες καλές φάσεις για να ισοφαρίσει. Όμως στα σουτ του Σίτο και του Σόνι η μπάλα δεν βρήκε στόχο ενώ στις κεφαλίες του Μπαράλες, ο Σαράνοφ έδειξε, για άλλη μια φορά την κλάση του!

Σταδιακά αυτή η πίεση ξεθύμανε και στις ανάσες του ματς, η ομάδα της Λαμίας κατάφερε να φτάσει σε ένα ακόμη γκολ με το οποίο “κλείδωσε” τους πολύτιμους βαθμούς της νίκης.

΄Ήταν στο 80ο λεπτό όταν ο Προβυδάκης εκτέλεσε φάουλ σε απόσταση 20 μέτρων και βρήκε στόχο!

Το 0-2 φέρνει τη Λαμία τέσσερις πόντους πάνω από τον ουραγό Απόλλωνα με τις δύο ομάδες να παίζουν μεταξύ τους την επόνεη και προτελευταία αγωνιστική των πλέϊ-άουτ! Με το… “μαξιλάρι” της συγκεκριμένης βαθμολογικής διαφοράς, η ομάδα της Φθιώτιδας έχει πλέον ένα γερό αβαντάζ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.